Tillbaka till huvudinnehållet

Väck huden från vintersömnen. Du behöver en skin booster!

2024-03-13

Petra Vachousek

Läs på 5 minuter

Unna din hud ett kungligt uppvaknande efter vinterns slut. Upptäck skin boosters som perfekt lyser upp och regenererar din hud. Du kommer att se hur snabbt de blir ett "måste-ha" i din nya hudvårdsrutin innan våren.

I slutet av vintern förtjänar huden ett riktigt uppvaknande. Den behöver ta ett djupt andetag för att få stråla återigen. Den saknar en tillräcklig återfuktning och regenerering. Den längtar helt enkelt efter någon form av booster som skulle hjälpa den att återupptäcka sin förlorade charm. En skin booster är det perfekta valet för just detta. Den innehåller ett antal unika ingredienser som gör den till ett perfekt skönhetselixir inom kosmetika som tar din hudvård till en annan nivå.

Booster kontra serum                                                                                   

Handen på hjärtat - kanske är du i bakhuvudet inte riktigt säker på vad en booster är och varför din hud behöver en. Ofta förväxlas den med ett hudserum som liknar en skin booster på många sätt. Det finns dock skillnader mellan dem.

”Boosters innehåller ett mycket mer koncentrerat urval av ingredienser. De är framtagna för att behandla specifika problem, medan serum brukar vara allomfattande. Samtidigt löser skin boosters perfekt upp ofullkomligheter i huden såsom förstorade porer, uttorkning, förlust av spänst, ett tråkigt utseende och så vidare",

- skriver Kristýna Hlaváčová, kosmetologen från @better_skin_now.

Skin booster och dess vanligaste ingredienser

sammansättningen domineras ofta av en enda huvudingrediens. Till de populäraste hör bland annat hyaluronsyraC-vitamin och E-vitaminpeptider eller glykolsyra som hör till de mest använda AHA-syrorna i kosmetika.

Tips: Skin boosters hjälper perfekt till med förstorade porer, uttorkad hud eller när huden behöver lyster.

Framför allt är hyaluronsyra första hjälpen för en torr och trött hud. Den bidrar till att bibehålla fukt i huden vilket ger den en tillräcklig återfuktning. Samtidigt fyller den fina linjer, mjukgör djupare rynkor och främjar hudens regenererande processer

"Den fungerar som en signalmolekyl som överför signaler till celler för att aktivt förnya och reparera huden. Detta bidrar till att förbättra hudens struktur, minska inflammation och främja hudens övergripande hälsa", förklarar den professionella kosmetologen Veronika Michalová från @veronika.skincare.

Skin boosters med hyaluronsyra

C-vitamin skyddar huden bäst mot skadliga fria radikaler och oxidativ stress. Det är en kraftfull antioxidant som främjar den naturliga produktionen av kollagen i huden. En av dess största styrkor är även att den perfekt ljusar upp huden och förenar hudtonen. En perfekt boost för huden efter vintern!

För det tredje är peptider också värda en närmare titt. En skin booster laddad med peptider bidrar till att förbättra din huds fasthet och elasticitet. "Peptider består av aminosyror och har en förmåga att signalera funktioner som stimulerar den egna kollagenproduktionen. Det bildar bindemedlet i vår hud. Stimuleringen av den egna produktion av peptider leder till att huden föryngras,” förklarar kosmetologen Veronika Michalová.

Boosters laddade med C-vitamin och peptider

Hur ska du integrera boosters i din dagliga rutin

Antingen kan de användas separat på en rengjord hud i ansiktet eller kombineras med dina favorit hudvårdsprodukter. Börja med att applicera boostern på huden, fortsätt med ett serum och sedan med en dagkräm och SPF.

Du kan även blanda några droppar av boostern med din dagkräm. Den enda produkt som boostern inte bör blandas med är solskyddsmedel. "Genom att blanda en kräm med SPF med en booster kan du minska effektiviteten hos båda produkterna avsevärt", varnar kosmetologen Kristýna Hlaváčová.

Tips: Du kan även blanda några droppar av boostern med din hudkräm.

Om din hud tål en högre koncentration av aktiva ingredienser, var inte rädd för att använda boostern och serumet på en och samma gång. "Att kombinera en booster tillsammans med ett hudserum i en hudvårdsrutin är väldigt önskvärt. Den resulterande effekten av de aktiva ingredienserna på huden multipliceras", tillägger Veronika Michalová från @veronika.skincare slutligen.

Så, vet du redan vad en booster är och varför det är värt att lägga till den till din dagliga hudvårdsrutin? Vilken ingrediens i en booster skulle din hud uppskatta mest?