AmouageHonour Eau de Parfum för män

Amouage Honour Eau de Parfum för män
Amouage Honour Eau de Parfum för män
100 ml
3 038,00kr

I lager | Kod: AMU0163
1
En present till dig
Handla detta märke med 25% rabatt nu. Använd koden am25 i kundkorgen. Rabatten gäller inte för kampanjprodukter eller utförsäljningar.
Post Nord
torsdag 2021-12-09
Personlig upphämtning
torsdag 2021-12-09
UPS Air Mail
fredag 2021-12-03

Den diskreta och eleganta eau de parfumen Amouage Honour berättar en historia full av starka känslor och minnen. Doften är fylld av samma starka känslor och försoning som operan Madam Butterfly dolda inuti en oskuldsfull vit flakong.

  • en kryddig doft med friska tränoter
  • lanserades 2011
  • en personlig doft som även din omgivning kommer att uppskatta

Doftens komposition
Doftkompositionen öppnar med sprakande ackord av svart- och rosépeppar som framhävs ytterligare av rökelse. Föreningen av geranier och muskotnöt ger ett friskt och elegant intryck som ramas in av balsamiska och träiga noter. I doftens efterklang gifter sig söt elemi med tonkabönor för att mjuka upp den maskulina blandningen av patchouli, cederträ och vetiver.

Doftens historia
Doften Amouage Honour är inspirerad av den kända berättelsen om Madame Butterfly, geishan som gifter sig med en amerikansk man och förgäves väntar på hans återkomst i tre långa år. Doften symboliserar den sista akten Giacomo Puccinis opera från 1904, i vilken huvudkaraktären (vid namn fjäril, eller Butterfly) överväldigas av sitt tragiska öde och begår självmord. Herrvarianten av doften Amouage Honour symboliserar Madame Butterflys son som förs till Amerika av sin far. Den berättar historien om den vuxne sonen som minns sin mor och försonar sig med historien. Doften är en blandning av sorg och vördnad samt en vädjan om att minnas.

Komplett sammansättning

ALCOOL DENAT, PARFUM, AQUA, LIMONENE, BENZYL SALICYLATE, BENZYL BENZOATE, COUMARIN, LINALOOL, CITRONELLOL, GERANIOL, CITRAL, BENZYL ALCOHOL, EUGENOL, ISOEUGENOL. Tillverkaren ansvarar för produktens ingredienser. Vi rekommenderar att kontakta tillverkaren direkt angående produktens ingredienser då dessa kan ändras.
Hela texten

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Rosépeppar, Svartpeppar
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Elemi, Muskot
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Vetiver, Patchouli, Mysk, Cederträ, Rökelse, Tonkabönor
Doftkategori
kryddad, träig

De pampiga dofterna från Amouage är fullkomligt unika och sticker ut med sin karaktäristiska elegans. Det självständiga märket bakom dessa lyxiga nicheparfymer har numer sina högkvarter i London, men dess rötter sträcker sig långt tillbaka till Mellanöstern. Inspirationen till Amouage kommer från märkets rika och färgglada ursprung i Sultanatet Oman.

Märket grundades 1983 av Hans Höghet Hamad bin Hamoud Al Busaid, som är del av Omans kungafamilj, som en hyllning till de arabiska dofterna. Märkets filosofi går ut på att skapa parfymer med ett konstnärligt värde. Amouage väljer enbart exotiska ingredienser av högsta kvalitet, bland andra silver rökelse från Oman, unika omanska rosor och myrra.

Amouages nicheparfymer komponeras i den sydfranska staden Grasse, som anses vara parfymernas huvudstad och därmed garanterar högsta möjliga kvalitet. Därefter tillverkas dofterna i Oman, där ingredienserna macereras i ungefär två månader. Slutligen genomgår Amouages parfymer strikta kvalitetskontroller och förpackas nästan uteslutande för hand.