Ett trendigt underverk för din hy – nattansiktsmasken

6 maj 2021Notino
Ansiktsmasker innehåller en cocktail med vitalitet och är lätta att använda. Redan ett par minuter efter applicering får ansiktet all behövlig näring och återfuktning samtidigt som huden blir strålande.

Ansiktsmasker med målinriktad verkan (anti-age, återfuktande, för problematisk hy, mot pigmentfläckar osv.) åtgärdar även specifika problem. En av de största trenderna just när är så kallade ”sleeping packs” som vårdar din hy när du sover. Vet du vad det är?

Mirakelmasken för natten

I Korea upptäckte man för ett par år sedan att natten är den bästa tiden för hudvård – ett vilande ansikte är nämligen mottagligare för näring och använder näringen mer effektivt. Till skillnad från masker för dagen som bara används under ett par minuter ger ett ”sleeping pack” regenererande verkan under hela natten.

Vad är det som gör en nattansiktsmask unik?

Nattmasker har oftast en mycket lätt gelkonsistens som täcker ansiktet med ett osynligt skikt. De smetar i princip inte och därför förses huden med aktiva ämnen under flera timmar. Till skillnad från nattkrämer är de koncentrerade och de effektiva ingredienserna består oftast av olika näringsgivande naturoljor, högt koncentrerade växtextrakt, AHA-syror, hyaluronsyra eller probiotika.

Använd på rätt sätt

En nattmask måste appliceras med ett tunt lager på noggrant rengjord hy, hals och ringning. Bästa resultat uppnås genom att klappa in masken med fingrarna, massera in den med handflatorna eller genom att använda en ansiktsroller eller gua sha sten. Sedan måste du låta masken absorberas under ett par minuter innan du lägger huvudet på kudden. Tvätta sedan av masken med ljummet vatten under din morgonrutin. Det krävs inte mycket för att få ett fräscht utseende…

Nu när du har fått veta vad som är viktigt att tänka på kan du välja ett nattelixir som faller dig i smaken!

Toppnattmasker för ansiktet

  • Den hydratiserande nattmasken för alla hudtyper Clinique Moisture Surge™ ger din hy en rejäl dos fukt medan du sover och förhindrar att din hy torkas ut under dagen. Innehållet av aloe vera gör huden lugn, mjuk och strålande.
  • Den intensiva nattmasken för snabb regenerering Holika Holika Watermelon gör torr och dehydrerad hy smidig och ger en känsla av välbehag. Ansiktet blir mjukt vid beröring, får lyster och blir vitalt igen.
  • Den näringspackade cocktailen med hyaluronsyra och extrakt av tång Neutrogena Hydro Boost® Face ser till att din hy blir återfuktad och gör den smidig och mjuk igen. Under sömnen förnyas hudens skyddsbarriär vilket förhindrar vätskeförlust under 24 timmar.
  • Nattansiktsmasken Sensai Cellular Performance Extra Intensive är fullpackad med lyxiga naturoljor av högsta kvalitet. Dessa ger näring åt din hy medan du sover. Med denna anti-age-produkt kommer du att vakna på morgonen med strålande och mjuk hy i ansiktet. Masken ger en optimal lifting-effekt och gör huden fyllig igen.
  • Alla vill vi ha perfekt strålande hy. Du kan också få fulländad strålande hy i ansiktet med nattmasken Clarins White Plus Pure Translucency Brightening Revive. Den ultralätta lugnande gelen innehåller vitamin C och extrakt från växterna acerola, alchemilla och spergularia som bidrar till att reducera mörka fläckar.
  • Om du inte känner dig helt nöjd med hur din hy ser ut och om du vill åtgärda ofullkomligheter ska du prova ett recept med växter i form av nattmasken Saffee Acne Skin. Den här masken reducerar ofullkomligheter, åtgärdar alltför hög talgproduktion och fula utvidgade porer eller pormaskar.
  • Du kan bli av med den obehagliga känslan av torr hy med den återfuktande nattmasken Uriage Eau Thermale Water. Den innehåller hypoallergent källvatten som tränger in djupt i huden där det ger intensiv näring och återfuktning.
  • Om du har mörka fläckar och ojämn hudton ska du satsa på den hydratiserande nattkrämen Shiseido White Lucent. Det räcker att använda den i fyra veckor för att få perfekt återfuktad och påtagligt ljusare hy i ansiktet.

Var det något här som fångade ditt intresse eller vill du ge oss tips om vad du använder för ansiktet under natten? Vi ser fram emot era kommentarer.

Produkter

Läs mer