Hyaluronsyra: en unik skönhetsingrediens

16 augusti 2019Notino
Under andra hälften av 1900-talet hjälpte hyaluronsyra att läka brännskador eller ögon efter operationen. Först då gjordes hyaluronsyra till en stjärna i kosmetikindustrin. Krämer med hyaluronsyra, serum, ansiktsmasker började göras ... Och det blir mer och mer populärt. Varför?

Kroppen har sin egen hyaluronsyra

Vår kropp producerar den främst. Det finns i leder och bindväv, hud och ögat. Och den utför liknande funktioner överallt: det ger styrka, elasticitet, fukt och tack vare sin förmåga att initiera kollagenproduktion, regenererar man slitna vävnader väl.

Hyaluronsyra är oöverträffad i regenerering och återfuktning. Om du tar 1 ml ren hyaluronsyra kommer den att binda upp till 4000-6000 ml vatten (4-6 liter!), Vilket den sedan kan släppa ut (i huden) gradvis! Och denna förmåga, tillsammans med regenererande potential, har det gjort hyaluronsyra till nummer ett i anti-aging kosmetika, i vård av torr eller känslig hud och torrt hår. För att den skulle ta hand om dem på mirakulöst sätt. Vad kan den göra?

Effekter av hyaluronsyra på huden

  • Intensivt återfuktar huden.
  • Eliminerar fria radikaler och förhindrar rynkor från miljön.
  • Främjar den naturliga produktionen av kollagen och hjälper till att fylla utrymmet mellan kollagen-och elastin fibrerna i mogen hud (och därmed upprätthålla sitt ungdomliga utseende trots ökande ålder).
  • Återställer hudens elasticitet och fasthet.
  • Hjälper dess förnyelse och naturligt fräscha utseende.
  • När den används i estetisk medicin kan den jämna ut relativt djupa rynkor.

Både koncentration och vikt är viktiga

Vid beredningar finns det i många koncentrationer (desto högre desto bättre) och även de så kallade molekylvikterna. Ju lägre molekylvikt, desto bättre tränger den in i cellerna. Men detta är redan en vetenskap som du inte alltid läser från etiketten. Och vad allt kan du få med hyaluronsyra?

Kosmetika med hyaluronsyra

1. Serum med hyaluronsyra Collistar Pure Actives är ett lyftserum som innehåller hyaluronsyra i tre molekylvikter, som verkar inuti celler och på ytan. Det hjälper dem att binda vattnet, hålla huden tätt och hålla den fräsch och smidig. Lancôme Génifique Advanced fungerar också fantastiskt, som även inkluderar en "ungdomsaktivator" och hudvänlig probiotika ...
2. Ansiktskräm med hyaluronsyra Var noga med att prova Filorga NCTF Reverse Mat® högteknologisk förstärkningsvätska, där hyaluronsyra kompletteras av kollagen, antioxidanter och NCTF®-vitaliserande komplex.
3. Ögonkräm med hyaluronsyra La Roche-Posay Hyalu B5 ger näring och förynnar ögonområdet och ger näring åt den känsliga huden runt ögonen. Du kan följa det genom att ta dagkräm i samma serie.
4. Ansiktsmask med hyaluronsyra Dermacol HT 3D är en behagligt uppfriskande fuktgivande mask 30+ som mjukar och föryngrar och kan starta produktion av sitt eget kollagen!
5. Makeup med hyaluronsyra Om du vill behandla hyaluronsyra med ansiktet kan du prova By Terry Face Make-Up, vilket ger den en underbart sammetslen touch.
6. Hårvård med hyaluronsyra Känner du redan Schwarzkopf Professional BC Bonacure Moisture Kick? Det unika hårserumet ger energi till trött hår från besök i solen och hav. Det är perfekt för sommaren!

P.S .: Och om du undrar hur man kan få hyaluronsyra ... innan var det lite chockerande, från tuppkammar. Idag extraherar forskare den från en specifik typ av vänliga bakterier.

Författare: Jana P

Läs mer