Tillbaka till huvudinnehållet

Recensioner: Vår redaktion har testat de mest effektiva hårinpackningarna

2023-01-13Iva Davies
Läs på 4 minuter
Rätt hårinpackning är som ett elixir för håret. Den gör håret friskt, förbättrar strukturen och gör det starkare. Det bästa är att det finns ett otroligt brett utbud av olika hårinpackningar. Vi har provat några och delar gärna med oss av resultaten.

Så använder du en inpackning

Byt inte ut ditt balsam mot en inpackning. Ett balsam gör håret lättare att borsta ut och vissa återfuktar håret eller gör det glansigt. Men en inpackning är en helt annan femma! Den verkar på djupet är och mer intensiv. Använd en inpackning regelbundet, gärna en gång i veckan eller utefter hårets behov. Det kan vara bra att be din frisör, som känner ditt hår, om råd och se om hon eller han kan rekommendera något. 

Tvätta håret som vanligt innan du använder en inpackning. Krama sedan ur vattnet ur håret eller torka det lätt med en handduk. Ta en liten mängd av inpackningen och applicera i hårets längder och toppar. Följ alltid tillverkarens instruktioner för hur länge inpackningen ska verka i håret. Oftast ligger det någonstans mellan en och tio minuter. Tvätta sedan ur inpackningen och styla håret som vanligt. 

Har du en leave in-inpackning fungerar det dock lite annorlunda. Oftast består de av en spray och det gäller att alltid följa instruktionerna på förpackningen. I inget av fallen bör du dock applicera en närande inpackning i hårrötterna – då tyngs håret ner, blir slappt och känns fett mycket snabbare än vanligt. Motsatsen gäller förstås om du har en inpackning som är speciellt avsedd för hårbottnen.

Recensioner: de mest effektiva hårinpackningarna

Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler


Eva, onlineredaktör

Det jag gillade mest

Jag har använt Kérastase i flera år och har alltid varit nöjd med deras hårprodukter. Jag hade inte provat kollektionen Chroma Absolu tidigare men jag hade höga förväntningar. Kunde det här vara den bästa inpackningen för slitet hår?

Fördelar

Hårinpackningen från Kérastase Chroma Absolu är avsedd för poröst och känsligt hår, inklusive hår som har slitits av färgningar. Jag har färgat mitt stackars hår i många år… Det var livlöst och matt med kluvna toppar… Men resultaten märktes direkt efter den första användningen. Och när jag använde inpackningen igen veckan därpå blev resultatet ännu bättre. Håret är glansigare, starkare och har mer lyster än förut. Efter att har provat inpackningen har jag bestämt mig för att också köpa schampo och balsam från samma kollektion. Jag hoppas att jag lyckas hitta dem på rea.

Nackdelar

Jag föredrar inpackningar i tuber. Annars lyckas jag alltid droppa ner vatten i behållaren och det är ju inte optimalt. Och så priset. Jämfört med andra produkter från Kérastase är den här professionella inpackningen rätt dyr. Men tro mig, du kommer inte att ångra dig! 

Produkter

REDKEN Extreme Length

Nicole, student 

Det jag gillade mest

Detta är en av få hårinpackningar som inte bara appliceras i längderna och topparna utan också i hårbottnen. Jag var väldigt nyfiken på resultatet.

Fördelar

Jag har långt, färgat hår. Enligt tillverkaren passar inpackningen från REDKEN Extreme Length perfekt för slitet och skadat hår och bidrar också till att få håret att växa. Inpackningen kändes väldigt behaglig i hårbottnen, som om den svalkade och lugnade huden. Håret såg riktigt fint ut efteråt. Det gick lätt att borsta ut och hårborsten fylldes inte med hår som brutits av eller ryckts ut. Den här inpackningen kommer jag att använda länge framöver. För den fungerar helt enkelt! Den kommer dessutom i en tub, vilket jag tycker är praktiskt. Jag är nämligen expert på att hälla ut allt möjligt…

Nackdelar

Inga alls faktiskt. 

Shu Uemura Silk Bloom


Ina, Makeupartist

Det jag gillade mest

Håret kändes underbart mjukt och lent. Och så har inpackningen en helt underbar doft.

