Tillbaka till huvudinnehållet

Beach waves: Fem tips för strandlockar

2 juli 2021Notino
Året sommarhit är helt klart förföriska strandlockar. Det är svårt att hitta en frisyr som är mer sofistikerad och samtidigt så enkel. Med mitt mellanlånga hår längtade jag efter en frisyr som formats hav havets vågor. Jag plöjde mig igenom mängder av olika beskrivningar och provade på dem som verkade vettigast. Redan nu kan jag avslöja att en havssaltspray eller en stylingspray med salt är en fantastisk hjälp på vägen. Är du sugen på strandlockar du med?

Enklaste beach wavesen

Om ditt hår är som mitt och har lite naturliga vågor räcker det med en saltvattenspray av kvalitet för att få till den rätta surf looken. Till exempel Alfaparf Milano Style Stories The Range Texturizing, som ger lite stadga. Sprayen är enkel att använda. Böj huvudet framåt och spraya ett jämnt lager saltvattenspray i torrt hår. Använd händerna för att trycka ihop håret så att det ser sådär ledigt och rufsigt ut som det gör när man varit på stranden. Det hela tar inte mer en fem minuter, men resultatet är slående!

Stormigt hav med hjälp av en diffuser

Jag minns hur stort det kändes när jag upptäckte det här tillbehöret till hårfönen. Med den här “tandade cirkeln” blev det busenkelt att trolla fram en supersöt rufsig frisyr. Lockarna blir inte lika regelbundna och jämna som när de har lockats med en locktång eller plattång utan ger ett ungt och avslappnat intryck. Har du ett viktigt möte senare på dagen? Då kan jag tipsa om L’Oréal Professionnel Tecni.Art Beach Waves som hjälper dig att fixa till håret under dagen. Det är en strukturerande saltspray som ger dina vågor mer definition och en matt finish. :-)

Kan en plattång ge dig strandlockar? Utan problem.

Om du redan är van vid att använda en plattång för att styla håret kommer du enkelt att kunna locka håret med den. L’Oréal Professionnel Steampod x KARL LAGERFELD är den plattång jag har fått till bäst lockar med eftersom ångfunktionen ger håret en otrolig volym. Jag börjar med att spraya håret med Beviro, en havssaltspray med mellanstark fixering. Jag låter sprayen torka ordentligt i håret och sedan lockar jag en slinga i taget genom att vrida handleden runt runt – en slinga motsols, en slinga medsols.

Om du känner dig mindre trygg med en plattång kan du prova skönhetsbloggarnas beprövade metod: Dela in håret i (ett jämnt antal) tunna slingor och vira två stycken om varandra i en twist. Värm sedan varje twist med plattången. När du släpper ut twistarna har du en härlig strandfrisyr!

Beach waves-locktången – för de kräsnaste

Nästa upptäckt på min lista är en särskild locktång för beach waves. Istället för två “axlar” som öppnar sig består den av ett konformat munstycke – och vi behöver ett lite större munstycke. Med en beach waves-locktång och leave-in-produkten Bumble and Bumble Surf Styling Leave In blir det enkelt att skapa naturliga och lediga vågor i håret. Linda helt enkelt en slinga om locktången, värm den och njut av att ha “havet i håret”. En locktång slätar dock även ut håret och det gjorde att jag kände att volymen saknades i håret. För att håret inte skulle kännas platt och hängigt använde jag volympudret Alfaparf Milano Style Stories Vintage Powder i rötterna för att ge håret volym ända från hårbottnen.

Få till strandlockar över natten

Min kompis Kattis förälskade sig i mina strandlockar och ville få till samma look, men till skillnad från mig har hon långt och spikrakt hår. Så vi försökte komma på det enklaste sättet för henne att få lite vågor i sitt raka hår. Det visade sig att det inte alls var så svårt, det räckte att sova på saken! På kvällen sprayade Kattis håret med ett tunt lager hårmist från Moroccanoil Volume. Det innehåller salt från Döda havet, vilket ger håret volym och struktur. Sedan delade hon upp håret i sex jämntjocka slingor och flätade slingorna i lediga flätor. På morgonen släppte hon ut flätorna, drog försiktigt fingrarna genom håret och använde sedan en hårspray med stark fixering – till exempel Schwarzkopf Professional Osis+ Freeze Finish passar perfekt för detta.

Har du något annat tips på hur man kan få till den perfekta surflooken? Dela med dig i kommentarerna!

Läs mer