Tillbaka till huvudinnehållet

Så här luktar världen: Parfymer inspirerade av Paris, Tokyo och Mojaveöknen

2023-08-24

Jana Potuznik

Läs på 4 minuter

Vi tar dig med på en resa jorden runt! Till London, Paris, Tokyo, Kalabrien, Indien och Mojaveöknen. Vi tar dig till städer och öknar. Och vi kommer att visa vilka dofter som inspirerats av dessa platser. Nu kan de inspirera dig – att utforska, resa, men kanske till och med byta ut din parfym.

Exceptionell energi, exceptionella parfymer

Det finns städer och platser som har en specifik atmosfär, något som du så småningom kommer att ta med dig hem som en önskan om att återvända dit igen. Vissa fascineras av temperament, andra av färger, andra av tystnad. Och parfymerna som speglar dem är lika exceptionella. Vilken gillar vi bäst?

Europeisk high society

Eisenberg Back to Paris pulserar precis som den franska metropolen! Den är modig och omisskännlig. Från mandarin och rabarber, vänder den till violer och iris för att avsluta sin resa genom staden med träiga toner, patchouli och vanilj. Den är stark, men söt. Den är temperamentsfull, men viskar att om det är värt det så låter den sig tämjas ett tag...

Lika romantisk som London när staden vaknar upp till en lätt dimma efter ett sommarregn, så är Burberry Her London Dream. Den ropar inte "Jag är här" utan väntar på att du ska lägga märke till den. När du registrerar dess fräscha toner av ingefära med citron, ett mjukt hjärta av rosor och pioner och ambra i basen. För den vet att du kommer att bli kär!

Valentino Born In Roma Donna den bär på en stolt romersk kvinnas omisskännliga självförtroende. Plus en touch av tidlöshet och mycket elegans – i en flakong inspirerad av gammal italiensk arkitektur. Och sammansättningen? Italienska citroner, gnistrande jasmin, vanilj. Bellissima!

Parfymer inspirerade av den gamla kontinenten

Semestermål

Unisex niche Tom Ford Costa Azzurra Parfum inspirerad av Côte d'Azur skapades som en återspegling av en plats där du kan stanna en stund och andas. I vilken härskar havet, solen, fräschör av citrus, skuggan av ek- och cypresslundar, kryddigheten av enbär och en touch av lyx med ambra och labdanum...

GUERLAIN Aqua Allegoria Granada Salvia låter dig bada i en känsla av frihet, hisnande som de vackraste trädgårdarna i Granada, Spanien. Genomsyrad av saftiga svarta vinbär, granatäpple... Mild tack vare rosen. Förfinad tack vare salvia, mossa och patchouli. 

Nishane Ambra Calabria tar dig till Kalabrien, Italien. Ett parfymextrakt som hjälper dig att tro att du kan uppnå allt du drömmer om i livet! Den är lika fängslande som varje dag vid kusten. Den är intensiv, men gröna toner, bergamott och koriander balanserar med sin fräschör de intensiva tonerna av vanilj, ambra och mysk. 

Dofter från kustområden

Ett avlägset land...

Karl Lagerfeld Tokyo Shibuya är en eau de parfum inspirerad av en av världens mest trafikerade korsningar, Tokyos Shibuya. Sprudlande, flödande, färgstark och helt speciell, precis som denna doft, som lovar att avslöja varje bit av din personlighet. Det får inte fattas körsbärsblomma, men också magnolia, pion och underbara gröna toner. 

Jaipur eller rosornas stad ligger i Indien. Och dess särart ligger i doften Boucheron Jaïpur Bouquet. Tack vare grapefrukt, mango och ceder är den härligt solig. Arabisk jasmin ger den en orientalisk accent och cashmeran ger den en speciell mjukhet i basen. Den kombinerar tradition med 2000-talet och är perfekt för sommaren.

BYREDO Mojave Ghost den är väldigt modig – som alla som besöker Mojaveöknen, från vilken denna unisexnisch är baserad. Den är unik med sällsynta ingredienser som myskokra och sapotillplommon. Den är träig och pudrig, brinnande och uppfriskande. Den är full av upplevelser som du inte vill missa!

Parfymer från andra sidan jorden

Och var låter du dig drivas iväg med dina favoritdofter? Oavsett om det är nära möten eller avlägsna destinationer önskar vi dig en trevlig resa.