Yves Saint LaurentY Le Parfum Eau de Parfum för män

1×
Yves Saint Laurent Y Le Parfum Eau de Parfum för män
Yves Saint Laurent Y Le Parfum Eau de Parfum för män
100 ml

Denna varan är för närvarande inte tillgänglig. | Kod: YSL10411

Glöm omgivningens dömande blickar. Eau de parfumen Yves Saint Laurent Y Le Parfum för män är en symbol för experiment, oväntade beslut och de förändringar som du vill genomföra. Du kommer att få frågan “varför?” men bara du vet att den rätta frågan lyder “varför inte?”

  • en fougèredoft med orientaliska och träiga noter
  • en djup och intensiv variation av den ursprungliga eau de toiletten Yves Saint Laurent Y
  • lanserades 2021

Doftens komposition
I inledningen fräschas dina sinnen upp av den sensuella kombinationen av gröna äpplen och ren aldehyd, vilket skapar en sensuell kontrast emot aromen av rökelse som växer sig allt starkare medan doften utvecklas. Efter denna uppfriskande inledning uppenbarar sig noter av geranier och lavendel med sina rena dofter. Cederträ och rökelse skapar en kontrast mot detta och ger hela doftkompositionen ett djup och en sensualitet.

Doftens historia
Doften Yves Saint Laurent Y Le Parfum ingår i parfymkollektionen Y från Yves Saint Laurent och är den hittills djupaste och mest intensiva doften. Parfymören Dominique Ropion skapade denna doft, som reflekterar ett fritt sinne, oberoende och modet att fatta beslut utan att ta hänsyn till andras åsikter.

Den mörka flakongen med det karakteristiska Y:et reflekterar hur intensiv doften är. Linjerna och designen är eleganta och ändå maskulina – precis som doften. Artisten Lenny Kravitz representerar doftens karaktär och frågan “varför inte – Y not?” resonerar väl hos honom.

Viktig information

Brandfarligt.
Hela texten

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Cederträ, Lavendel
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Appelsinblomma
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Rökelse, Pelargon
Doftkategori
orientalisk, träig, fougere