Tillbaka till huvudinnehållet

Packat på 4 olika sätt: Vi har ett fantastiskt resehack för er, herrar!

2024-02-05

Petra Vachousek

Läs på 5 minuter

Tycker du om att resa men anser packandet vara ett smärre lidande? Glömmer du nästan alltid något? Vill du kunna njuta av resan med vetskapen att du har med dig allt du behöver? Vi har packat fyra olika slags väskor åt dig så att du inte glömmer något viktigt nästa gång du reser.

Vi har packat för affärsresor och teambuilding, för weekendresor i Europa med kärleken och för resor till fjällen med polarna. Vart du än ska, även om det bara är till gymmet efter jobbet, se till att du har förberett allt du behöver för ditt eget lugn och sinnesro

1.Väskan för ett hårt gympass

Vi värmer upp långsamt med att packa väskan till gymmet. Det är enkelt för du sover troligtvis inte över där... En handduk, träningskläder och skor utgör det allra viktigaste. Men du uppskattar säkert också en vattenflaska eller shaker så att du kan blanda till en proteindrink direkt efter träningen att njuta av i gymbaren eller i bilen på väg hem. 

Om du tränar före jobbet på morgonen och har en lång dag framför dig efter träningen kan du också slänga ner ett mellanmål i väskan. En proteinbar eller en påse med torkat kött tar inte mycket plats i väskan. Båda smakar riktigt gott och mättar länge.

Glöm inte heller hörlurar för att hjälpa dig att maxa din prestation på gymmet. Sätt ihop en spellista i mobilen med låtar som passar för att lyfta skrot på gymmet. Med rätt musik känns det lättare att lyfta tungt. 

Efter träningen väntar naturligtvis en dusch. Så glöm inte att ta med dig din duschgel. Och en fast deodorant eller antiperspirant får inte heller missas. Du måste ju lukta gott på väg ut från gymmet. Så är det bara.

Allt du behöver på gymmet

2. Väskan för affärsresor

Ska du iväg på en affärsresa i ett par dagar eller packar du inför teambuildingen? Förutom passande kläder får du inte glömma att packa med badrumsprodukter. Glöm inte tandborste och tandkräm, för en fräsch andedräkt är ju alltid A och O. Packa också ner en parfym eller en eau de toilette (inte bara för att locka till dig dina kvinnliga kollegor). 

Om du kommer att tillbringa ett par dagar tillsammans med din chef och du behöver göra ett gott intryck kan det vara bäst att packa ner rakhyveln eller skäggtrimmern samt andra rakprodukter. Ett välrakat ansikte gör alltid ett gott intryck. 

P.S.: Om någon av dina kollegor åker med dig i bilen på affärsresan är det inte bara du som behöver lukta gott utan även din bil. Så skaffa en diskret och behaglig bildoft. Och glöm inte att städa ur bilen lite innan du hämtar upp kollegorna. Du vet ju hur det är.

Allt du behöver för affärsresan

3. Handbagage för en euroweekend 

Längtar din flickvän efter att tillbringa ett par dagar med dig i Rom, Paris, Barcelona eller någon annan metropol? Då är det bäst att ha koll på allt du behöver packa med dig för en romantisk helg. 

Förutom standardprodukterna i resenecessären och rena kläder och underkläder kan du prova att överraska med en noggrant utvald erotisk present. Utnyttja att ni äntligen har tid för varandra. Njut av att lära känna varandra bättre, även i sängen.

Ett doftljus kan till exempel sätta stämningen för att mysa ihop. Ett litet sådant får lätt plats i handbagaget. Eller prova att packa med en erotisk olja. När annars ska man ta sig tid för ett långt förspel om inte på en romantisk weekendresa?

Glöm inte heller din favoritparfym och stylingprodukter för håret. Du vill ju vara lika fin som din partner när ni delar på en romantisk middag. När du stylar håret som just du gillar det får du med en dos mod och självsäkerhet på köpet.

Allt du behöver för en romantisk weekend

4. En ryggsäck till fjällen

Du längtar som ett barn! Äntligen blir det “FF” och du och grabbarna ska till fjällen. En rejäl dos med adrenalin och tveklöst en massa kul väntar runt hörnet. Så kolla att du har förberett all sportutrustning och lämpliga kläder för alla aktiviteter innan du åker. 

Och vad mer? Som alltid kommer dina vanliga produkter väl till pass. De mest oumbärliga sakerna på listan är så klart en tandborste (prova till exempel en sonisk eller elektrisk) och tandkräm men en deodorant eller kroppsspray plus en duschgel och schampo slår ju heller aldrig fel. Om du använder kontaktlinser får du inte glömma en lösning för kontaktlinser så att du har någonstans att förvara dem på natten.

Är du högt upp i fjällen passar solglasögon och en solkräm bra, gärna en med SPF 30 eller SPF 50. Vitaminer och mineraler för idrottare kan också vara bra så att du kan maxa din prestation på vandringen och undvika skador. Och fyll på med extra energi på turen med lite torkad frukt. En påse torkad frukt får lätt plats i fickan eller överst i ryggsäcken.

Allt du behöver i fjällen

Har du äntligen packat klart? Inte glömt något? Hoppas de här okonventionella packtipsen har gjort det hela lite lättare så att du kan njuta av resan ännu mer.