En stor guide för hudpeeling: Vilken väljer du?

16 oktober 2020Notino

Vi har säkert alla drömt om att ha ett ansikte som en docka och hud len som sammet. Men eftersom huden med tiden åldras och påverkas av hormonella förändringar saktas produktionen av nya hudceller ned och gamla hudceller ersätts inte längre på lika fort. Hur kan vi underlätta hudens förnyelse? Börja med exfoliering i ansiktet. Vi har åtta fantastiska skrubbs, kemiska och enzymatiska peelingar och vi talar om för dig när du ska använda de olika produkterna.

Vilken exfolierande peeling är bäst för din hudtyp?

Ansiktspeeling gynnar alla hudtyper, även känslig hy. Det är dock viktigt att välja en typ som täcker de behov du har för tillfället. Du behöver inte inrikta dig på endast en typ av peeling. Du kan använda olika produkter beroende på hudens tillstånd eller tiden på året. Du kan alltså unna dig skräddarsydd vård.

För att göra valet enklare för dig visar vi fördelarna hos tre typer av hudpeelingar. Dessutom presenterar vi de åtta bästa peelingprodukterna för ansiktet och här finner du garanterat en produkt som passar dig.

Är skrubb lämpligt för mitt ansikte?

Skrubb eller mekanisk peeling kommer i form av gel eller kräm och innehåller små partiklar. Dessa partiklar slätar ut huden och gör den mjukare genom att fysiskt avlägsna döda hudceller. De kan med fördel ibland användas som ett alternativ till kemisk eller enzymatisk peeling. Men var försiktig så att du inte masserar ansiktet för hårt när du använder peelingen. Partiklarna i peelingen ska bara glida mjukt över huden.

Vårt TIPS: Skrubb kan användas för exfoliering av huden på halsen. Det räcker att du masserar halsen varsamt en till två gånger i veckan med denna mekaniska peeling för att få sammetslen hy.

4 fantastiska ansiktsskrubb

Den skonsamma gelpeelingen Payot Les Démaquillantes avlägsnar döda hudceller med hjälp av små korn. Den rengör huden på djupet och gör den mjuk.

Den skonsamma ansiktspeelingen Saffee Cleansing Melting Jelly Scrub innehåller sockerkristaller i en bas av olja och rengör därför huden utan att torka ut den. Skvalan gör huden perfekt hydratiserad och mjuk.

I sammansättningen för den utslätande peelingen Lancôme Rose Sugar Scrub finns lugnande rosenvatten och honung full med näring. Efter användning får du ett underbart rent och hydratiserat ansikte. Även den fysiologiska hypoallergena ultrafina peelingen La Roche-Posay Physiologique är lämplig för känslig hy. Produkten innehåller aktiva ämnen i form av små partiklar av pimpsten, glycerin och perlit.

När ska jag använda kemisk peeling?

Kemisk peeling är den starkaste av alla. Använd den för att åtgärda fina rynkor, slapp hy, utvidgade porer, pigmentering eller ärr efter akne. Den innehåller AHA, BHA eller en kombination av dessa syror som gör att produkten verkar på djupet.

3 fenomenala peelingar

Vill du ha ljusare hy? Då ska du välja den veganska kemiska peelingen Revolution Skincare 30% AHA + BHA Peeling Solution. AHA-syrorna reducerar rynkor samtidigt som BHA tränger djupt ner i porerna och på så sätt säkerställer djupgående rengöring.

Ytterligare en utmärkt variant är enstegspeelingen NeoStrata Resurface som slätar ut huden och gör den mjukare och dessutom drar samman förstorade porer. Men om du föredrar

applicering med en kemisk peelingrondell ska du skaffa Perricone MD No:Rinse som ger fastare konturer och förnyar hudens flexibilitet.

Är det inte bättre med enzymatisk peeling?

Använd peeling med enzymer från ananas, papaya, granatäpple eller någon annan frukt om du inte kan eller inte vill använda kemisk peeling. Enzymerna tränger visserligen inte in så djupt i huden som AHA- eller BHA-syror men du ser resultat direkt.

Tips för fantastisk enzymatisk peeling

Grown Alchemist Cleanse innehåller ett effektivt komplex av aminosyror som är avsedda att förnya hudcellerna. I sammansättningen finner vi även fikon och frukt från sandelträd som ger näring och gör huden mjukare.

Hur ofta ska jag använda ansiktspeeling?

Den gyllene regeln är att du ska använda exfoliering för ansiktet en till två gånger i veckan. Om du har mycket känslig hy måste du vara noga med att följa denna regel. Om du har mer motståndskraftig hy kan du öka frekvensen för användning av denna peeling litegrann.

Vårt TIPS: Byt peelingtyp ibland så att huden inte vänjer sig vid effekterna från din favoritpeeling och blir lat.

Är din favorit klassisk skrubb, enzymatisk peeling eller kemisk peeling? Och vilken produkt kan du inte vara utan? Berätta för oss i kommentarsfältet.

Författare: Notino

Läs mer