Tillbaka till huvudinnehållet

Den hetaste trenden i Korea: Så får du glass skin

12 september 2022Notino
Vill du ha ren och strålande hy? Hy som känns len och är helt fulländad? Det tar visserligen tid och engagemang men resultatet är värt det. Här är en beprövad guide till hur du får till glass skin!

Vi har förberett en arsenal av produkter som hjälper dig att få till så kallad glashy. Vad exakt är då glass skin? Len och strålande hy med en jämn hudton och som är så fulländad att den ser ut att vara gjord av glas.

En koreansk hudvårdsrutin som du kommer att förälska dig i. Resultaten är fantastiska! Allt som krävs är tålamod och att inte ge upp i första taget utan ta sig tid att hitta de rätta produkterna och hålla sig till alla steg i processen. Det är inte helt enkelt men belöningen med ren och strålande hy är väl värt det.

Glass skin steg för steg

1.Rengöring är ett måste

En dubbel rengöring utgör grunden i koreansk hudvård. Börja med att tvätta bort smink och solskydd med ett rengöringsbalsam och rengör sedan själva huden med en rengöringsmousse eller -gel. På morgonen räcker det med bara en mousse eller gel.

2.En peeling utför mindre underverk

Genom att regelbundet unna huden en peeling avlägsnar du döda hudceller, förbättrar hudens ton och ger den lyster. Du kan använda en peeling eller exfolierande essenser. En peeling använder sig av slipande ämnen medan exfolierande produkter använder sig av kemiska enzymer. Valet är ditt. Men överdriv inte; det kan skada hudens skyddsbarriär. Det räcker med att utföra en peeling två till tre kvällar i veckan beroende på hudtyp.

Prova det för rengöring och exfoliering

3.Och ansiktsvatten också?

Ja! Använd ansiktsvatten de dagar du inte använder en peeling eller exfolierande produkt. Det återställer hudens pH-värde och har anti-inflammatoriska egenskaper. Det lugnar och återfuktar också huden och förbereder den inför kommande hudvårdsprodukter. Använd en bomullstuss eller fingrarna för att applicera ansiktsvattnet morgon och kväll.

4.En uppfinning vid namn essens

Essenser är en specialitet inom koreansk hudvård. Det är en koncentrerad produkt som förstärker effekten av ett serum. De återfuktar huden och bidrar till att förnya hudceller. Använd fingrarna för att massera in i ansiktet morgon och kväll.

Toner och essens tips

5.Serum, i flertal

Serum är koncentrerade produkter och ger huden just det som saknas. Därför kan du lugnt använda flera olika serum beroende på hudens aktuella behov. Och hur vet du då vad huden behöver? När du tittar i spegeln på morgonen och huden verkar grå och glåmig är det dags att välja ett uppljusande serum. Flagnar huden? Då behöver den fukt. Rynkor? Pigmentfläckar? Inga problem med ett skräddarsytt serum!

6.Ansiktsmask? Bara om det är en sheet mask

Vi kan dessutom tipsa om hur du förstärker maskens effekt. Skaffa en massagerulle för ansiktet eller massageredskapet Gua Sha och massera ansiktet ordentligt. Nu har du äntligen något att göra när du tittar på teve om kvällarna!

Glöm inte serumet och masken

7.Vilken slags blick vill du ha?

Absolut inte en rynkig. Hur undviker man det då? Skaffa en bra kräm som är speciellt framtagen för huden kring ögonen! Ögonkrämer har en lättare konsistens så att de inte tynger ner den tunna huden kring ögonen i onödan. Använd ringfingrarna för att klappa in en liten mängd ögonkräm varje morgon och kväll.

8.En kräm är ett täcke

Eller snarare en filt. Eller den övre brödskivan i en dubbelmacka. Den täcker allt och ser till att alla produkter kan arbeta ordentligt. Välj en kräm som passar din hudtyp, dvs för blandhy, torr hy, fet hy eller uttorkad hy.

Vilka krämer ska man använda?

9.Skydda huden och använd solkräm

Solkräm, solkräm, solkräm. Mantrat för alla koreanska kvinnor, män och barn. Hur ska man annars uppnå evig ungdom om inte genom att skydda sig mot solen? Om du inte vill tillbringa hela livet i mörker så se till att du smörjer in huden ordentligt med en kräm med solskyddsfaktor 50+ varje morgon. Och glöm inte att återapplicera krämen regelbundet under dagen!

Läs mer