Få ett yngre utseende med microneedling

28 maj 2021Notino
Den absolut bästa hudvården som bokstavligen ger omedelbar effekt! Letar du efter något effektivt och säkert som gör att du snabbt ser yngre ut och som du kan göra själv hemma? Prova microneedling!

Varför prova microneedling?

Genom microneedling kickstartar du produktionen av kollagen och aktiva ämnen absorberas snabbare av huden. Med den här metoden kan du snabbt åtgärda rynkor, ärr, akne, få fastare konturer eller åtgärda problem med ojämn pigmentering. Hos män förbättras hår- och skäggväxten.

Vad är microneedling?

Den här metoden som på engelska kallas microneedling fungerar på principen om hudens självgenererande och förnyande förmåga. Metoden utförs med ett specialverktyg som kallas dermaroller som är en liten rulle med mikronålar av kirurgiskt stål som genom varsam massage punkterar huden på området som behandlas. På så sätt stimuleras produktionen av kollagen, elastin och andra välgörande ämnen i huden. Du behöver inte oroa dig eftersom dessa punkteringar verkligen är mikroskopiska. Du ser på sin höjd en liten rodnad efter användning av dermarollern. Oftast behandlas huden i ansiktet, på hals, ringning, händer men även huden på huvudet kan behandlas med en dermaroller.

Så här förbereder du dig för behandling med dermaroller

Med lite träning blir det busenkelt. Använd alltid dermarollern på rengjord och perfekt avsminkad hy som inte är fet. Skölj alltid av dermarollern med varmt vatten och desinficera den innan användning. Till desinficeringen kan du använda ansiktsvatten som innehåller alkohol eller du kan skaffa ett desinfektionsmedel från apoteket. Använd aldrig dermarollern på hud som inte är avsminkad eftersom det kan skada huden.

Så här använder du dermarollern

För dermarollern över området du vill behandla (till exempel pannan) ungefär fyra gånger, horisontellt, vertikalt och diagonalt och applicera inte för mycket tryck. Du kan känna att det sticks eller svider lite grann men oroa dig inte, detta är en helt normal reaktion. Fortsätt på detta sätt med alla områden du vill behandla. Vänta sedan en stund. Du kan lugna hyn med till exempel källvatten och applicera ett serum eller en kräm för ännu bättre effekt. Dessa produkter absorberas betydligt snabbare tack vare dermarollern och därmed blir de mer effektiva. Till att börja med rekommenderar vi att använda lugnande produkter. Efter att du ser hur din hy reagerar på behandlingen med dermarollern kan du prova starkare produkter, till exempel med C-vitamin eller retinol. Gör microneedling ca. en gång i veckan beroende på hur huden reagerar på behandlingen.

Vem kan använda microneedling?

Kvinnor och män – alla som vill förbättra sin hy och revitalisera den. Kvinnor kan använda behandlingen för att reducera rynkor, för att ge spänst åt huden och åtgärda akne, ärr och pigmentfläckar, dessutom är microneedling också mycket effektivt mot rynkor och celluliter. Hos män bidrar microneedling till bättre skägg- och hårtillväxt med fantastiska resultat. Efter behandlingen är det bra att applicera en vårdprodukt på det behandlade området. Till exempel serum mot celluliter på låren, ett serum som främjar skäggväxten på hakan och en produkt som gynnar hårväxten på huvudet.

Så här väljer du dermaroller

Tänk först på vilket område du vill behandla med dermarollern. Huden är olika tjock över hela kroppen och därför kan du inte använda samma längd på nålarna för ansiktet som den du använder för att avlägsna celluliter. Här får du våra tips:

För nybörjare: Ansiktsrollern Zoë Ayla Micro-Needling Derma Roller. Den har 0,5 mm långa nålar som utan smärta skonsamt behandlar det övre hudlagret för att starta produktionen av kollagen och den förnyande processen.

För avancerade användare: Ansiktsrollern âme pure CIT Face Roller. Den har något längre nålar på 0,75 mm vilket gör att de tränger djupare in i huden där de regenererande och revitaliserande processerna startas.

För kroppen: Kroppsrollern âme pure CIT Body Roller, som är ett fantastiskt komplement för din hudvård. Nålarna som är 0,75 mm långa används för att behandla celluliter och för att göra huden fastare och ge den bättre blodcirkulation.

Grunderna för microneedling:

  • Desinficera alltid dermarollern innan användning.
  • Behandla endast hy som är noggrant avsminkad och ren.
  • Använd aldrig en dermaroller om du har akut akne, allergi, eksem eller andra akuta skador eller sår på huden. Vänta i sådana fall tills huden har läkt.
  • Använd inte dermarollern tätt inpå solning.
  • Behandla alltid huden med en lämplig produkt efter att du har använt dermarollern.

Produkter

Läs mer