Recension: Vilka ögonmasker fungerar verkligen?

15 december 2020Notino
Har du haft en sömnlös natt? Vad det än beror på är det alltid chockerande att se sig själv flera år äldre i spegeln på morgonen – ringar under ögonen, svullnader eller en ny rynka (även en liten) lägger lätt till ett par år på din ålder. Vad gör jag nu? Prova en ögonmask som på bara ett par minuter ger all regenerering och hydratisering du behöver!

För att göra det lättare för dig att välja har vi noggrant testat och provat de 6 populäraste ögonmaskerna. Vilken blev bäst i test?

Vilken typ av ögonmask ska jag välja?

Innan du börjar med att leta efter den perfekta ögonmasken måste du göra klart för dig vad du förväntar dig av den. Vill du använda masken som en räddning i nöden när du har ringar och svullnader under ögonen eller vill du ha något som hjälper dig i kampen mot rynkorna?

Om du vill släta ut rynkorna kring ögonen ska du se dig om efter en mask med hyaluronsyra. Om du behöver en boost för trött hy ska du prova gelkuddar under ögonen med regenererande verkan – du kan ytterligare förstärka effekten om du lägger in kuddarna i kylskåpet innan du använder dem.

Hur använder man en ögonmask?

  • Glöm inte den gyllene regeln att applicera alla masker på rengjord hy!
  • Med gelmasker avlägsnas folien och sedan appliceras masken under ögonen. Kom också ihåg att masken inte ska vidröra de nedre ögonfransarna.
  • Krämmasker appliceras under ögonen och sprids ut.
  • Låt verka i 15 minuter eller så länge som det anges i maskens bruksanvisning.
  • Klappa varsamt in gelresterna i huden efter borttagning av masken.

Test av ögonmasker: vilken är den bästa av de bästa?

Nu tar vi en titt på de masker vi provade personligen, vad vi tyckte om dem och vilken som kom på första plats.

KORIKA SciBeauty

Jag får ofta trötta och svullna ögon efter att ha tittat på min datorskärm hela dagen. Masken för ringar under ögonen KORIKA SciBeauty är alltid min räddning när jag vill gå ut och träffa människor efter jobbet. Särskilt området kring ögonen känns fräscht och behagligt och framförallt minskas svullnader märkbart och området blir ljusare.

Eva K.

Filorga Optim-Eyes

Ögonplåstren Filorga Optim-Eyes fungerar utmärkt. Huden var utslätad efter 15 minuter och rynkorna mindre synliga. Tyvärr upplevde jag ingen märkbar förbättring av mörka ringar under ögonen. Dessutom blev jag överraskad av hur tjocka plåstren var vilket gjorde det svårare att hantera dem.

Susanna K.

Estée Lauder Stress Relief

Ögonmasken Estée Lauder Stress Relief är bokstavligen talat en hydratiserande bomb. Direkt efter appliceringen kände jag en stor lättnad och fräschhet kring ögonen. För att ytterligare förstärka maskens effekt lade jag in kuddarna i kylen över natten. Efter att jag tog bort masken klappade jag också in den fluid i huden som inte hade absorberats. Jag måste säga att resultatet syntes direkt – området kring ögonen var märkbart återfuktat och ljusare och ringarna var som bortblåsta.

Andrea K.

Lancôme Génifique Advanced Yeux Light-Pearl™

Jag har mörka ringar under ögonen ganska ofta och på grund av detta är jag en flitig användare av ögonmasker. Därför var jag verkligen nyfiken på high-end-hydrogelmasken mot rynkor och mörka ringar kring ögonen Lancôme Génifiqlitigt Advanced Yeux Light-Pearl™ Appliceringen skiljde sig inte nämnvärt och texturen liknande den hos andra masker – men resultatet överraskade mig. Jag kommer inte att säga något om rynkor eftersom man skulle behöva använda ögonmask varje dag för att åtgärda dem. Men när det kommer till mörka ringar under ögonen och svullnader var detta verkligen en förstklassig produkt. Det tar bara tjugo minuter för att känna skillnad, men framför all ser man skillnad, vilket är det viktigaste!

Richard S.

Vilka masker rekommenderar vi att du provar? Definitivt alla! Estée Lauder Stress Relief vinner om man ser på förhållandet pris/effekt men vi blev inte besvikna över någon av de andra maskerna. Berätta för oss i kommentarsfältet vilken mask du använder för en skön avslappnande stund!

Produkter

Läs mer