Solkräm för barn & bebis

Mest sålda

Hur väljer man den bästa solkrämen för barn?

Skydda barnets hy från solen varje gång ni vistas ute med den bästa solkrämen för barn. Inte bara på semestern utan varje dag.

Barnhud är inte bara känsligare utan också mycket tunnare än huden hos vuxna och därför bränns den lättare. Det räcker inte med klassisk solkräm för vuxna eftersom den kan irritera huden. För att få ett optimalt solskydd för barnhud som förhindrar både bränd hud och hudsjukdomar ska du använda ett speciellt solspray för barn och solkrämer för bebisar och spädbarn.

Välja solkräm för barn

Vad ska man ha i åtanke när man väljer solkräm för barn?

  • Skyddsfaktor – för barnhud rekommenderas solkrämer för barn med en skyddsfaktor på minst 30 men SPF 50 är perfekt.
  • Vattenfasthet – denna praktiska egenskap hos solkrämer för barn kommer du att uppskatta extra mycket när ni badar eller vid havet när barnet springer upp och ner mellan vattnet och stranden.
  • Innehåll – solkrämer för barn av hög kvalitet innehåller inga ämnen som kan irritera. En perfekt solkräm för barn ska inte innehålla parfymer, konserveringsmedel eller andra allergener. Det är säkrast att välja en naturlig solkräm eller mineralsolkräm för barn. Om ditt barn lider av atopisk dermatit ska du välja en solkräm för barn med atopisk eksem som inte irriterar.

Typer av solkrämer för barn

Välj från det breda utbudet av solkrämer för spädbarn, bebisar och större barn som har lite mindre känslig hy.

  • Solkräm för bebisar och spädbarn är ett måste för de minsta även när de befinner sig i skuggan.
  • Solkräm för barn har en tjockare konsistens och den kan ta längre tid att applicera. Men eftersom krämen absorberas långsammare har du kontroll över de områden som har smörjts in samtidigt som ett komplett solskydd uppnås.
  • Solspray för barn appliceras lätt och snabbt. Spray har inte samma tjocka konsistens som en solkräm och måste därför appliceras oftare.

Vårt tips: Oavsett om du väljer solmjölk, kräm eller spray för barn måste du alltid applicera regelbundet varannan till var tredje timma vid längre vistelse i solen.

Välj barnsolkrämer från La Roche-Posay, Bioderma eller Eucerin och njut av dagar ute i solen utan att behöva oroa dig för bränd hud eller hudsjukdomar.