Hårinpackning

Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Visa nästa
Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
 •   18
 •   4
 •   3
 •   1
 •   1
Mest sålda
123...28
123...28

Varför ska du använda hårinpackning?

Håret behöver vård året om. På vintern kan kall och torr luft få håret att vissna. På sommaren kan det vara solen och ständiga bad som leder till samma effekt. Med en hårinpackning kan du göra mycket för att få bukt med torrt och frasigt hår. Hårinpackningen passar alla hårtyper!

Det kan finnas många skäl till att du behöver hårinpackning. Den bästa hårinpackningen för dig är den som kommer att fokusera på de problem som du upplever. Hårmasker kan vara bra för flera olika saker. De kan:

 • Motverka torrt hår
 • Öka på fyllighet
 • Ge lyster
 • Motverka flygigt hår
 • Ge smidigare känsla i håret

Innan du köper inpackning för hår ska du ta reda på vad den är till för. Det finns nämligen lite olika varianter med olika fokus.

Du bör använda hårinpackning om du tycker att ditt hår är mycket torrt och om det känns livlöst. Men missa inte möjligheten att vårda ditt hår förebyggande. Det finns mycket att vinna på att ha en rutin där hårmasken läggs med jämna mellanrum.

Så använder du hårmask på rätt sätt

En bra hårinpackning kan göra underverk. Men bara om du använder den på rätt sätt. Ett vanligt missförstånd är att man ska lägga inpackningen direkt efter schampo och balsam. Det är fel. Du vill inte lägga inpackningen efter balsam då minskar du effekten.

Hur använder man hårinpackning:

 1. Börja med att schamponera ditt hår. Det här får bort fett och smuts som finns på hårstrået och gör det redo att ta till sig nästa behandling…
 2. Lägg hårinpackning! Inget balsam alltså. Direkt efter schamponering kommer hårinpackningen att ha störst effekt. Då når den in i hårstrået som inte har packats in med balsam.

Det här är grundformulan om du använder hårmask direkt i duschen. Men det går förstås också att använda denna smarta hårvårdsprodukt på fler sätt. Du kan till exempel ha hårinpackning över natten. Då kan du behöva extra verktyg som en handduk som sluter tätt om huvudet när du sover.

Det finns också hårinpackningar som man kan lämna kvar i håret. Det här är en form av serum som vårdar samtidigt som du får hjälp med att styla och forma håret. Det är viktigt att du tar reda på ur den hårinpackning som du har skaffat ska användas.

Läs alltid instruktionerna och välj rätt! En hårinpackning för torrt hår är inte nödvändigtvis samma sak som bästa hårmasken för flygigt hår. Om du väljer med eftertanke kan du får ut mycket mer av denna hårvårdsprodukt.

Hårmask för olika hårtyper

Precis som att schampo kan vara för en viss hårtyp kan hårmasken vara till för en annan. Hårinpackningar är verkligen för alla, men inte varje variant.

Du kan hitta:

 • Återfuktande hårinpackning för riktigt torrt hår
 • Inpackning för torr hårbotten som kliar
 • Hårmask för torrt hår som är färgat
 • Hårinpackning för lockigt hår som gör det lättare att reda ut
 • Hårinpackning för slitet hår efter färgningar, hårförlängningar och mer

Naturliga hårinpackning kan vara spännande

Idag finns det stor kunskap om hur man kan använda naturliga ingredienser och ändå få till en hårmask som håller länge. Du kan dra nytta av ingredienser som finns helt naturligt i vår värld för att styrka ditt hår.

En hårinpackning med kokosolja måste inte lukta som kokosnöt. Med det finns förstås kokosolja hårinpackning som med flit har den här doften eftersom många tycker om den. Hårinpackning med kokosolja är ett bra exempel på en naturlig produkt som tar till vara på naturens råvaror för att du ska få ett vackrare hår.

En del väljer att experimentera själva. Men det är inte säkert att din hårinpackning på olivolja får samma effekt som en professionell Kérastate inpackning.

Mer protein till håret

Ett annat spännande fenomen är protein hårinpackning. Du kan använda en keratin inpackning för att på detta vis hjälpa dina hårstrån. Det här är modern teknologi som kan göra stor skillnad. Tanken är att du tillför slitet hår protein som då är med och bygger upp hårstrån igen. Här är det verkligen viktigt att du inte missar instruktionerna för hur du ska använda en protein hårmask för att den ska ge verklig effekt.

Färga håret med inpackningen

Om du ändå ska färga håret kan du ju vårda det samtidigt. Det finns hårinpackning med färg som förstärker den färgnyans du vill ha utan att samtidigt slita på håret. Det här är verkligen smart. Du kan till exempel använda en inpackning med silver om du vill ha blont hår.

Om du färgar håret kan det vara klokt att direkt efteråt följa upp med en inpackning med färg. Det kan vara något som gör att färgen i ditt hår håller längre. Det är också något som kan få färgen att verka djupare och mer naturlig.

Hitta bästa hårmasken för dig!

En bra hårmask är en produkt som du får stor nytta av. För att hitta rätt får du kanske börja med att testa en L’Oréal hårinpackning för att sedan prova en Olaplex inpackning. Med många märken och varianter kan det ta några omgångar med inpackning innan du har hittat rätt.

Men känn inte att du måste låsa dig vid en specifik hårinpackning. Det kan ju vara så att Kevin Murphy inpackningen fungerar finfint under några månaders tid för dig. Men så kommer vintern och då känner du att du måste få ännu mer fukt. Då kanske du byter till en hårmask som också är ett serum och som kan användas över natten.

Var dynamisk och välj hårvårdsprodukter efter ditt hår. Du kan inte räkna med att det som fungerar bäst just nu även kommer att vara bäst imorgon. Men det är ju också det här som är så kul med hårvård. Det är ett nöje att testa sköna hårmasker som doftar gott.

Om du tycker om att experimentera kanske du testar att göra hårmask själv med hjälp av det som finns i kylen. Finns tiden till det kan det vara riktigt skönt. Se din hårinpackning som en stund du får för dig själv. Att lägga någon halvtimme per vecka på lite extra hårvård är bra både för kropp och för själ!