Tillbaka till huvudinnehållet

Sommarens skönhetstrender i 2022? Grafiska ögonlinjer!

9 juni 2022Veronika K.
Gillar du utmaningar? Ok, då sätter vi igång! Jag får alltid lust att experimentera så fort solen kommer fram. Inte bara med kläder, utan även när det gäller smink. Är det på grund av alla färger som omger oss helt plötsligt? Vem vet... men låt oss överföra lite av sommaren färger även till ögonen! Denna gång i form av grafiska ögonlinjer. Många älskar dem, vissa hatar dem. Jag tillhör definitivt den första gruppen. När du vet hur man gör kommer du älska dem också. Tro mig!

Metalliska grafiska ögonlinjer 

Klassiska ögonlinjer har du säkert testat någon gång. Denna gång ska vi dra linjen åt lite annat håll och byta ut svart mot något lite med spännande för att skapa den senaste smink-trenden.

Grafiska ögonlinjer handlar om noggrannhet eftersom varenda litet fel syns. Men var inte orolig! Allt går att träna upp. 

Använd flytande ögonpennan NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner av nyansen Gun Metal och dra en klassisk linje med den. Börja i den inre ögonvrån och fortsätt mot den yttre. Jag skulle bara rekommendera att inte göra linjen för tjock. Varför? Det får du se nu. 

Produkter

Vi börjar med linje nummer två. Lägg tillbaka borsten på ögonlocket. Denna gång inte i ögonvrån, utan mellan det rörliga ögonlocket och ögonbrynen. Dra sedan linjen efter ögats form och koppla ihop linjens tipp med den nedre linjen. Och voilà – det nya trendiga sminket är klart!   

TIPS: Detta lite mer extravaganta sminket kan du komplettera med en nude läppglans med vinyl finish UXI BEAUTY Plumping lipgloss

 

Färgglada ögonskuggor 

Även kombinationen röd och rosa är en av sommarens hetastesminktrender i 2022 . Så ja, även denna färgkombination passar perfekt till grafiska ögonlinjer. 

Först använd en vit ögonpenna Shiseido Kajal InkArtist som du kan använda som bas. Färgerna syns mycket bättre på en vit bas. 

Placera pennan igen mellan det rörliga ögonlocket och ögonbrynen och gör en kurva som du inte slutar med tippen uppåt. Avsluta helt enkelt bågen vid den yttre ögonvrån. 

Sedan är det bara att göra en helt identisk kurva, bara lite lägre (eller högre, beroende på var du började). 

När två vita linjer är färdiga ska vi färglägga! För att få härliga, färgglada färger, använd paletten Makeup Revolution Graphic Liners, som innehåller även en liten pensel. 

Täck en vit linje med en rosa nyans, den andra med en röd... och det är allt! Vad tycker du om resultatet? 

TIPS: Kombinera denna makeup med läppglansen Lancôme L'Absolu Gloss Rôsy Plump som även ger dina läppar lite volym.

 

Ljusa grafiska ögonlinjer

Vita linjer har varit trendiga ganska länge nu, eftersom de är så coola. Testa nu flytande ögonlinjer med en silver touch NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner i Silver Metal-nyans. 

Dra linjen igen på klassiskt sätt från den inre ögonvrån till den yttre. Koncentrera dig på att göra linjen riktigt tunn och i samma tjocklek längs hela längden. Resultatet blir mycket bättre då.

Produkter

Dra den andra raden från den inre ögonvrån, men direkt på gränsen till det rörliga ögonlocket. Föreställ dig att du vill rama in hela det rörliga ögonlocket. Då behöver du bara lite mascara till och du är klar. 

TIPS: Var inte rädd att lägga till lite mer extravagant läppstift, såsom NOBEA Day-to-Day i Scarlet Red-nyans. 

 

Så vad tycker du om grafiska ögonlinjer? Blir de en av makeup-trenderna du måste testa? 

Läs mer