Fördelar

Jag har aldrig använt inpackningar särskilt mycket, jag är för lat för det. Men efter att jag permanentade mitt avfärgade hår blev mycket av håret extremt torrt, skadat och grovt så jag visste att jag behövde göra något. Samtidigt ville jag inte att det hår som ännu var friskt skulle bli fett alltför snabbt. Jag tvättade håret, använde balsam, sköljde ur balsamet och kramade ur håret med en handduk. Så applicerade jag inpackningen från Shu Uemura Silk Bloom och borstade in den. Jag lät den verka längre än 10 minuter, 45 minuter ungefär, och sedan sköljde jag ur den ordentligt. Så fönade jag håret med en diffusor och blev helt chockad av resultatet. 

Nackdelar

Priset. Om jag skulle använda inpackningen en gång i veckan skulle en förpackning räcka i max två månader. Vilket är rätt lite. Men samtidigt är jag så nöjd med den att det kanske är något jag kostar på mig.

Schwarzkopf Professional: BC Bonacure Repair Rescue

Janina U., onlineredaktör 

Det jag gillade mest

Förutom det faktum att den faktiskt fungerar så gillar jag att den är helt vegansk.

Fördelar 

Mitt tunna avfärgade hår är så torrt och skadat det bara kan bli, så den suger verkligen upp alla inpackningar omedelbart. Jag följde anvisningarna. Jag torkade håret med en handduk, applicerade inpackningen och lät den verka i 10 minuter innan jag sköljde ur den. Jag tyckte mig se och känna en skillnad redan första gången jag använde den (men det kanske bara var önsketänkande). Håret kändes nämligen mycket mjukare, slätare och starkare. Kollektionen Bonacure Repair Rescue säger sig kunna reparera 3 års hårskador med en enda användning och också göra håret starkare, så jag kommer absolut att fortsätta att använda den. Det är nog den bästa inpackningen för torrt hår som jag någonsin använt.

Nackdelar 

Ganska dyr när den inte är på rea. 

K18 Molecular Repair

Janina P., onlineredaktör 

Det jag gillade mest

Att det är en leave in-produkt!

Fördelar

Förutom att den inte behöver sköljas ur gillar jag också att det går snabbt och enkelt att applicera den. Du sparar tid i duschen, vilket ju också sparar vatten. Inpackningen innehåller en stor mängd peptider och är så fullproppad med gynnsamma ämnen att den slår nästan alla andra liknande produkter. Och så är den dessutom vegansk, vilket är en otrolig kombination. Jag uppskattar också att den inte är parfymerad. 

Nackdelar

K18 Molecular Repair är så full av aktiva ämnen att den har nästan en “elektrifierande” effekt på tunt hår första gången man använder den. Den är nästan “för stark” för tunt hår. Men efter ett par användningar försvinner den här bieffekten och håret ser helt enkelt friskare och friskare ut…

Produkter

L’Oréal Professionel Serie Expert Metal Detox

Lena, Online Content Editor

Det jag gillade mest

Helt klart doften och konsistensen, och så det faktum att inpackningen uppfyller vad den lovar. Och så behöver den bara verka i en minut!

Fördelar

Min frisör använder kollektionen L'Oréal Professionnel Metal Detox . Vi brukar skoja och kalla den “mental detox”, vilket ju frisörbesök också brukar vara. Förutom det jag redan nämnt, uppskattade jag också att den djupverkande och närande inpackningen Metal Detox sparar tid. Den kan sköljas ur efter bara en minut. Det är allt som behövs för att den ska hinna göra håret starkt, mjukt och glansigt.

Jag tyckte också att den fick min hårfärg att hålla längre, den tvättades ur mindre och höll sig glansig och fin. Så att inpackningen skyddar mot att metallpartiklar (som kan skada hårfibrerna och få färgen att ändra sig) sätter sig i håret vid färgning stämmer absolut.

Nackdelar

Priset, alla tittar vi ju lite extra på prislappen just nu. Men en förpackning varade i två månader och då använde jag den varje vecka. Och effekten på håret är värt pengarna!

Har våra recensioner inspirerat dig och hjälpt dig välja rätt inpackning för dig? Då kan vi bara hoppas på att du njuter både av processen och av att ha starkt och glansigt hår!

Läs mer