Niacinamid: en ingrediens som gör underverk för din hy

7 april 2021Notino
Har du så många kosmetikaprodukter på din badrumshylla så att den nästan rämnar? Prova att förenkla din dagliga rutin och testa ett mycket praktiskt hjälpmedel – niacinamid. Varför? Det finns antagligen ingen annan kosmetikaingrediens som klarar så mycket som detta underverk. Alla som verkligen vill ta hand om sin hy borde prova niacinamid. Vi talar om varför vi är så eld och lågor!

Vad är niacinamid?

Niacinamid är ett vitamin från gruppen B, nämligen vitamin B3. Det finns naturligt i vår kropp och vi behöver det för att våra kroppsfunktioner ska fungera riktigt – allt från matsmältningen till nerverna.

Det är mycket lätt att själv fylla på vitamin B i kroppen – genom en varierad kost. Om du vill tillföra kroppen vitamin B3 ska du äta lever, baljväxter eller till exempel fågelkött.

Niacinamid i kosmetika

Vi är övertygade om att du kommer att fortsätta använda niacinamid efter att du har provat första gången. Men glöm inte att studera sammansättningen och korrekt kombination med andra ämnen när du väljer produkt. Om du väljer rätt hudvårdsprodukt kan du förvänta dig fantastiska resultat. Så vilka resultat kan man förvänta sig av niacinamid?

Anti-inflammatorisk verkan

Bekanta dig med ett fantastiskt hjälpmedel mot akne! Niacinamid bidrar till att reducera finnar som redan har uppstått på huden och fungerar samtidigt förebyggande mot uppkomst av nya finnar. Ämnet drar samman utvidgade porer och minskar talgproduktionen.

Om du vill lindra dina problem med akne och alla aknerelaterade problem ska du prova La Roche-Posay Effaclar Duo (+). Salicylsyra förstärker effekten från niacinamid medan Procerad reducerar pigmentfläckar som uppstår efter akne och termalvatten gör din hy härligt fräsch.

Vill du åtgärda dina ofullkomligheter men har fet hy? I så fall ska du prova niacinamidserumet Revolution Skincare 10% Niacinamide + 1% Zinc. Det minskar effektivt talgproduktionen, lindrar akne och utvidgade porer och innehållet av zink gör att huden inte känns irriterad.

Förhindrar uttorkning av huden

Niacinamid tar hand om fet hy men klarar också med galans torr hy eller blandhy. Ämnet ökar nämligen halten av kollagen, ceramider och fettsyror i huden vilket ger dig ett bättre skydd mot fria radikaler.

Kom ihåg att även fet hy kan bli uttorkad och behöver ordentlig återfuktning. För riktigt omsorgsfull återfuktning kan du använda det hydratiserande serumet Revolution Skincare Niacinamide 15% – det ger samtliga välgörande effekter som fås av niacinamid och dessutom boostar ämnet propanediol hydratiseringen.

Verkar mot rynkor

Oavsett vilka problem du tampas med bidrar applicering av niacinamid samtidigt till att förhindra uppkomsten av rynkor. Eftersom ämnet ökar kollagenproduktionen i kroppen åtgärdas uppkomsten av rynkor effektivt och huden förblir fast längre. Vad säger du? Verkar det inte vara en fantastisk ingrediens?

Gör hudtonen enhetlig

Som om det inte vore nog har niacinamid ännu en fantastisk egenskap som består i att ansamling av melanin i huden hålls tillbaka. Ämnet verkar därmed förebyggande mot hyperpigmentering och bidrar till att göra existerande pigmentfläckar ljusare vilket gör hudtonen enhetlig.

Om du framförallt vill få en enhetlig hudton ska du använda niacinamidkrämen Collistar Pure Actives Anti-Dark Spot Concentrate Glycolic Acid + Niacinamide som ger huden en vacker lyster tack vare kombinationen av niacinamid och glykolsyra.

Du borde absolut prova en ingrediens som niacinamid för din hy, och ju tidigare, desto bättre. Så tveka inte!

Produkter

Läs mer