Recension: De bästa solkrämerna under solen

5 maj 2021Notino
Ser du solkräm som ett måste för din arsenal med kosmetika endast på sommaren då din hy steks under solen? Det är fel. Du bör smörja in dig med solprodukter även när du sitter hemma eller i bilen. Inte ens stängda fönster stoppa UVA-strålning som påskyndar hudens åldrande. Kan du inte bestämma dig för vilken solkräm som verkar bäst? Efter att ha läst vårt stora test av solkrämer kommer det bli en barnlek att välja rätt.

Så här väljer du den bästa solkrämen efter hudtyp

Det spelar ingen roll om du letar efter en riktigt bra solkräm för ansiktet, sololja eller en naturlig solkräm. Det är inte ens viktigt om du föredrar solspray, solstift, gel eller någon annan form av SPF-skydd. Det huvudsakliga är att du tycker solskyddsprodukten är behaglig och att du använder den på rätt sätt. Vid val av solskydd ska du fokusera på vilken hudtyp det är avsett för.

  • Ljus till mycket ljus hy: Om du har naturligt ljus hy använder du säkert automatiskt solkräm med en hög skyddsfaktor. För normallång vistelse i solen räcker det med en produkt som har SPF 30 men om du tänker vistas längre tid i solen ska du välja skyddsfaktor 50+ med ett brett spektrum.
  • Dilemmat med mellanmörk till mörk hy: Om du är en mörkare typ kan det hända att du ibland slarvar med applicering av solkräm. Det är fel! Du kanske inte bränner dig lika lätt i solen som dina vänner som har ljusare hy, men UVA-strålarna har precis samma negativa inverkan på din hy – de påskyndar hudens åldrande, skapar rynkor och pigmentfläckar. Solen kan också ge upphov till hudcancer, så därför måste även du använda solkräm som har skyddsfaktor varje dag. I de flesta fall räcker det med SPF 15 eller 30 men om du ska vara ute länge i solen är det bättre att välja SPF 50.
  • När solkrämen torkar ut huden: Är din hy torr till extra torr? Då ska du använda en solkräm med hydratiserande komponenter såsom hyaluronsyra eller ceramider.
  • Tendens till finnar eller pormaskar: Har du blandhy, fet hy eller akne och är övertygad om att alla solkrämer i hela världen täpper igen porerna? Det var länge sedan det var så. Du måste bara veta vilken solkräm du ska välja – utan olja och med en icke-komedogen sammansättning.
  • Känslig eller reaktiv hud: I detta fall ska du satsa på mineralsolkrämer. Produkter med kemiska filter ska du endast välja om tillverkaren anger att de är lämpliga för känslig eller allergisk hy.

De bästa solkrämerna: recension

Vill du veta vilket betyg marknadens bästa produkter fick i vårt stora solkrämstest? Läs recensionerna från våra stränga granskare.

Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist

De senaste åren har jag börjar tänka allt mer på att skydda huden mot solen på rätt sätt – och inte bara på sommaren. Förra året var min favorit märket Lancaster och detta år provade jag för första gången en spray med SPF 30 som är avsedd att användas direkt på ansiktet. Den får precis plats i handväskan och jag har den alltid med mig och använder vid behov. Vad jag uppskattar mest är att den kan appliceras över makeup. Den fräschar upp snabbt och återfuktar.

Solsprayen Lancaster Sun Sport uppfyller mina stränga krav för skydd mot solen. Det är en must-have-produkt inte bara för sommaren och jag rekommenderar den åt alla som har torr eller fet hy.

Jannicke N.

Bioderma Photoderm Bronz

Den torra sololjan Bioderma Photoderm Bronz hör till mina sommarfavoriter! Den är mycket lätt att applicera, det räcker att trycka ner pumpen två till tre ånger för att smörja in hela armen. Dessutom innehåller den ett komplex av brons som bidrar till en naturlig bränna med en vacker gyllenbrun färg. Huden blir inte fet och produkten absorberas omedelbart av huden. Om du letar efter en sololja av hög kvalitet är Bioderma Photoderm Bronz ett perfekt val! :-)

Dominika D.

Nuxe Sun

Du kanske tror att du inte behöver skydda dig från solen förrän på sommaren, men så är det inte. Kosmetika med SPF-faktor bör du använda redan tidigt på våren. För ett par år sedan förälskade jag mig i Nuxe Sun SPF 30. Min hy är mycket känslig för solen och den här oljan passar mig perfekt. Den är skonsam men ger ändå ett fulländat skydd och min hy blir varken irriterad eller bränd av solen. Ibland har jag bränt mig eller fått utslag när jag använder andra produkter, men aldrig med den här oljan. Den är lätt att applicera eftersom den kommer i sprayform och den absorberas snabbt, klibbar inte och gör inte hyn fet eller täpper igen porerna. Den luktar underbart somrigt vilket gör att jag vill smörja in mig igen och igen. Förutom att skydda ger den hydratisering och näring åt huden. Därför köper jag regelbundet Nuxe Sun på våren och den stannar med mig ända till hösten.

Martina J.

La Roche-Posay Anthelios

Den behagliga oparfymerade mjölken La Roche-Posay Anthelios har flera fantastiska egenskaper. Jag uppskattar att den har SPF 30 och att den är vattenfast och icke-komedogen samt dermatologiskt testad. Jag har redan provat flera olika krämer från detta märke och jag är alltid mer än nöjd med kvaliteten. Jag har mycket känslig hy och när jag var ung fick jag utslag över hela kroppen efter att ha solat, så därför väljer jag skyddskrämer väldigt noggrant. Jag tycker verkligen om denna produkt och kan rekommendera den eftersom La Roche-Posay Anthelios även kan användas för hy som är intolerant mot solen.

Nina K.

Vichy Capital Soleil Beach Protect

Solprodukter från märket Vichy väljer jag särskilt för deras behagliga lukt och konsistens. Även den här produkten har behaglig doft och konsistens. Den allsidigt skyddande solsprayen Vichy Capital Soleil Beach Protect är mycket lätt att applicera med tanke på att den har SPF 50, den skapar ingen fet film på hyn och absorberas fint. Hyn blir riktigt vacker och len.

Linda P.

Heliocare Advanced

Jag skaffade gelen Heliocare Advanced till vårens första grillfest med familjen, eftersom jag skulle vistas ungefär 5 timmar på en solig terrass och av erfarenhet vet jag att man inte ska underskatta vårsolen! Jag applicerade gelen på ansikte, ringning och armar och den absorberades helt fantastiskt. Den klibbade inte och var absolut inte fet, den var helt enkelt perfekt. Och även om jag oftast får en fin solbränna och inte bränner mig skulle jag inte ha klarat fem timmar i solen utan Heliocare. Förutom att jag inte brände mig blev min hy vackert brun efter två dagar utan att vara uttorkad.

Jessika S.

Bioderma Photoderm Max Krém

Solkrämen Bioderma Photoderm Max är skonsam, skapar ingen vit beläggning på huden som andra krämer och absorberas fint. Den gör huden i ansiktet härligt mjuk och skyddar mot intensiv sol. Du får en fin solbränna trots den höga skyddsfaktorn.

Steffi T.

Tack vare vårt stora test av solkrämer vet du nu vilken solkräm som passar bäst för havet, för daglig användning eller för ansiktet. Vi är nyfikna av naturen, så därför undrar vi vilken solkräm du bara måste ha efter att ha läst recensionerna och vad du tycker efter att ha använt den. Din åsikt spelar roll!

Produkter

Läs mer