Fantastiska torroljor: Vet du hur du använder dem?

2 april 2020Notino
Skulle du vilja använda en näringsrik olja för ansiktet, håret eller kroppen men samtidigt oroar du dig för att få fet hy efter applicering? Så kallad torrolja kan du använda obegränsat utan att få fet hy. Torrolja är nämligen en olja som absorberas snabbt med ett högt innehåll av fleromättade fettsyror, t.ex. avokado, raps- eller nyponolja.

Vad är torrolja?

Har du hört uttrycket ”torrolja” men vet inte riktigt vad det är? Torrolja absorberas mycket snabbt av huden. Därför blir du inte ”kladdig” efter applicering och istället märker du redan efter ett par sekunder att huden är perfekt hydratiserad, mjuk och utan kladd.

Tunga oljor, till exempel av kokos, jojoba och hampa som är lämpliga för mycket torr hy eller hud med eksem hör inte till den här kategorin. Torroljor från avokado, sesam eller solros är till skillnad från de tunga oljorna perfekta för alla hudtyper inklusive fet hy och hy med akne.

Varför ska jag använda torr olja?

  • Den har lätt textur.
  • Absorberas snabbt.
  • Ger inte fet hy.
  • Ger optimal hydratisering och näring.

Vissa är endast lämpliga för huden och andra är multifunktionella, sedan finns det typer som kan användas vid solning. Välj en torrolja som är skräddarsydd för dina behov.

Multifunktionell torrolja

Denna typ av torrolja är särskilt lämplig när du reser eftersom innehållet i en enda flaska vårdar hår, hud och kropp. Ett perfekt exempel är den mångsidiga torroljan 3 i 1 Nuxe Huile Prodigieuse Riche för mycket torr hy. Den innehåller vitamin E och har en ljuvlig personlig doft som först omhöljer dig i fräsch neroli som stegvis ger plats åt en kombination av magnolia och vanilj och det hela avslutas med en arom av värmande trätoner.

Lätt glittrig och näringsrik

Om du tycker om lätt glitter kommer du att uppskatta den torroljan för hår och hud Nuxe Huile Prodigieuse Or. Förutom glada uppljusande glitter innehåller den olja från hasselnötter och japansk Kamelia för fulländad hydratisering, näring och skydd av hår och hy. Föredrar du en riktigt näringsrik torr kroppsolja som du kan använda för ansiktet och håret? Prova Decléor Aroma Nutrition med doft av ros- och grapefruktolja.

Torrolja för ansiktet

Om du letar efter något som ger djupgående näring och saktar ned tecken på åldrande rekommenderar vi den revitaliserande oljan L’Oréal Paris Nutri-Gold som gör huden i ansiktet sammetslen. Den torroljan för ansiktet Biotherm Skin Best LiquidGlow bör du använda om du vill ge liv åt och ljusa upp glåmig hy. Den innehåller ett antioxidant extrakt av tång och en blandning av mjukgörande och näringsrika naturliga oljor.

Hur använder jag torrolja på rätt sätt?

  • Ansikte: Applicera ett par droppar torrolja istället för kräm på ett rengjort och tonat ansikte och arbeta in den varsamt med cirkulerande rörelser.
  • Kropp: Applicera torrolja på fuktig hud efter dusch eller bad för att ge kroppen så hög hydratisering som möjligt och massera in med cirkulerande rörelser.
  • Hår: Applicera ett par droppar olja i tvättat och fuktigt hår och borsta ut det. På så sätt slätar du ut bångstyrigt hår och ger det glans och volym. Du kan också använda oljan som ett serum och bara arbeta in den i topparna eller massera in den i en torr hårbotten på kvällen och låta verka under natten och skölja av på morgonen.

Vårt TIPS: Använd torroljor för att stärka naglarna och göra ytterhuden vid naglarna mjukare. Värm upp ett par droppar i handen, applicera och låt verka i 20 till 30 minuter.

Läs mer