Tillbaka till huvudinnehållet

Så här fixar du en strålande sommar-makeup! Get the glow!

9 juli 2021Notino
Sommaren är runt hörnet och precis som du byter till sommarkläder bör du också använda en somrig makeup. Varför? Din hy har helt enkelt andra behov under sommaren. Uppljusning, återfuktning, lång varaktighet – det är de tre grundpelarna som du behöver inkludera. En glow-make-up av hög kvalitet ger ditt ansikte perfekt lyster – du måste bara välja rätt typ av produkter! Vilka produkter kan du lita på under varma sommardagar?

En foundation av hög kvalitet

Först måste du bestämma dig för en foundation. Här ska du tänka på att du vill tillföra huden ”saftighet” men samtidigt ska din makeup inte smälta så fort du går ut i solen.

Precis dessa egenskaper får du av den uppljusande och återfuktande produkten Bourjois Healthy Mix. Den har mellanhög täckning som döljer ofullkomligheter och gör hudtonen vackert enhetlig. Hyaluronsyran ger återfuktning och vitamin C och E gör huden klarare och ljusare. Du kommer att få en ordentlig glow-effekt och detta är bara början!

TIPS: Du behöver inget puder för att fixa en strålande sommarlook. Med en makeup av hög kvalitet som passar din hy är det inga problem – det räcker att fixera den med andra produkter och med setting-spray.

Naturlig konturering

Nu är det dags att framhäva konturerna i ansiktet och vid behov täcka över små ofullkomligheter. Du kommer att älska bronzern Murumuru Butter från märket Physicians Formula med sin smöriga konsistens som ger huden en perfekt finish. Och vad mer? Gör din bränna extra snygg med en bronzer.

Efter bronzer kommer highlighter. Den krämiga highlightern i stiftform Maybelline Master Strobing med mikropärlor är absolut värd att prova. Eller varför inte prova highlightern i puderform Mini Highlighting Powder från Bobbi Brown som tack vare den kompakta förpackningen lätt får plats i handväskan eller kuvertväskan så att du kan göra en touch-up närhelst du behöver.

TIPS: Om du vill ha extra glow-effekt kan du prova att lägga på ett fint lager av en krämig highlighter som du sedan fixerar med en highlighter i puderform.

Oemotståndligt utseende

Pricken över i:et skapar du med mascaran NOBEA Festive – med platsborsten är det lätt att separera fransarna och samtidigt blir de vackra, påtagligt tjockare och längre.

Fylliga läppar

Om du gillar starkare färger för läpparna kommer du garanterat att hitta något du gillar bland de oemotståndliga läppstiftsfärgerna Rouge Volupté Shine Oil-In-Stick från Yves Saint Laurent. Läppstiften innehåller olja som gör läpparna mjuka och återfuktar dem... Och det är precis vad du behöver på sommaren!

Föredrar du mer glans? Prova MAC Cosmetics Lipglass med hydratiserande verkan och välj någon av de vackra rosa tonerna.

Fixering

När du väl har fixat den där perfekta looken vill du säkert att den ska hålla så länge som möjligt! Den fixerande sprayen MAC Cosmetics Fix+ Magic Radiance fixerar hela din makeup och ger en slutlig uppljusande effekt. Glöm bara inte att skaka den ordentligt innan användning så att du undviker fula fläckar på hyn.

Det är lätt och enkelt att fixa en somrig glow-makeup när du har rätt verktyg, eller hur? Berätta för oss hur det gick för dig!

Läs mer