Recension: Skräddarsydd avsminkning för ögonen!

15 oktober 2021Notino
Sminkborttagning för ögonen är en daglig rutin för många av oss. Därför bör du ställa dig frågan: Gör jag rätt när jag tar bort makeup från ögonen? Även en så enkel sak som sminkborttagning har sina givna regler. Och när du följer dessa regler kommer du att se positiva resultat på området kring ögonen – huden blir inte irriterad eller glåmig, istället kommer din hy att se varaktigt ungdomlig ut! Vi talar om för dig hur du tar bort din makeup från ögonen på ett perfekt sätt och vilken borttagning för ögonmakeup du ska välja – vi har nämligen själva provat produkterna.

Grunden är att använda rätt teknik 

Även om du har det bästa sminkborttagningsmedlet kommer du att irritera din hy om du inte använder rätt teknik med bomullsrondellen. Varje kväll ska du tänka på följande: ”Skrubba inte!”
Så hur gör man? 

  • Applicera en lagom mängd sminkborttagningsmedel på rondellen – om du dränker rondellen i medlet kan du får det i ögonen vilket orsakar sveda.
  • Lägg rondellen mot ditt stängda ögonlock och håll den där en stund så att mascaran och skuggan hinner lösas upp.
  • För sedan rondellen uppifrån och ner – på så sätt täcker du hela ögonlocket och fransarna från rot till topp.
  • Upprepa så länge du behöver och med så många rondeller du behöver tills rondellen är helt ren. Sedan kan du vara säker på att dina ögon är helt rena.
  • För rondellen försiktigt under ögonen från ögats inre vrå till den yttre.

TIPS: För att verkligen får bort all makeup kan du använda en bomullspinne till att ta bort små bitar av makeup, till exempel mellan fransarna. 

Så här väljer du sminkborttagning för ögonen

Nu vet du hur du undviker att irritera ögonen och huden när du tar bort din makeup. Men du kanske också har undrat om du har rätt produkt hemma. Vad funkar och vad funkar inte? 

Enligt hudtyp

  • Normal hy och blandhy – om du har någon av dessa hudtyper vet du säkert att du har vunnit det genetiska lotteriet. Normal hy tolererar i princip alla produkter och det samma gäller för blandhy. Därför kan du välja sminkborttagning efter vilken effekt du vill uppnå – till exempel mer återfuktning eller anti-age-effekt.
  • Fet hy – Om du har fet hy har du säkert problem med täppta porer, pormaskar eller akne. Välj en produkt som inte är oljebaserad och som är direkt avsedd för denna hudtyp. Dessa produkter brukar ha antibakteriell effekt, de reglerar talgproduktionen och drar samman utvidgade porer.
  • Torr hy – här är det självklart att du behöver en återfuktande produkt! Visserligen gäller detta för alla hudtyper, men för torr hy är det extra viktigt.
  • Känslig eller atopisk hy – om du har riktigt känslig hy måste du välja sminkborttagning noggrant. Vi rekommenderar att söka bland naturlig sminkborttagning för ögonen, helst utan parfymering. Olika kemiska ämnen i produkterna kan leda till att huden irriteras ännu mer och vi kan alla reagera olika på en produkt. Prova dig därför fram, men var försiktig.

Efter ändamål 

Tänk också på vilken typ av makeup du vill ta bort. Om du gillar vattenfast makeup måste du välja en produkt särskilt för detta ändamål. Välj därför en sminkborttagning som är avsedd för vattenfast makeup. Till exempel kan ett tvåfasigt sminkborttagningsmedel där en del är oljebaserad fungera perfekt. 

Om du har känsliga ögon måste du också tänka på att välja en produkt som inte ger dig kaninröda ögon dagen efter. Sök efter en produkt för känsliga ögon som har en sammansättning anpassad för att irritera huden så lite som möjligt. 

Och den bästa sminkborttagningen för ögonen? 

