Katalytisk doftlampa: få ett doftande hem och ren luft

17 januari 2020Notino

Alla vet att dofter kan påverka humöret, känslor och hela hematmosfären. Med hjälp av katalytiska lampor kan du verkligen bringa liv i ditt hem. De förbättrar luftkvaliteten avsevärt genom att rena luften och sprida en behaglig doft.

Vad är en katalytisk doftlampa

Principen för en katalytisk doftlampa är att den brinner utan eld och den uppfanns av den franska farmaceuten Maurice Berger redan 1898. Den kemiska reaktionen renar luften, inte bara från dåliga lukter, utan främst från bakterier och andra föroreningar.

Hur fungerar en katalytisk doftlampa

Lampan utgörs av en behållare med en doftessens, en specialbrännare och bomullsveke. Brännaren tänds i 2 till 3 minuter och sedan blåses den ut. Detta aktiverar den katalytiska reaktionen vilken frigör molekyler som inte bara maskerar dåliga lukter, utan även renar och neutraliserar oönskade bakterier och lukter. Efter detta fylls hemmet av en angenäm doft. Skapa en perfekt atmosfär genom att välja en doft efter din egen smak. Hur avslutar man ritualen? Sätt på locket på lampan för att stänga av den.

Katalytiska lampor är perfekta för att rena luften under influensasäsongen och de skapar en gynnsam miljö för allergiker. De fyller ditt hem med en ljuvlig doft snabbt och utan att vara hälsofarligt, och eftersom ingen eld förekommer är de även säkra och förorenar inte. Moderna katalytiska lampor är dessutom vackert designade så att du kan använda dem som dekoration i ditt hem.

Ännu en positiv faktor är priset för katalytiska lampor – priset ligger på ett par hundralappar!

De bästa katalytiska lamporna

Märket Ashleigh & Burwood London tar dig till den exotiska orienten och till sagovärlden med Tusen och en natt. Den mystiska lila Dark Side Of The Moon är behagligt lugnande i elegant metall. Metallic Ore ger en ström av energi och den rafflande gyllene Golden Orb lyser upp alla grå dagar.

När du väljer doft ska du inte bara gå efter dina luktpreferenser utan även efter ditt humör och de känslor du vill att den ska frambringa. Den kryddiga doften Ashleigh & Burwood London Lamp Fragrance Moroccan Spice ger garanterat en hemtrevlig atmosfär. Om du föredrar en gnistrande fräsch vinterdoft kommer du att uppskatta Ashleigh & Burwood London Lamp Fragrance Winter Forest.

För alla doftälskare

Kan du inte föreställa dig verklig hemtrevnad utan behagliga rumsdofter och har samtidigt upptäckt att du älskar doftljus? I sådana fall nöjer du dig säkerligen bara med det bästa!

Du som älskar värme kommer inte att kunna motstå det värmande ljuset med kryddig citrusdoft Paddywax Boheme Pink Pepper & Pomelo och som kommer i ett designkärl. Det handtillverkade spirituella ljuset Smells Like Spells Norse Magic Hag av veganskt sojavax med träveke sprakar när det brinner, så att du när du sluter ögonen kan föreställa dig att du sitter framför en öppen spis. Och eftersom det är inspirerat av nordisk mytologi och innehåller en manual för meditering och för att rena dina sinnen, är det enda som fattas ett mjukt varmt täcke med en varm kopp choklad.

Författare: notino.se

Läs mer