Chanel

Grundaren av Chanel, döpt till drottningen av mode, Gabrielle Bonheur Chanel, född år 1883 i Saumur, en liten stad i västra Frankrike. Men när hon väl var i Paris så erövrade hon modevärlden men sin progressiva kostymdesign med ben och en kjol.

Coco Chanel började som barsångerska, varifrån hon fick sitt smeknamn. Så tidigt som 1912 öppnade hon sin första modesalong, och blev snart en erkänd designer. Redan vid 20-talets mitt satte hon trender i haute couture och Chanel bars av personligheter som Jacqueline Kennedy och Grace Kelly.

Det tog inte lång tid förrän Chanels intresse spred sig till kosmetik och parfym. Den allra första Chanelparfymen, den legendariska Chanel No. 5, lanserades år 1921 och är fortfarande en av de mest kända och bäst sålda parfymerna i alla tider. Idag kan vi också säga att Chanel Chance, Chanel Coco Mademoiselle, Chanel Allure Homme Sport och Chanel Gabrielle är kultklassiker.

hela texten dölja texten

“En parfym är något som är osynligt men ändå är en oförglömlig modeaccessoar. Den kungör en dams inträde och påminner andra om henne när hon har lämnat dem.” Coco Chanel

hela texten dölja texten

Öppna filter Dölj filtret

Prisintervall

ända tills

Free gifts and offers

Kategori

Linje

Visa nästa …

Kön / Åldersgrupp

Rekommendation

12 3 11

12 3 4 5 11 Visa nästa