Tillbaka till huvudinnehållet

Redo för den stora dagen? Skönhetstips för brudgummen

1 juni 2022Veronika K.
De flesta kvinnor börja drömma om den perfekta klänningen, hur de vill sminka sig och vilken hudvård de kommer att behöva ungefär en dag efter förlovningen. För män ser det oftast lite annorlunda ut. Men det är bådas bröllopsdag och jag slår vad om att bruden inte är den enda som vill se bra ut på bröllopskorten. De kommer ju att följa en livet ut! Så spänn öronen nu herrar.

Hudvård inför den stora dagen

Det är bäst att börja vårda huden så snart som möjligt så att du inte försöker rädda situationen i sista stund – det brukar ju ändå inte vara till nån större nytta. Fokus bör ligga på att återfukta huden och ge den lyster, och eventuellt använda en effektiv produkt mot rynkor. 

Serumet Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate förser huden med en riktigt rejäl dos med fukt och näring. Fördelen med den är att den passar alla hudtyper och kan användas både morgon och kväll. Du behöver bara använda det ett par månader så får huden lyster och en bra fuktnivå; den mår enkelt bra. 

Och eftersom Shiseido är ett fantastiskt märke så dröjer vi oss kvar hos dem lite längre. Prova den speciella ögonkrämen med en liftingeffekt Men Total Revitalizer Eye som trollar bort ringar och påsar under ögonen och även reducerar fina rynkor. Krämen främjar nämligen hyaluronsyreproduktionen, vilket är precis det huden behöver.

Produkter

TIPS: Om det blir sent på svensexan kan du rädda trötta ögon med den svalkande ögongelen Biotherm Homme Aquapower Eye De-Puffer. Om du först kyler den en stund i kylskåpet blir den svalkande effekten helt otrolig.

 

Perfekt skägg 

Att sköta om skägget är en självklarhet. Prova att massera in oljan Proraso Wood and Spice i huden så blir skägget mjukt och naturligt glansigt. 

Om du föredrar en renrakad look så se till att du inte irriterar huden strax före bröllopet. Jag tycker att raklöddret från Biotherm Homme passar perfekt om du har känslig hy. Huden irriteras då inte vid rakning utan lugnas. Och den ser även till att du inte behöver oroa dig för rodnader. 

Använd också hudbalsamet Vichy Homme Sensi-Baume efter rakning – huden blir ännu lugnare och det innehåller även sheasmör som bidrar till att regenerera huden. 

Är du redo för bröllopsdagen?

Säg det du… Har du valt ut parfym? Vet du hur du vill styla håret? Oroa dig inte, även här har jag ett par tips. 

Börja enkelt med att välja en deodorant av hög kvalitet. Till skillnad från din fästmö kan du inte välja en axellös klänning utan måste bära flera lager, vilket är något av en utmaning på sommaren. Jag skulle rekommendera Biotherm Homme 48h Day Control. Det kanske är tveksamt om den håller i hela 48 timmar på sommaren, men den är verkligen hög kvalitet så du kan lita på att den håller länge. 

Din bröllopsparfym borde vara en som du känner dig bekväm i – låt din fästmö råda dig om vilken hon tycker luktar godast. Den senaste tiden har jag två favoriter bland herrparfymer. Paco Rabanne 1 Million Elixir är aromatisk men känns inte påträngande. Den består av en härlig kombination av äpple, vanilj och cederträ som jag aldrig tröttnar på.

Produkter

Min andra favorit är Versace Eros, en träig parfym med tydliga noter av mynta och citrusskal. En fantastisk blandning om du frågar mig. Dessutom är den döpt efter kärleksguden Eros, vilket gör den till ett självklart val. 

Och den sista finishen? För en ledig elegans, ta lite av hårpastan Beviro Matt Paste Medium Hold i handen och fixera håret i dess naturliga form. Så kan du vara säker på att inga hårstrån flyger fritt hit och dig. 

 

Då var det klart! Det räcker med ett par detaljer för att du ska känna dig bättre än någonsin på din stora dag. Prova du med! 

Läs mer