Non-touring: makeup-trend 2020

4 mars 2020Notino

Non-touring är en av de ledande trenderna 2020 och den är verkligen värd att prova. Låt oss gå igenom den här sminkstilen steg för steg så att du lär dig perfekt hur du uppnår ett naturligt utseende.

Under de senaste åren har modet varit att konturera ansiktet med exakt formade och starkt framhävda ansiktsdrag med hjälp av mörkare make-up eller bronzer, alltså contouring. Det blev en hit tack vare Kim Kardashian och sociala medier fylldes med tutorialer och vägledningar för denna typ av sminkning. Sedan kom strobing som grundas på mycket glitter och stark glans. Denna typ av sminkning var dock avsedd för artificiellt ljus och blixtar från kameror och därför passade den inte under dagsljus p.g.a. den överdrivna uppljusningen av kindbenen.

Dekorativt kosmetika fokuserar nu på non-touring som även du klarar busenkelt! Den ger dig ett så lystrande ansikte och ungdomlig hy att till och med kvinnor kommer att vända sig om efter dig. Om du gör rätt kommer du att lämna ditt hem med ett sammetslent, fräscht ansikte som bevarar sitt naturliga utseende även under dagsljus.

Hur gör man?

Om du har blivit nyfiken på att prova den här typen av sminkning kommer du att behöva tillräckligt med highlighter, glansig ögonskugga, glansigt läppstift och eventuellt läppglans.

Steg 1: Naturlig grund

Unna din rengjorda hud en hydratiserande primer och sedan en lätt make-up, fluid eller ännu bättre, en BB Cream. Använd inte för mycket och applicera endast i små mängder. Kom ihåg att ditt mål är en lätt till mellanlätt täckning som lämnar små ofullkomligheter synliga. Glöm make-up med full täckning. Den skulle inte hjälpa dig att uppnå den naturlighet du strävar efter.

Steg 2: Och det varde ljus

Applicera highlightern på kindbenen och sprid ut den ända till tinningarna. Applicera den även lätt på näsryggen, under ögonbrynen och över skåran på överläppen. Vid non-touring är det fördelaktigt att ha fetare hy, men om du inte har det kan du dessutom applicera en liten mängd highlighter i mitten av pannan för att få samma effekt som med fet hy. Om du tycker att ansiktet fortfarande inte är tillräckligt uppljusat kan du lägga till små mängder tills du blir helt nöjd, men var verkligen försiktig så att det inte slutar med att du ser ut som en diskokula.

Tips för mörkare och ljus hy:

Har du mörkare hy med en gul underton? Då kommer du att passa i gyllene färger och du fräschar lätt upp hela din look med den praktiska highlightern Touche Éclat Shimmer Stick från Yves Saint Laurent. Om du är en ljusare typ väljer du den kalla rosa tonen Light Rose.

Tips för normal till torr hy:

Du kan tillföra en droppe av den flytande highlightern L’Oréal Paris Wake Up & Glow Glow Mon Amour i din hudkräm eller försiktigt klappa in den på områden som du vill ljusa upp på ett perfekt sätt.

Tips för fet hy:

Satsa på puderprodukter. Tillexempel den veganska paletten från Makeup Revolution Cheek Kit som innehåller fyra olika toner som kan blandas så att du får en blandning som är perfekt för din hy.

Steg 3: Den rodnande flickan

En regel vid non-touring är att du sprider ut rougen från mitten av ansiktet till kindbenen. Om du inte använder puder avslutar du appliceringen av rouge med ett lätt drag neråt med borsten så att du slätar ut bångstyriga små hårstrån. Lancôme Blush Subtil är perfekt att ha i handväskan och i förpackningen finns en spegel och en borste. Paletten Makeup Revolution Ultra Blush innehåller ett urval av åtta matta och glansiga toner som du kommer att älska.

Steg 4: Skuggspel

Sminkning av ögonen med metoden Non-touring är diskret, välj därför mjuka skuggor utvalda med hänseende till färgtonen på den highlighter du har använt. Applicera en ljus grundfärg över hela ögonlocket och skugga ögonlocksvecken med en mörk ton så att du uppnår önskat djup. Tycker du om vidöppna ögon? Det är enkelt. Det räcker att applicera den ljusaste och mest glittrande ögonskuggan i mitten av ögonlocket, till exempel Color Queen. Av de multifunktionella paletterna har vi valt ut två med varma och kalla toner: Maybelline Total Temptation innehåller toner i persika och lila och Barry M In the Buff består av en skala från naken färg till gyllene och grå.

Steg 5: Förföriska läppar

Börja med att applicera ett hydratiserande balsam och fortsätt med ett läppstift som framhäver den naturliga tonen i dina läppar och som samtidigt gör dem ”saftiga”. Vill du ha en jungfrulig rosa mun ska du använda den varma tonen Tempt Me Pink tillsammans med en färglös eller tonad glans. Om du föredrar varmare toner eller matta läppar bör du välja läppstiftet Lancôme Ardent Sand. Och det enda du behöver nu för att allt ska vara fulländat är ett belåtet leende på läpparna.

Författare: Notino

Läs mer