Sex läppstift som du kommer att älska i höst

29 september 2020Notino

När trädens blad börjar gå mot gult, vinrött och brunt är detta en tydlig signal på att det är dags att göra ändringar i din garderob samt i din sminkväska. Hur ser höstens sminktrender ut? Mottot i höst är "djärvt och sensuellt". Distinkta färger såsom rött, vinrött och purpur ligger i framkant och eftersom dagssminkningar inte längre måste vara milda och naturliga behöver du inte spara på de mer iögonfallande nyanserna till kvällen. Bara din fantasi sätter gränserna. Kolla in de sex bästa läppstiften för varje tillfälle!

Låt hösten bli matt

Matta färger har figurerat på topplistan ett bra tag redan. Välj bland läppstift som ger en hög täckning redan med det första lagret för att bibehålla läpparnas lyxiga utseende. Och hur blir det med det klassiska röda läppstiftet? En matt yta tar det till en ny nivå i höst! Alla vi på Notino älskar Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Slim, som både håller länge och vars pampiga, fyrkantiga guldförpackning hjälper dig att applicera läppstiftet med ett oerhört precist resultat.

L’Oréal Paris Rouge Signature är ett flytande läppstift där det räcker med ett enda tunt lager för att få till en djup och vackert distinkt färg. Den purpurfärgade nyansen 103 Enjoy passar utmärkt till hösten. Dessutom håller sig denna vackra färg på läpparna i upp till åtta timmar!

Vårt tips: Använd alltid ett vårdande läppbalsam innan du applicerar ett matt läppstift så förhindrar du att läpparna torkar ut samtidigt som du återfuktar och slätar ut dem. En liten mängd läppbalsam kan även appliceras mitt på läpparna närsomhelst under dagen för att ge läppstiftets färg nytt liv.

Plommon, tranbär och jordiga färger

Mörkare läppstiftsnyanser, såsom purpur, vinrött och bordeaux, förvandlar dina läppar till en pärla som inte går att missa. Lancôme L’Absolu Rouge Ruby Cream är ett högpigmenterat läppstift med rosextrakt och ett av de bästa läppstiften. Nyansen 306 Vintage Ruby är en av de bästa naturliga, jordiga färgtonerna. Den ger en hög täckning och ser även till att bibehålla en behaglig fuktnivå i läpparna.

Är du sugen på att prova ett brunt läppstift? Den varma undertonen i nyans 24 från NYX Professional Makeup Shout Loud smickrar både solskygga och solkyssta kvinnor. Och om du gillar vinröda toner, kolla in nyans 17 Everyone Lies – en distinkt, krämig vinröd nyans som är enkel att applicera.

Gosh Velvet Touch erbjuder läppstift i mörkare nude färger. Notino rekommenderar särskilt nyansen Nougat i en varm nude ton. Alla deras läppstift är starkt återfuktande och väldigt lätta att applicera, så de passar perfekt att ha i handväskan!

NOBEA Heartbeat är fuktgivande läppstift som består av 100 procent naturliga ingredienser. Den lila nyansen Nude Dream tilltalar modiga kvinnor, samtidigt som den beige basen gör den till en perfekt partner i vardagen. Är röda läppstift din dagliga favorit? Välj då en höstig variation i form av nyansen Juicy Cherry med en varm, dämpad körsbärsbas.

Vilka är dina egna beprövade nyanser som alltid lyser upp en regnig höstdag? Hur många nya nyanser kommer du att prova den här säsongen? Och vilket läppstift blir din favorit i höst? Dela gärna med dig av dina tips!

Författare: Notino

Läs mer