Så här gör du för att inte bli tokig dagarna före jul

20 december 2021Notino
Leta presenter, baka, den stora julstädningen... Du vet precis vad jag menar, eller hur? Trots att jag alltid säger till mig själv att julen inte är något att stressa över så kommer stressen alltid förr eller senare. Jag vill att allt ska vara tipptopp för julen men ibland glömmer jag att jag själv också ska njuta av julen. Därför ska jag göra max för att kunna njuta av julen detta år! Jag tänker ignorera allt som inte är viktigt, jag kommer att ta hjälp för städningen och jag kommer att unna mig mer avkoppling. Så följ med nu och gör som jag!

Så här uppnår du ett inre lugn

Det är onödigt att stressa upp sig men ibland kan det ta lite tid att själv förstå att det inte finns någon anledning att stressa. Som tur är finns det många olika sätt för att klara stress, och inte bara inför julen. Du kan prova detta 

  • Avsätt lite tid åt dig själv och sätt på någon avslappnande musik
  • Prova att andas djupt medan du lyssnar och att inte tänka på någonting. Det finns till och med särskilda andningsövningar för att slappna av. 
  • Försök medvetet att stänga av alla dina tankar när du är själv. För mig hjälper det att tänka på positiva saker, fina minnen eller mål som jag har satt upp. Helt enkelt allt som ger mig behagliga känslor. 
  • Prova att visualisera de fina stunderna som du kommer att uppleva direkt efter sysslorna som stressar dig. Till exempel julhelgen med dina nära och kära som du ser fram emot! 
  • Träna! Du kan till exempel jogga för att bli av med den negativa energin eller gå på en yogalektion för att slappna av. 
  • Prova att meditera. Meditering är ett fantastiskt sätt för att bli av med stress! Om du är nybörjare rekommenderar vi en app för meditering som lär dig hur du gör.

Avslappnande bad

För mig hjälper det att sjunka ner i badkaret för att slappna av och sluta stressa. Under badet lyssnar jag på min favoritmusik och tänder ett doftljus. När jag uppnår ett tillstånd där jag är helt avslappnad känns det så fantastiskt att jag nästan glömmer vilken dag det är. Så om du just har börjat fundera på hur du kan tackla stress är detta ett mycket bra tips.

Jag piffar alltid upp badet med antistressoljan Kneipp Goodbye Stress som innehåller rosmarin och mynta eller så tillsätter jag ett par droppar av badgelen Noble Isle Tea Rose med innehåll av svart te och jasmin. Den funkar både mot trötthet och hjälper mig att slappna av och sedan blir min hy underbart mjuk! 

Till detta tänder jag ljuset Noble Isle Fireside som jag faktiskt skaffade huvudsakligen för den snygga svarta designen. Först var jag lite tveksam över kombinationen av grapefrukt, svartpeppar och vanilj men nu kan jag inte få nog av denna kombination. 

TIPS: När jag ligger i badet har jag tid för mig själv och unnar mig att vårda min hy med sheetmasken Garnier Skin Naturals Moisture+Aqua Bomb för maximal återfuktning. När jag vill använda en liftingprodukt hemma kör jag alltid med masken Shiseido Vital Perfection Liftdefine Radiance Face Mask – den åtgärdar mörka ringar under ögonen och ger omedelbar anti-aging-effekt och efter badet ser jag 5 år yngre ut! 

Massage mot stress 

Massage är perfekt mot stress. För mig är massage av hela kroppen och ansiktet helt oumbärligt och det funkar fantastiskt mot stress. När du slappnar av i musklerna får du sinnesro och de negativa tankarna är som bortmasserade. 

För att slippa gå till hårsalongen varje vecka (även om jag gärna skulle vilja) använder jag ett par hjälpmedel hemma. Ett av dem är Saloos Bio Body and Massage Oils som doftar ljuvligt och absorberas helt och hållet med massage. 

TIPS: Den här oljan är perfekt för att slappna av på kvällen och du kan dessutom använda den tillsammans med din partner. Vem skulle annars massera din rygg? 

Denna roll-on från Saloos Bio Aroma är direkt avsedd för att tackla stress och samtidigt lindrar den spänningar och ger dig energi!  Du applicerar den helt enkelt på dina pulspunkter – handlederna, tinningarna och nacken. Personligen applicerar jag den helst på tinningarna och lite på handen för att sedan varsamt massera ansiktet med fingertopparna. 

 

Var och en finner till sist sin egen metod för att bli av med stress. Det viktiga är att finna rätt metod och inte låta stressen ta över så att du kan njuta av julen fullt ut. God jul! 

Produkter

Läs mer