Tillbaka till huvudinnehållet

(Inte bara) hyn i pubertet? Så lär du dina tonåringar hur man tar hand om den!

2022-09-15

Iva Davies

Läs på 1 minut

Har du en tonårstjej hemma, eller närmar sig din tonåring puberteten? Undrar du hon behöver en ansiktskräm? Definitivt! Vi har de bästa tonårsprodukterna som fungerar. Och tack vare dem kommer din tonåring att lära sig ta hand om sin hy själv och i god tid. Hudvård under puberteten är grunden!

Tar du redan hand om din hy och märker att din tonåring också börjar snegla på din kosmetikaväska? Är hon inte för ung för det? Kommer du ihåg när du började ta din mammas skönhetsprylar?  Och ärligt talat, var det SPF eller mascara? Innan ditt barn börjar sminka sig bör det veta att inget smink kan ersätta vanlig och högkvalitativ hudvård. Därför finns det inget att vänta på. Ju tidigare desto bättre. Ditt barn kommer tackar dig senare!

Vi har satt ihop tre olika kosmetikaväskor för tre olika typer av ungdomshud. De innehåller en omfattande rutin för varje hudtyp. Men det spelar ingen som helst roll om du blandar ihop dem.

Normal/känslig hy

Även om ingenting verkar störa din dotter vid första anblicken, bör hon rengöra ansiktet varje morgon och kväll. Och bara vatten räcker tyvärr inte. Den skonsamma rengöringsemulsionen från CeraVe rengör hyn från orenheter och stör inte dess skyddande barriär. Återfuktande ansiktsmist från TonyMoly är inte bara söt, utan fräschar också upp och återfuktar hyn. Serum med C-vitamin från Kilig hjälper till att skydda hyn och lyser upp den vackert. Krämen Purito är lätt, lugnande (tyvärr fungerar den bara på hyn, inte på tonåringen som sådan) och återfuktande. Och det bästa du kan göra för ditt barn är att lära barnet att applicera Frudia Sun Ultra UV Shield med SPF 50 varje dag. Det är den viktigaste produkten i kampen mot för tidigt åldrande. Och självklart får det väldoftande läppglansen från BarryM, transparent mascara för att forma ögonbryn och ögonfransar från Catrice inte saknas. Och även den lugnande arkmasken från Skin79 - som belöning!

Normal/känslig hy

Blandad hy

Som tur är får hon inga finnar, men hennes hy är lite glansig i pannan och på hakan. Rengöringsolja från Holika Holika tvättar hyn, mattar den och reglerar talgproduktionen. Ziaja Young Skin tonic fräschar upp och lugnar. Revolution-serumet med niacinamid lugnar och har en antiinflammatorisk effekt, och den lätta Neutrogena-krämen med gurkmeja återfuktar utan att täppa till porerna. Och om en finne råkar dyka upp i ansiktet, fäst ett plåster från Holika Holika på det, som kommer att hantera det på ett enkelt vis. En solkräm med SPF 50 för ansiktet är ett måste, den här från Ambre Solaire är lätt och inte klibbig. Det söta läppbalsamet Lip Smacker och WetnWild färglös mascara är måste för skojs skull.

Blandad hy

Acnebenägen hy

Finnar på kinderna och pormaskar på näsan? Oroa dig inte, vi klarar det här också. Förvänta dig definitivt inte några "grova" grejer, även akne i puberteten måste tas om hand på ett milt sätt. Tvätta ansiktet med Bioderma gel, som tar bort orenheter, mjukar upp porerna och förhindrar igensättning. Tonicen från NIP+FAB innehåller salicylsyra, som tränger djupt in i porerna och rengör dem, fräschar upp hyn och mattar den på samma gång. Använd gärna Serozinc-sprayen flera gånger om dagen, den mattar och lugnar hyn. Serum Q+A med azelainsyra är ett absolut mirakel. Den rengör hyn på djupet, lugnar den och har en antiinflammatorisk effekt. Krämen från Dermalogica återfuktar hyn, men täpper inte igen den. Och solskyddsgelen från Heliocare är lätt och kommer att förhindra pigmentering av ärr som kan finnas kvar efter akne. Burt's Bees läppbalsam är bara grädden på moset.

Acnebenägen hy

Så du vet redan vad du ska tipsa din dotter om? Pubertal hud förtjänar också sin egen rutin. Och nu har du några bra tips på kosmetika för just din tonåring.