Tillbaka till huvudinnehållet

De finaste sommarparfymerna som lyfter humöret!

3 augusti 2022Barbara J.
Är du osäker på vilken parfym du ska välja, funderar du på att prova en kroppsspray eller lockas du kanske av en hårparfym? Vi har de bästa och mest väldoftande tipsen för alla olika tillfällen!

Den bästa sommarparfymen för romantiska kvällar

Elie Saab Le Parfum Lumiére är en otroligt sensuell parfym. Denna blommiga doft med tränoter skapades av min favoritparfymör Francis Kurkdijan. Den är full av fräscha apelsiner, berusande jasmin, varm patchouli, ambra och mysk. Den ger dig en feminin och sexig vibe som håller i sig ända till nästa morgon ☺.

En lätt och fräsch doft för vardagen 

Helt klart Issey Miyake L’Eau d’Issey Eau & Magnolia. Den rena kompositionen med blommiga och akvatiska noter hjälper dig att komma igång på morgonen och den sprakade friska doften håller dig sedan sällskap ända fram till kvällen. Än idag minns jag den första versionen av den här doften som jag troget bar i många år.

Om du vill prova en mer sofistikerad doft kan jag rekommendera Novellista Summer Flare. Parfymerna i kollektionen Novellista är några av mina favoriter för sommaren 2022. Visste du att varje parfym är inspirerad av en litterär klassiker? Summer Flare berättar historien om en naiv amerikansk flicka vid namn Daisy Miller i ett verk av författaren Henry James. Doften är lätt och uppfriskande, som en sommarbris. En bra val för sommaren, helt enkelt!

Produkter

En sommarparfym som passar både stadsliv och friluftsliv 

DKNY Be Delicious Fresh Blossom påminner om en blommande trädgård full av fruktträd. Tro mig, det är en sån doft som ger dig energi även de dagar då termometern kryper upp över trettio. Den uppfräschande cocktailen av aprikoser, vinbär, liljekonvaljer och röda äpplen svalkar dig även i den varma innerstan, under tennislektionen eller på bergsvandringen.

En sexig damparfym för dejten

Paco Rabanne Olympea får dig att känna dig som en gudinna. Det är visserligen en starkt blommig och orientalisk doft, men noterna av ingefärsblommor, mandariner och jasmin får den att ändå kännas fräsch. Den ger dig en mjuk och sensuella aura som är svår att motstå...

En sensuell kroppsspray för träningen eller stranden

Kroppssprayen Victoria‘s Secret Eternal Sunflower passar lika bra under varma dagar på stranden eller i stan som när du tränar. Den har nämligen en fräsch citrusdoft. Undrar du hur man använder en kroppsspray? Fördelen med en kroppsspray är att den inte är lika koncentrerad som en parfym så att du lugnt kan använda den när som helst under dagen. Den har en mild doft som inte stör omgivningen. 

En otroligt förförisk hårparfym

Det är Narciso Rodriguez NARCISO Narciso med sina berusande noter av rosor och gardenior. Den håller dessutom såpass länge att den ger dig fina drömmar när du väl somnar. 

Blev du sugen på att prova en av dess sommarparfymer? Eller har du förälskat dig i en kroppsspray eller hårparfym? 

Läs mer