Ansiktsmassage. Topphjälpmedel för eliminering av rynkor

20 april 2021Notino
Kosmetika med hög kvalitet är ett oumbärligt hjälpmedel mot rynkor men du ska inte förlita dig endast på kosmetika. Regelbunden ansiktsmassage bör ingå i din hudvårdsrutin och idag finns ett stort urval av massagehjälpmedel. Massage förbättrar blodcirkulationen, frigör giftiga ämnen, lindrar svullnader samt gör att hudvårdsprodukter absorberas bättre av hyn. Massage har verkligen många fördelar som senarelägger dagen då du upptäcker dina första rynkor. Här får du information om hur du masserar ansiktet enkelt och effektivt!

Grunderna för ansiktsmassage

Om du inte har någon erfarenhet av massage kan det vara bra att rådfråga ett proffs – beroende på vilken typ av massage du vill göra. Förenklad manuell ansiktslyftning klarar du nämligen själv hemma.

Det bästa är att det räcker med ett par minuter om dagen. Men det är viktigt att massera regelbundet, annars uppnår du inga resultat! Det är också viktigt att använda till exempel ansiktsolja eller serum så att du inte ”torrmasserar”. Du kan prova det hydratiserande serumet KORIKA Korean Heritage som har en fantastisk anti-age-verkan tack vare innehållet av hyaluronsyra.

Kvällen är den bästa tiden för kosmetisk massage eftersom huden regenererar sig under natten och kommer att se perfekt utvilad ut på morgonen. Men om du främst vill lindra svullnader får du bästa resultat genom massage på morgonen med ett nedkylt massagehjälpmedel!

Vilken verkan ger ansiktsmassage?

  • Stimulerar blodcirkulationen – huden syresätts och ser allmänt friskare ut.
  • Främjar frigöring av toxiner.
  • Lindrar spänning i ansiktet.
  • Minskar svullnader.
  • Verkar mot rynkor.
  • Gör ansiktsmusklerna fastare långsiktigt.
  • Massage ger huden en vacker lyster.

Vilket massagehjälpmedel ska jag använda?

Resultatet av massagen beror på om du bara använder fingrarna eller ett massagehjälpmedel. Metoderna skiljer sig nämligen åt och det beror på dig vilken du föredrar.

Gua Sha

Gua Sha-massage härstammar från traditionell kinesisk medicin och du kan få en grundlig massage av ansiktet och hela kroppen i salonger som specialiserar sig på detta. Men en lättare kosmetisk massage klarar du på egen hand.

Som hjälpmedel kan du använda gua sha-stenen Zoë Ayla Luxurious Jade Gua Sha Therapy Tool Gua Sha. Applicera en vårdprodukt på huden och sätt igång med massagen. För gua sha-stenen över huden från näsan till ansiktets kanter och sedan från ögonbrynen i riktning uppåt och åt sidorna. Glöm inte käkbenen och halsen där rörelserna ska riktas uppåt.

TIPS: Läs den här artikeln med detaljerad information om gua sha-massage om du vill sätta igång direkt.

Massagerulle för ansiktet

Om du istället letar efter en ansiktsrulle finns det flera typer du kan välja från. Alla kommer att ge dig behaglig massage med ett ännu behagligare resultat.

En av topprodukterna inom skönhetsvärlden är massagerullen jade roller som ibland används i kombination med en gua sha-sten. Hur masserar man med Crystallove Rose Quartz Roller? Börja med halsen och för rullen nerifrån och upp – du vill nämligen motverka gravitationen och därför måste du ”sträcka ut” huden. I ansiktet börjar du från mitten i riktning utåt och försök alltid att rikta rullen uppåt mot tinningarna. I pannan för du rullen från näsan mot håret. Du kan gå till väga på liknande sätt med rullen Crystallove 3D Rose Quartz Lift Massager.

Ett fantastiskt hjälpmedel för att lindra svullnader och för perfekt blodcirkulation är germanium roller från kollektionen KORIKA Tools som har små stenar. Dessutom kan du kyla ner den i kylskåpet innan du börjar massera för att uppnå ännu bättre resultat. För rullen upp och ner i pannan och fortsätt att rulla på samma sätt i ansiktet i båda riktningar.

Om du vill ha hy mjuk och len som en barnrumpa ska du först applicera en sheetmask och sedan njuta av massagen med rullen medan masken verkar Därmed kombineras effekterna från massagerullen och masken och din hud kommer att stråla ännu mer!

TIPS: Garanterad eliminering av svullnader (och mer därtill) får du även med KORIKA Tools massage globes. Lägg verktyget på kylning 90 minuter i kylskåpet innan du börjar och massera sedan ansiktet i riktning uppåt och från mitten till kanterna.

Hi-tech-massagehjälpmedel för ansiktet

Om du vill ta din liftingmassage till en ännu högre nivå är det dags för FOREO Bear Fuchsia! Denna smarta uppfinning använder sig nämligen av mikroströmsteknik och T-Sonic-pulsering som ger dig vacker uppstramad hy vid regelbunden användning.

Applicera det ledande serumet FOREA innan du börjar för att göra proceduren helt säker och effektiv. Sedan är det bara att slå på apparaten, välja intensitet och börja massera. Det räcker att använda detta lilla underverk tre minuter varje dag och du kommer snart att se resultat!

Vilket massagehjälpmedel väljer du för att få uppstramad hy och strålande hud?

Produkter

Läs mer