Bästa mascaran: Recensioner för TOPP 8!

22 december 2020Notino

Drömmer du om underbara framträdande, tjocka och långa fransar? Vill du veta vilken mascara som är bäst 2020? Om du fortfarande inte känner dig helt nöjd med din mascara eller om du helt enkelt vill unna dig något extra och prova något nytt ska du läsa vårt test av mascaror för 2020. Miss Notino Angelika Kostyshynová och Hana Vágnerová provade en hel uppsjö av mascaror och recenserade de åtta bästa. Se om du finner din favoritmascara bland någon av dessa, eller kanske du kommer att hitta flera favoriter.

Hur känner man igen mascara med hög kvalitet

  • Klibbar inte ihop fransarna.
  • Färgar inte av sig och smetas inte ut.
  • Smular inte och klumpar sig inte när flera lager används.

Välj den bästa mascaran efter vilken typ av fransar du har

Om du har fint, rakt hår skulle du antagligen inte rekommendera ditt schampo åt din väninna som har lockigt hår. Det är precis likadant med ögonfransarna – du måste välja en mascara som respekterar fransarnas naturliga egenskaper och som framhäver fördelarna och undertrycker ofullkomligheterna.

  • Långa ögonfransar – Välj mascaror som ger effekten ”konstgjorda fransar” eller en mascara som böjer fransarna. Vet du att du enkelt kan fixa förföriska kattögon utan linjer om du har långa fransar? När du applicerar mascaran räcker det att du vänder fransarna litegrann mot ögats yttervrå. Avundsjuka blickar garanteras!
  • Korta och tjocka ögonfransar – För sådana fransar är det bästa valet en mascara som förlänger ögonfransarna och en borste med täta borst. Med en sådan borste klarar du att måla fransarna jämnt från rot till topp.
  • Raka ögonfransar – Här kan du få hjälp av en ögonfranstång och en mascara som ger ”curly-effekt”. Vrid borsten när du applicerar mascaran för större effekt. Använd fingret för att vända upp fransarna medan mascaran torkar. Efteråt kommer de att hålla sig perfekt böjda under hela dagen.
  • Ögonfransar som varierar i längden – Ibland har vi fransar som varierar i längden. Men det finns effektiv mascara även för sådana fransar. Välj en mascara med en riktigt lång och tjock borste som är bred i mitten.

Test av mascara: Vilka är de allra bästa?

Hana Vágnerová Miss Notino 2019 har provat fantastiska mascaror åt dig från Yves Saint Laurent, Collistar, Shiseido och Gosh. Läs hennes recension:

Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils

Volymmascaran Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils kommer i ett silver- och guldfärgat omslag som ser riktigt lyxigt ut. Inuti finner du en mycket praktisk borste med vilken du skapar volym i ett enda drag. Eftersom mina fransar är raka uppskattar jag verkligen denna mascara. Förutom den otroliga volymen som mascaran ger får den ytterligare plus för den intensiva färgen som inte smular eller smetas ut.

Collistar Mascara Infinito

Även här måste jag betona lyxen i form av ett fodral i guldfärg. Gummiborsten för större volym och för böjda fransar Collistar Mascara Infinito klarar perfekt och exakt applicering av färgen och resultatet håller hela dagen. Den intensiva färgen med lätt glans passar perfekt för att skapa en sexig kvällslook och även för makeup under dagen.

Shiseido Controlled Chaos MascaraInk

Jag tycker att volymmascaran Shiseido Controlled Chaos MascaraInk är en pärla. Den perfekta, om än vid första anblicken ”klassiska” borsten gör under för fransarna. Det är en mycket lätt mascara med förtrollande effekt. Mina fransar blev vackert böjda och förlängda. Resultatet ser mycket naturligt ut.

Gosh Catchy Eyes

Som namnet på mascaran Gosh Catchy Eyes antyder ska resultatet bli ett fascinerande och iögonfallande resultat. Den smetas inte ut och klibbar inte ihop fransarna – tvärtom förlänger den bågformade borsten fransarna och gör dem vackert långa. Mascaran kan fås till ett mycket förmånligt pris och den ger ett fint resultat, särskilt för användning under dagen.

Angelina Kostyshynová Miss Notino 2020 provade mascaror åt dig från märkena Nobea, Bourjois, Eisenberg och Lancôme. Och vad säger hon om dem?

Nobea Festive

Jag erkänner att det var första gången jag provade mascaran Nobea Festive med 3D-effekt. Och jag kan konstatera att den med tanke på det förmånliga priset uppfyllde allt som jag förväntar mig av en mascara. Fransarna får påtagligt större volym efter applicering och de klibbar inte. Jag kunde inte heller se att den färgade av sig vilket är något som är viktigt för mig.

Bourjois Volume Glamour

Nästa pärla med fördelaktigt pris som ger större volym och tjockare fransar är Bourjois Volume Glamour. Mascaran ger perfekt fixering och färgar därmed inte av sig. Borsten har visserligen tjockare borst men om du vill ha större volym är detta ett jättebra val.

Eisenberg Le Maquillage Le Mascara Noir

Mascaran för extra volym Eisenberg Le Maquillage Le Mascara Noir är visserligen dyrare men jag måste säg att det verkligen lönar sig att betala extra här. Den gör fransarna vackra med volym och dessutom böjer den dem och gör dem längre. Du kan applicera valfri mängd utan att fransarna klibbar ihop. Om du vill åstadkomma en mer framhävande sminkning rekommenderar jag att applicera mascaran i flera lager.

Lancôme Hypnôse Doll Eyes

Mascaran som ger längre och tjockare fransar Lancôme Hypnôse Doll Eyes är den absoluta vinnaren bland alla mascaror jag provade. Den ser inte bara vacker ut vid första anblicken, även formen på borsten är just sådan som jag föredrar. Tack vare den smalare spetsen som sedan stegvis blir bredare kommer man åt de kortaste fransarna i ögats innervrå. Mascaran delar fransarna vackert och ger dem precis rätt volym och längd.

Vilken av de åtta bästa mascarorna 2020 tycker du verkar bäst och vilka skulle du vilja prova? Berätta för oss i kommentarsfältet.

Läs mer