Hur får jag starka naglar? Inga fler brutna och sköra naglar

8 mars 2021Notino

På sommaren brukar naglarna vara perfekta men på hösten blir de sämre och på vintern skulle du helst vilja gömma dina naglar. Om detta stämmer in på dig funderar du säkert över hur du kan få starkare naglar eller vad som är mest effektivt mot brutna naglar. Vi talar om för dig hur du ska vårda känsliga, torra och sköra naglar på vintern, hur du filar naglarna, vilka oljor och nagellacker som effektivt påskyndar naglarnas regenerering.

Varför bryts och spricker naglarna?

Våra naglar består av flera lager keratin. Friska naglar är starka, släta och fasta. Men om du har naglar som bryts och spricker dagligen är det dags att förändra din livsstil.

Vad är orsaken till brutna naglar?

  • Du äter inte tillräckligt med protein, vitaminer och mineraler.
  • Du dricker för lite och därför är både du och dina naglar uttorkade – särskilt på vintern.
  • Du använder inte skyddshandskar när du diskar eller städar.

Kostprinciper för att stärka naglar som bryts ofta

  • Även på vintern är det viktigt att dricka tillräckligt och du bör fokusera på frukt och grönsaker med en hög andel vatten, såsom ananas, blåbär, gurka, tomater, selleri och liknande.
  • Du får inte heller glömma biotin som stärker både naglar och hår. Detta ämne finns bland annat i mandlar, havregryn och ägg.
  • Se till att du får i dig tillräckligt med protein och öka intaget av vitaminer från grupperna B samt vitamin A, C, E och öka intaget av magnesium, kalcium, zink och järn.

Så här filar du naglar som ofta bryts

Nu när vet du hur du stärker naglarna ”inifrån” kan vi fortsätta med yttre vård och filning av naglar som ofta bryts.

När du filar naglarna ska du alltid hålla filen vinkelrätt mot nageln så att du inte förtunnar nageln när du filar den. För inte filen frän vänster till höger och tillbaka utan välj en riktning och håll dig till den. När du har uppnått önskad längd på naglarna använder du en nagelpolerare för att släta ut naglarnas kanter. Du får aldrig klippa eller trycka tillbaka nagelhuden och nagelbanden när de är torra. Applicera ett speciellt mjukgörande medel och låt det verka och först därefter kan du trycka tillbaka huden.

Rundade eller raka naglar?

Experterna är enade beträffande formen på naglarna. Naglarna ska vara lätt rundade. Men hur undviker man delade eller spruckna naglar? Använd absolut inte en sax för att klippa utan använd istället rätt typ av verktyg. Välj bland de bästa nagelfilarna eller skaffa en komplett uppsättning för perfekt vård av naglar och ögonbryn Notino Elite Collection Manicure Kit.

Topplacker för att stärka naglar som ofta bryts

Du kan uppnå en perfekt manikyr även om du har slitna naglar som har tendens att brytas. Använd den stärkande nagellacken Essie Strong Start med biotin som underliggande grund. Som skyddande överlack rekommenderar vi NOBEA Day-to-Day med bländande glans.

Ordentlig regenerering för brutna naglar

Vill du ge dina naglar en omedelbar ”boost”? I sådana fall måste du prova Collistar 3 In 1 Base, Strengthener & Fixer som förhindrar att naglarna bryts och spricker. Produkten stärker naglarna, ger dem djupgående näring och främjar produktionen av keratin och skyddar dem mot negativ yttre påverkan. Dessutom blir naglarna naturligt glänsande och du kan även använda denna produkt som en topcoat.

Använd olja för att stärka naglar som bryts ofta

Känns det som att inget hjälper mot dina brutna naglar förutom att gömma dem med lösnaglar eller gelnaglar? Vänta en stund! Lösnaglar eller gelnaglar skadar dina naglar och förstör det övre lagret med keratin som du tvärtom behöver stärka. Använd istället den näringsrika nageloljan Essie Apricot Nail & Cuticle Oil.

Slå två flugor i en smäll! Använd den dekorativa stärkande nagellacken med innehåll av olja som finns i många lockande färger – allt från transparent till tidlös röd och rosa. Du träffar garanterat rätt med Collistar Oil Nail Lacquer eller Yves Saint Laurent La Laque Couture.

De bästa förnyande krämerna för händer och naglar

Vård av naglar som ofta bryts slutar absolut inte med nagellack som stärker naglarna. Huden på händerna och även naglarna behöver extra hydratisering, särskilt på vintern. Därför får du inte glömma att använda en förstklassig handkräm.

I den regenerativa krämen CeraVe Repairing finner du hyaluronsyra och ceramider som förnyar hudbarriären. Dessutom använder krämen tekniken MVE som säkerställer gradvis frigöring av de fuktgivande ämnena till huden. Detta gör att dina händer och naglar hydratiseras i upp till 24 timmar. Krämen lämnar ingen fet film på huden trots att den är vattenfast.

Om du har mycket torr, sprucken eller atopisk hud på händerna ska du välja den hypoallergena krämen för händer och naglar Bioderma Atoderm. Den har en krämig konsistens, absorberas snabbt och vårdar naglarna med den mjukgörande och näringsgivande kombinationen av sheasmör och glycerin.

Nu har du läst våra tips om hur du gör på vintern för att vårda, fila, stärka och återfukta torra och slitna naglar som bryts ofta. Men hur brukar du vårda dina naglar? Berätta för oss om dina tricks.

Läs mer