Kräm med mineralsolskydd – din bästa vän och inte bara för känslig hy

10 juni 2021Notino
Känslig hy är ett speciellt ämne, och om du har det vet du precis vad det handlar om. Känslig hud blir lätt irriterad, svarar på yttre och inre stimuli och blir ofta röd och spänd. Du bör därför använda särskild kosmetika för huden för att lugna den. På sommaren tillkommer solens strålning och då uppstår problem. Det är bra att ge känslig hy ännu mer vård under sommarmånaderna, för att skydda den och samtidigt minska överkänsligheten. Men det betyder inte att du måste ge upp solbrännan helt. Lösningen är mineralbaserade solskyddskrämer.

Hur fungerar mineralskyddsfilter?

Solkräm skyddar huden tack vare UV-filter. Dessa är antingen mineraliska eller kemiska. Mineralfilter innehåller oftast zinkoxid eller titandioxid, som är naturliga UV-filter som tagits fram ur mineraler. I huvudsak är detta fina partiklar av pigment som bildar ett tunt lager på huden och sedan reflekterar solljuset som en sköld.

Fördelen med dessa filter är att de inte tränger igenom huden utan bara förblir på ytan. Tack vare detta fungerar de också omedelbart och irriterar inte huden. Kemiska filter, däremot, är organiska föreningar som absorberas i huden och först då absorberar UV-strålning. De kan dock orsaka allergiska reaktioner, särskilt för känslig hud, där mineralfilter är mer lämpliga.

För skydd och en enhetlig färg

Även känslig hy kan vara vacker och strålande. Välj bara rätt vård. Satsa på tonande solskyddskrämer som skyddar hyn, ger den en fin färg och döljer mindre brister. Dessutom behöver du då inte använda smink på sommaren. Avène Sun Minéral Fluid ger maximalt skydd för hyn, mattar den, lämnar inga vita fläckar efter sig och är vattenfast. Om du förutom överkänslighet också lider av rodnad och ytliga blodkärl kommer den tonande skyddskrämen Bioderma Photoderm AR SPF 50+, som i och för sig inte är mineralbaserad, att passa dig om du har problem med rodnad och rosacea. Den innehåller ett unikt patent som lugnar och eliminerar rodnad och samtidigt skyddar med hög SPF.

Om du behöver högt solskydd

Om du ska vara i vattnet måste du ha det högsta solskyddet. Använd den 100 % mineralskyddande krämen för ansikte och kropp med högt UV-skydd Institut Esthederm No Sun 100 % Mineral Screen Protective Care. Den är utmärkt för riktigt känslig hud. Den skyddar huden skonsamt och lugnar den innan den ens utsätts för solljus. Tack vare sin skonsamma sammansättning kan du dessutom applicera den säkert på huden och kroppen, vilket ger det högsta skyddet utan irritation och allergier.

För daglig användning

Det är klart att ingen vill ha med sig en stor solskyddskräm i handväskan. Ta därför alltid med dig Uriage Bariésun Mineral Stick SPF 50+när du ska till jobbet. Den passar lätt i din handväska, har en balsamkonsistens, lugnar huden, torkar inte ut och är lämplig för skydd av alla känsliga och utsatta områden. Använd den när som helst under dagen efter behov, och din hud kommer att få ett perfekt skydd.

För att lugna huden på kvällen

På kvällen eller när som helst, när du inte behöver UV-filterskydd, låter du din hud vila. Lugnande kräm för känslig hy Bioderma Sensibio DS + har en lätt konsistens, lugnar hyn, förhindrar flagning och är också lämplig för hy med seborroisk dermatit. Naturligtvis kan du också använda den under dagen. Kom bara ihåg att du då också ska använda t.ex. smink eller puder med ett UV-filter.

För kroppsskydd

Känslig hy går ofta hand i hand med en känslig kroppshud. Det bästa sättet att skydda den är med solskyddskrämer med mineralfilter. Prova den mineralbaserade solskyddskrämen Clinique Sun SPF 30 Mineral Sunscreen Lotion For Body. Den är inte fet, masseras enkelt in i huden, ger ett högt skydd och förhindrar också för tidigt åldrande av huden. Du kommer också att älska mineralsprayen SPF 50+ Bioderma Photoderm Mineral. Dess fördel är att den är lätt att applicera tack vare sprayen, vilket gör att dina barn också kommer att älska den. Den innehåller 100 % mineralfilter och ett speciellt cellpatent, som också aktiverar de naturliga regenereringsmekanismerna i huden.

För att förhindra irritation på sommaren, välj kosmetika avsedd för känslig hy. En variant är just mineralbaserade produkter, som hjälper dig att överleva denna period i komfort och utan konsekvenser.

Produkter

Läs mer