Ögonpenna & kajalpenna

Förtydliga din blick med den bästa ögonpennan! Oavsett om du letar efter en vit ögonpenna för att lysa upp din blick, en kajalpenna för ett rökigt smink eller en vattentät ögonpenna, hos oss hittar du alltid någonting för dig.

Hur väljer man en bra ögonpenna?

Pennans hårdhet är viktig. En hårdare klassisk ögonpenna ersätter en klassisk eyeliner och skapar en precis form. Å andra sidan är en mjukare kajalpenna lättare att smeta ut och du kan använda den som rökigt smink. Linjer målade med en kajalpenna är vanligtvis också tydligare och håller längre.

Ska du bada eller gå ut i regnet? Satsa då på en vattenfast ögonpenna som varken vatten eller tårar kan smeta ut. Kombinera den med vattentät mascara så får du en look som inte kommer att svika dig. För känsliga ögon, välj en allergivänlig ögonpenna utan potentiellt irriterande ämnen.

Färger hos ögonpennor

När du väl har bestämt vilken typ av penna som passar dig bäst, är det dags för färgval:

  • Svart ögonpenna är en klassiker. Med den rätta pennan skapar du förtrollande ögon i ett slag.
  • En brun ögonpenna accentuerar ögonen försiktigare än den svarta. Du får ett mer naturligt utseende som passar till exempel blondiner.
  • En vit ögonpenna förstorar ögat optiskt. Använd den till exempel i den inre ögonvrån eller som en linje på det nedre ögonlocket.
  • En rosa, grön eller blå ögonpenna gör att du kan experimentera och släppa lös din fantasi. Längtar du efter färgmakeup, men saknar en passande ögonpenna? Använd en smal sminkborste för att skapa en linje med färgglada ögonskuggor.

Observera!

En precis linje är grunden! Glöm inte en vässare till din ögonpenna som säkerställer en perfekt skärpa. Hos oss hittar du även ögonpennor med vässare.

Välj en ny ögonpenna från Clinique, Rimmel eller Bourjois och få en perfekt make-up som förtrollar alla runtomkring dig!