Låt oss se på de produkter vi har testat! Vi har sammanställt TOPPRODUKTERNA och vi ska se på vilka omdömen dessa produkter har fått. 

Estée Lauder Gentle Eye Makeup Remover

Jag har mycket känslig hy och därför måste jag alltid leta efter en produkt som verkligen inte irriterar min hy. Jag älskar märket Estée Lauder, så produkten Gentle Eye Makeup Remover var ett klart val :) Jag måste säga att detta verkligen är en jättebra produkt för borttagning av vattenfast mascara och den svider inte alls och jag får inte svullna ögonlock av den! Rekommenderas starkt.

Barbara H.

Sensai Silky Purifying Step One

Jag gillar att investera i sminkborttagningsmedel för ögonen med hög kvalitet eftersom jag har mycket känsliga ögon, och det ska inte mycket till för att mina ögon ska tåras och bli röda. Purifying Step One är visserligen inte direkt avsedd för detta men jag tycker att det är en TOPPRODUKT för borttagning av smink från ögonen.

Jannicke M. B.

Saffee Cleansing 

Vad jag gillar främst med denna produkt är att den är avsedd för känsliga ögon. Och detta är verkligen ett stort problem för mig och det ser ut som att jag har hittat precis rätt produkt med Saffee Cleansing till ett fantastiskt pris dessutom. Jag uppskattar att den är vattenbaserad och inte anstränger ögonen och den har heller ingen parfymering vilket är ett stort plus. Mascara och skuggor avlägsnas lätt, det räcker att låta produkten verka en stund och sedan torka bort 😊 Från min sida får denna sminkborttagning för känsliga ögon definitivt ett positivt omdöme!

Linda D.

Lancôme Bi-Facil 

Märket Lancôme är ett säkert val för mig, oavsett om det är dofter, makeup eller just hudvård. Därför såg jag fram emot att prova den ikoniska sminkborttagningen för ögonen Bi-Facil. Jag kan säga redan nu att det garanterat inte var första gången jag köpte denna produkt. Den är verkligen effektiv när det gäller sminkborttagning och samtidigt är den mycket skonsam mot området kring ögonen vilket jag uppskattar eftersom mina ögon svullnar lätt. Den är också helt perfekt för borttagning av vattenfast mascara, det gick helt utan problem att få bort. Jag uppskattar att den är lite fetare och inte anstränger hyn kring ögonen då man inte behöver gnugga bort makeupen. Glöm inte att skaka ordentligt innan användning. 😊

Susanna Ch.

Vichy Pureté Thermale 

Jag blir aldrig besviken med Vichy och det gäller även för sminkborttagaren Pureté Thermale. Jag fick röda och torra ögon av alla produkter men inte med denna sminkborttagare. Jag applicerar den alltid på en rondell och låter den verka lite längre på ögonfransarna. För vattenfast makeup behöver jag upprepa proceduren ett par gånger för att få bort allt. Doften är underbar och detta är en av mina favoritprodukter för borttagning av makeup från ögonen.

Cecilia B.

Bioderma Sensibio H2O

Jag tror att alla känner till den här legendariska produkten. Och det är inte konstigt eftersom Bioderma Sensibio H2O är ett otroligt skonsamt och effektivt micellärt vatten som dessutom är perfekt för att avlägsna makeup från ögonen. Jag använder en bomullstuss för varje öga med tillräcklig mängd av produkten och lägger den försiktigt mot ögat och låter den verka ett tag utan att gnida mot ögat. Sedan avlägsnar jag resten av makeupen med mjuka drag och jag kan vara säker på att jag inte kommer att få röda eller irriterade ögon. Dock är det inte den bästa produkten för vattenfast makeup – för sådan makeup är det bäst att använda en specialprodukt.

Jessika S.

Hjälpte detta dig att finna rätt sminkborttagning för ögonen? Vi hoppas att du fick hjälp! 

Produkter

Läs mer