Tillbaka till huvudinnehållet

Recension: Bästa tandkrämen för tandblekning? Vi har provat och hittat den!

2023-05-25

Jana Uhlir

Läs på 7 minuter

Friska, rena och vita tänder är sexigt. Men hur kan du uppnå detta om du älskar kaffe, svart te eller rött vin? En relativt billig och praktisk lösning är att prova blekningstandkräm. Vi har testat flera av dem på redaktionen. Nu vet vi hur vi kan ge dina tänder deras naturliga vita nyans åter.

Vem vill inte ha ett strålande vackert vitt leende, eller hur? Blekningstandkrämer kan hjälpa dig med detta, genom att gradvis och skonsamt bleka dina tänder bekvämt i ditt hem. Bra tandkräm som bleker tänderna kan avlägsna pigmentering på emaljytan från kaffe, te och mat och ge tänderna en naturligt vit nyans. 

Kaffe, te och mat – är de främsta orsakerna till gulaktiga tänder. Och rödvin och cigaretter är en kombination som missfärgar tänderna. Blekningstandkrämen är utformad för att avlägsna denna pigmentering. Detta gör den framgångsrikt. Hur? Tandkräm som ger vitare tänder fungerar antingen enligt en fysikalisk eller kemisk princip. Den första typen innehåller slipkomponenter som försiktigt slipar av tandemaljen. Blekningstandkrämerna som bygger på den kemiska principen innehåller peroxid, som avlägsnar färgpigmenten i tandstrukturen. 

Den bästa tandkrämen för vitare tänder? Från svart till vitt 

Förutom klassiska blekningstandkrämer kan du också försöka ljusa upp dina tänder på naturlig väg, till exempel genom att använda svart kol i svart blekningstandkräm, som tar bort plack och fläckar. Dessutom är tandblekningspuder också populärt. 

Det ska sägas att inte ens den bästa blekningstandkrämen ger samma resultat som blekning hos en professionell tandläkare. Men om du behöver ljusa upp dina tänder med en eller två nyanser är en blekningstandkräm perfekt för dig. Du får ett strålande leende med kritvita tänder inom några veckor eller månader. 

Så låt oss se vilken som är den bästa blekningstandkrämen enligt redaktionens test! 

De bästa blekningstandkrämerna

Signal White now gold

Janina P., onlineredaktör 

Det jag gillade mest: Den praktiska stående förpackningen och det faktum att den fungerar och är skonsam. 

Fördelar: Signal White Now Gold bleker tänderna, ljusar upp och bekämpar dessutom plack. Det är en tandkräm som är skonsam mot tandemaljen. Effekten blev tydlig för mig efter långvarig användning när jag borstade tänderna två gånger om dagen. Även med tanke på att mina tänders naturliga nyans tyvärr är närmare gult än vitt, så blev det inte en så stor effekt som jag skulle vilja. Men som ett komplement efter blekning är det ett bra alternativ. 

Nackdelar: Effekten blev synlig för mig först efter en längre tid. Och jag är otålig. 

MEDIBLANC Whitening 

Lena, online content editor 

Det jag gillade mest: Multifunktionell vård, bra för mina känsliga tänder, håller vad den lovar. 

Fördelar: Jag blev positivt överraskad av denna tandkräm. MEDIBLANC Whitening tandkräm med blekningsegenskaper har en behaglig smak och förutom en mild och riktigt skonsam blekning, tar den även hand om ett brett spektrum av mindre problem i munhålan. Jag älskade smaken, konsistensen och att den inte skummade. Samtidigt upptäckte jag den 100 % multifunktionella egenskaperna hos hydroxyapatit – ett naturligt mineral som förbättrar tändernas kondition, utseende och motståndskraft, påskyndar remineraliseringsprocessen och läker sprickor. Jag testade tandkrämen efter professionell blekning och efter en månad är mina tänder lika vita som efter blekningen. För mig är Mediblanc Whitening ett utmärkt val! 

Nackdelar: Jag hittade inga. 

Produkter

Opalescence Whitening 

Diana, online projekt manager

Det jag gillade mest: Frisk smak, bibehåller färgen, tänderna blir inte känsligare när de används. 

Fördelar: Opalescence blekningstandkräm Whitening ger mig mycket valuta för pengarna. Den har en stark smak, är mycket uppfriskande och jag känner att den är svalkande. Jag älskar att den innehåller fluor, så den skyddar också mot karies. Annars, efter ungefär fjorton dagars användning, är mina tänder definitivt ett snäpp vitare och användningen av denna tandkräm orsakar definitivt inte känsliga tänder. Jag är redan lite beroende av dess uppfriskande och speciella smak. 

Nackdelar: För vissa kan smaken vara väl stark. 

Set My White Secret Toothpaste Classic Mint 

Alice, chef för content marketing 

Det jag gillade mest: Behaglig smak, koncept för dag- och natt-tandkräm. 

Fördelar: Dagstandkrämen från setet My White Secret Toothpaste Classic Mint  gör inte bara tänderna vitare, utan innehåller också mintolja som fräschar upp hela dagen. Natt-tandkrämen är svart på grund av kolet i den och verkar på dina tänder hela natten medan du sover. I själva verket valde jag denna tandkräm för att jag blev fascinerad av designen och konceptet med dag och natt... Det får en att känna sig som om man vore på en "blekningsbehandling". Jag gillade smaken och doften och att den stärker tandemaljen. 

Nackdelar: Jag vet inte om jag ska kalla det en nackdel. Det var min första erfarenhet av blekningstandkräm och kanske hade jag för höga förväntningar. Den gjorde ett bra jobb med pigmentet på tänderna efter kaffe och rödvin. Men efter en månads användning upplever jag inte att mina tänder är särskilt mycket vitare. Men det är vad andra procedurer är till för. 

Swissdent Repair and Whitening

Iva Davies, onlineredaktör 

Det jag gillade mest: Behaglig smak, en av de mest skonsamma blekningstandkrämerna. Schweizarna vet vad de gör! 

Fördelar: Efter en vecka med Swissdent Repair and Whitening upplever jag att mina tänder är slätare och utan plack och pigment, vilket vanliga tandkrämer inte klarar av. Den irriterade inte mitt tandkött och gjorde inte mina tänder känsligare. Jag gillade att ingredienserna är naturliga enzymer och att blekningstandkrämen inte torkar ut munhålan. Efter två veckor är mina tänder definitivt ett snäpp vitare än de var innan jag använde den. 

Nackdelar: Det tog ett tag att vänja mig vid att inte skölja av tandkrämen för att få bättre effekt. Och den skummar inte mycket. Men det är en vanesak. 

Vill du prova? Har du gjort ett val utifrån recensionerna? Förvänta dig inte att blekningstandkrämer ska bleka dina tänder avsevärt, utan snarare att de ska bibehålla färgen efter professionell blekning, eller bleka med en eller två grader. Samtidigt kan många av dem upprätthålla en hälsosam munhåla och agera multifunktionellt.