Trender 2020: Hur gör man snygga ögonbryn?

20 maj 2020Notino

Det finns många trender även för ögonbryn. Många av oss kommer säkert ihåg de extremt smala ögonbrynen under 90-talet och vi försöker antagligen glömma den här perioden. Tvärtom visade oss Cara Delevingne att man inte behöver vara rädd för framträdande ögonbryn. Ögonbrynen formar vårt ansikte och kan förändra vårt utseende avsevärt. Men det är du som bestämmer hur du vill styla dina ögonbryn. Vi ger dig information om 2020 års trender för ögonbryn och hur du stylar dem steg för steg!

Trendiga ögonbryn

Innan du börjar styla ögonbrynen måste du bestämma dig för vilken typ av ögonbryn du vill ha.Vi har sammanfattat de största trenderna för 2020. Inspirera dig!

Soap brows

Om du har använt Instagram längre än en vecka har du säkert inte missat denna trend. Så kallade Soap Brows är intensivt borstade ögonbryn som borstas med borste och vanlig tvål.

Istället för tvål kan du använda ett fixeringsgel för ögonbrynen. Maybelline Brow Drama finns i en transparent variant men om du vill göra ögonbrynen fylligare bör du välja en av de bruna färgtonerna – de klarar att hålla dina ögonbryn fixerade i upp till 14 timmar! Borsta ögonbrynen uppåt – på så sätt blir de släta, uträtade och optiskt förstorade.

Naturliga ögonbryn

Namnet talar för sig självt – naturliga ögonbryn kräver inte lika mycket styling eftersom de inte måste plockas. För att uppnå avslappnade eleganta ögonbryn rekommenderar vi att du använder ögonbrynsmascara eller ögonbrynsgel för fixering.

Ögonbryn i ton

Den här trenden kan fungera som ett vackert komplement för naturliga ögonbryn. Det rör sig om färgning med en så naturlig färg som möjligt så att den matchar perfekt med ögonbrynens och hudens naturliga färg. För detta använder du uppsättningen för ögonbrynsstyling NYX Professional Makeup Eyebrow Cake Powder och med en kombination av de rätta tonerna uppnår du ett perfekt resultat.

Framträdande ögonbryn

Ja trenden finns fortfarande! Framträdande ögonbryn är fortfarande en aktuell och omtyckt trend och namnet talar för sig självt. Om du vill uppnå framträdande ögonbryn kan du prova att inte plocka dem under en tid och ge dem chansen att växa till sin naturliga form.

För en perfekt och framträdande färg använder du ögonbrynspomadan L’Oréal Paris Paradise Extatic som är starkt pigmenterad och håller hela dagen.

Så här plockar du ögonbrynen

En pincett av hög kvalitet är A och O för att plocka ögonbrynen. Om du använder en sådan pincett räcker det att följa ett par enkla regler.

 • Mjukgör huden kring ögonbrynen – skölj av ansiktet med varmt vatten eller blöt för bästa resultat en handduk i varmt vatten under en minut eller två och lägg den på ögonbrynen. På så sätt blir ögonbrynen mjuka och det blir lättare och gör mindre ont att plocka dem.
 • Använd en pincett av hög kvalitet – den ska ha en vass spets eftersom det då blir lättare att plocka ögonbrynen.
 • Lägg an pincetten mot hårstråets rot – om du försöker plocka det från en annan plats än från roten kan det hända att du istället bryter hårstrået och då blir det svårare att plocka det.
 • Plocka alltid i den riktning som hårstråna växer! Om du plockar i motsatt riktning kan de växa inåt.
 • Börja plocka från den yttre sidan och fortsätt mot mitten

Glöm inte de grundläggande reglerna oavsett vilken stil du väljer:

 • Ögonbrynen ska börja från ögats innervrå
 • Ögonbrynens högsta punkt ska ligga på samma nivå för båda ögonbryn
 • Ögonbrynen måste vara tillräckligt långa. Om du känner dig osäker kan du prova ett välbeprövat trick genom att t.ex. lägga slutet av en penna mot näsvingen. Vrid pennan från näsan och ut mot ögats yttersta vrå. Där linjen möter ögonbrynet bör brynet sluta.

Färgning av ögonbrynen

Om du väljer att färga ögonbrynen hemma är det viktigt att du gör det på rätt sätt så att du inte behöver gömma dig hemma efteråt. Färgen för ögonbrynen bör fyllas på ungefär efter två veckor, så du sparar mycket tid genom att färga dem på detta sätt – såvida du inte har en permanent färg eller en annan typ av styling som kräver ett specialistbesök.

Så här färgar du ögonbrynen

 • Välj rätt ton för färgen på dina ögonbryn.
 • Avlägsna först make-up och fett från ögonbrynen.
 • Färga ögonbrynen efter att du har stylat dem till önskad form.
 • Håll dig till manualen – särskilt beträffande färgens exponeringstid.
 • Glöm inte att blanda färgen med en aktiverande emulsion om detta krävs.
 • Applicera färgen på ögonbrynen med en fasad borste.
 • Applicera mycket försiktigt. Om färgen hamnar fel förstör det ögonbrynens form.

Om du inte vågar använda klassisk färg för ögonbrynen rekommenderar vi gelfärgen Maybelline Tattoo Brow – applicera färgen, låt den verka i 20 minuter och dra sedan av den. Färgen varar i upp till 3 dagar.

Så har du bestämt dig? Kommer du att testa något nytt eller känner du inte för att experimentera? Oavsett vad du bestämmer dig för – kom ihåg att ögonbrynen inte ska vara identiska men de måste matcha varandra!

Författare: Notino

Läs mer