Läppeeling – det bästa hjälpmedlet för mjuka och lena läppar

22 april 2021Notino
Om du alltid har tyckt att peeling för läpparna är onödigt ska du lyssna nu. På läpparna finns den tunnaste huden på hela kroppen. Därför skadas den väldigt lätt.

Precis som huden på kroppen lider läpparna av temperaturförändringar och de är känsliga för yttre påverkan såsom vind, kyla eller solstrålar. Dessutom har läpparna inget lipidlager och därmed inget fett och därför måste de skyddas. Emellanåt måste det översta förhårdnande hudlagret avlägsnas med hjälp av en läppskrubb, annars kan du få ful flagnande hud på läpparna. Låt oss se vilka fördelar läppeeling ger:

Fördelar med peeling för läpparna:

  1. Avlägsnar döda hudceller och förhindrar flagning och att huden spricker.
  2. Ökar blodcirkulationen varmed läpparna får en frisk färg och ser fräschare och fylligare ut.
  3. Mjukgör, återfuktar och tillför näring.
  4. Gör att läpparna ser mjuka och sammetslena ut.
  5. Förbereder läpparna för applicering av läppstift eller läppglans.

Hur väljer man läppskrubb?

Att välja rätt läppskrubb eller peeling är inte särskilt svårt. Oftast innehåller dessa produkter sockerkorn som ger exfolierande verkan. Om du gillar godsaker kan du välja peeling med olika smaker. Till exempel sockerpeelingen Barry M Lip Scrub Mango som både doftar och smakar som exotisk mango och dessutom innehåller en blandning av oljor som gör att läpparna får näring och blir vackert mjuka. Om du är sugen på något ännu sötare kan du prova den näringsgivande peelingen Burt’s Bees Lip Scrub. Den innehåller lanolin, bivax och honungskristaller och gör läpparna både mjuka och sammetslena samtidigt som de regenereras på djupet. Och som bonus kommer dina läppar att dofta och smaka honung.

Hur använder man peeling för läpparna?

Först måste du noggrant avlägsna allt smink. Det är också bäst att först fukta läpparna. Applicera sedan en liten mängd skrubb och massera försiktigt in den och skölj sedan av med vatten. Om du har mycket torra läppar kan du prova en läppeeling med rosenolja såsom Physicians Formula Organic Wear som tack vare sitt vårdande innehåll med olja passar perfekt för att sköta mycket torra och känsliga läppar.

Glöm inte den efterföljande vården

Du måste alltid tänka på efterföljande vård efter peeling. Behandla alltid läpparna med ett lager näringsgivande balsam och det även om du tänker använda läppstift. Applicera först balsam och vänta en stund varefter du kan torka bort resterna av balsamet och först därefter applicerar du läppstift. Om du använder läppeeling på kvällen ska du lägga på ett tjockare lager balsam som du låter verka fram till morgonen. Emellanåt bör du också unna dig extra vård i form av en näringsrik läppmask.

För snabb effekt

Du kommer att uppskatta perfekta läppar på en date eller när du går på fest. För att snabbt göra läpparna mjuka kan du prova makeupartisternas favoritpeeling från märket NYX Professional Makeup #thisiseverything. Den avlägsnar snabbt döda hudceller från läpparna, stimulerar blodcirkulationen, regenererar och skyddar samtidigt som läpparna blir mjuka och perfekt förberedda för att målas. Du kan också prova balsam och peeling i ett från Catrice Sugar för att slå två flugor i en smäll. Produkterna vårdar läpparna som ett balsam och fungerar samtidigt som en skonsam peeling.

Börja använda läppeeling i din skönhetsrutin

Unna dig läppeeling åtminstone en gång i veckan på kvällen. Sockerpeelingen Tolure Cosmetics Lip Scrub gör läpparna mjuka, tillför näring, påskyndar förnyelsen av cellerna och skapar ett skyddslager på läpparna.

Tips: Om du inte har någon peeling just nu kan du massera läpparna med en tandborste. Stråna på tandborsten ger en slipande effekt som en peeling. Men glöm inte att vårda läpparna med balsam efteråt.

Du bör vårda dina läppar precis på samma sätt som du vårdar huden i ansiktet, håret och huden på kroppen. Börja därför att använda peeling i din dagliga vårdrutin.

Produkter

Läs mer