Barnserviser

Mest sålda

Lekfulla barnserviser och andra tillbehör för barn

Gör dukningen till en lek med barnen! Med en barnservis dekorerad med gulliga bilder och roliga former kommer matstunden genast att bli lite roligare och det kommer garanterat inte att finnas mat kvar på någon tallrik. Vi talar om för dig hur du väljer en barnservis av hög kvalitet som sparar tid åt dig och som klarar att falla ner på golvet.

Hur väljer man en servis åt sina barn?

Om din bebis långsamt börjar att gå över till barnmat är det dags att du skaffar en servis som är tålig och oskadlig plus allt som behövs för dukningen. Förutom varierande motiv, storlekar och material måste du också tänka på att servisen ska ha följande egenskaper:

 • enkel att förvara,
 • ska kunna användas i mikrovågsugn,
 • ska kunna tvättas i diskmaskin.

Materialet

Barnservisens material måste vara oskadligt och säkert. Följande material är de populäraste:

 • En matservis för barn av silikon är hållbar, lätt att göra rent och den finns i en mängd olika färger och former.
 • Barnserviser av bambu är lätta, ekologiska och mycket hållbara.
 • Barnserviser av trä är mycket estetiska och stöttåliga när de faller ner på marken.
 • Certifierade barnserviser av PVC är slitstarka och tillverkas av hållbara material. Råolja, ftalater eller tungmetaller får inte användas i tillverkningen.
 • Glas och porslin är tidlösa material som är lämpliga för äldre och mer självständiga barn.

Typer av matserviser för barn

När du gör din första dukning för din bebis behöver du komplettera nappflaskan med stöttåliga skålar och grötskedar för barn som du kan köpa i form av vackra barnserviser. När ni börjar ta med er maten ut behöver du utöka din utrustning med en reseflaska, mattermos och förslutningsbara lunchlådor för barn och andra viktiga tillbehör. Glöm inte heller en haklapp som skyddar barnets kläder mot fläckar från mat.

 • En skål för din bebis är ett perfekt hjälpmedel när ditt barn ska äta sin första mat själv. Skålen ska vara tillverkad av ett mycket hållbart material eftersom den ofta kommer att sluta på golvet. Du kan förhindra att den faller ner alltför ofta genom att använda en barnskål med sugkopp.
 • Barntallrikar med roliga motiv hör till grundutrustningen när du ska duka för ditt barnen. Du kan välja bland en mängd olika motiv för pojkar och flickor och bland många former. Prova till exempel en tallrik med olika fack så kan du dela in maten efter sort och färg eller varför inte skaffa en djup soppskål för barn.
 • Bestick för barn gör det lättare för små barnhänder att hålla i besticken och det leder till att de blir självständiga snabbare beträffande maten. Det är bäst att välja barnskedar och -bestick efter barnets ålder.
 • Muggar för barn finns i många olika färger och utföranden med oändliga möjligheter. Muggar med sugrör är bra för barn som just lär sig att dricka. Och muggar med lock kan du använda när du är ute på promenad.
 • Termosar för mat och dryck gör att du enkelt kan plocka fram maten när du är ute på språng. Med en termos håller sig maten kall eller varm i flera timmar.
 • Förslutningsbara lunchlådor med roliga motiv kan du använda både för mat och för att förvara livsmedel.
 • Matningsnät för frukt (kallas ofta för fruktnappar) används för att ge små barn färsk frukt, grönsaker eller bröd i den period då de övergår från flytande föda till fast.
 • En matservis för barn innehåller oftast allt du behöver första gången du dukar för ditt barn. I uppsättningen ingår en tallrik med en skål och den kompletteras ofta med bestick för barn och en gullig mugg i matchande färg.

Letar du efter en fin och stöttålig barnservis, en barnservis med sugkopp, en fruktnapp eller an barntallrik? Välj från det breda utbudet av skålar, tallrikar och bestick för barn i ett otal färger och lekfulla motiv som är avsedda för våra minsta vid bordet och förvandla matstunden till något roligt för ditt barn! Du finner ett brett utbud av förnödenheter för din bebis på notino.se.