Tillbaka till huvudinnehållet

Varför ser vi fram emot Drakens år och vad kommer det att tillföra (inte bara) till vår skönhetsrutin?

2024-02-07

Jana Krajco

Läs på 3 minuter

En intressant grej, de där horoskopen. De flesta brukar inte riktigt följa dem, men när vi stöter på ett kan vi inte motstå och läsa det. Att se in i framtiden är helt enkelt för frestande. Och så kunde vi inte motstå den här gången och ta en titt på vad som väntar oss (och vår skönhetsrutin) i Drakens år! Enligt den kinesiska månkalendern börjar året den 10 februari 2024.

Draken flyger in med hopp

Sugen på ett positivt budskap? Inga problem. I det kinesiska horoskopet är Draken en symbol för exceptionell styrka, välstånd och tur. Dessutom förknippas det i år med element av trä, vilket innebär framsteg och tillväxt. Och det låter mer än lovande. Det här är den perfekta tiden för nya början, viktiga livsbeslut, och du kan se fram emot många möjligheter som bara väntar på att du ska ta vara på dem.

Tips: Har du haft en dröm i huvudet länge som du inte har uppfyllt ännu? Nu är det rätt tid att ta det första steget. Men du kommer logiskt nog att behöva mycket energi på vägen till framgång. 

Teknik och det gröna förhållningssättet

Och vad händer om du släpper in Draken i din skönhetsrutin? Den kommer att hjälpa dig att komma ur de invanda spåren och äntligen ge nya utmaningar en chans. Det kinesiska nyåret är bra för experiment och innovationer, och ny teknik är inte populär bara i IT-världen utan även inom hudvård. Har du redan provat kraften av hudrengöringsborstarultraljudsspatlar eller till exempel fototerapi? Lyssna på Draken och gå in för det. Med hjälp av moderna apparater kan du enkelt skapa en ritual som du kommer att njuta av, och kanske med en LED mask kommer du också att få en bra vila i ansiktet (eftersom det också är viktigt att du tänker på ditt mentala välbefinnande). 

Ta hand om dig själv med nya teknologier

Träelementet, som har stor inverkan på Draken, betyder också goda nyheter för miljön. Tillsammans med drakens känsla för framsteg och allt nytt förväntas en ännu större betoning på grön teknologi, förnybara resurser och övergripande hållbarhet över sektorer. Och du kan enkelt använda detta tillvägagångssätt till ditt badrum också.

Tips: Stöd varumärken som bryr sig om planeten mer än att tjäna miljoner. Minimera avfall och engångsprodukter. Sortera förpackningar eller försök att spara vatten så mycket som möjligt. 

Glada färger

Om du gillar Drakens kraft och verkligen vill säkra hans gunst, gör det genom färger. Enligt kinesisk astrologi påverkar de många områden i våra liv eftersom de håller viktiga energier i balans. Varje år förknippas med en specifik nyans och om du omger dig med den kommer du att stödja din övergripande harmoni. Årets färg blir nog ingen överraskning. Energi, ekologi, innovation – du gissade rätt, allt frammanar grönt, speciellt i en smaragdfärgad nyans. Och om den inte riktigt är i din smak, så kan du satsa på djupröd och gyllengult, som kompletterar den. 

Tips: Inkludera dessa toner inte bara i din garderob, utan även i din make-up. Eftersom smaragdgröna eyeliners, rött läppstift och guldnaglar låter som den perfekta festlooken! 

I Drakens färger

Vad säger du, kommer du att släppa in Draken i ditt liv? Prova det, det vore synd att inte använda dess energi. Och om inget annat så är det åtminstone en bra anledning att äntligen komma igång med de där länge uppskjutna planerna och drömmarna.