Tillbaka till huvudinnehållet

Koffein i kosmetika

Koffein är den mest spridda naturliga simulanten i hela världen och dess effekter har varit kända i århundraden. Ämnet finns främst i kaffebönor, teblad och i varierande mängd i olika växter. I kosmetikaindustrin används det främst för dess uppiggande egenskaper vilka förbättrar hudens blodcirkulation och elasticitet. Det är en stark antioxidant som avlägsnar skadliga fria radikaler och saktar ner organismens åldrande.

 

Egenskaper för koffein

Koffein är ett aktivt ämne som främst används till föryngrande kosmetika. Det ger lyster åt huden och förbättrar dess helhetstillstånd. Det är också ett av de mest eftersökta ämnena för att återfå tjockt hår och för stimulering av hårrötterna.

Effekter av koffein på ansikte och hår

  • Förhindrar att huden torkas ut och balanserar pH-värdet.
  • Förbättrar produktionen av kollagen, främjar hudens elasticitet och reducerar synliga rynkor.
  • Skyddar huden mot fria radikaler, regenererar och stimulerar produktionen av nya hudceller. Förbättrar hudens helhetstillstånd.
  • Lindrar akne och ärr efter akne blir mindre synliga.
  • Lindrar svullnader och verkar effektivt mot mörka ringar och påsar under ögonen.

Effekter av koffein på håret

  • Lindrar hårbortfall och stimulerar ny hårtillväxt.
  • Bidrar till att regenerera hårbotten i sin helhet, tillför näring åt hårrötterna.
  • Balanserar hårbottnens pH-värde.

Kosmetika med koffein

Tack vare dess stärkande egenskaper fann koffein snabbt sin plats inom anti-age-produkter. Vi finner ämnet i liftingkrämer för huden och krämer för området kring ögonen. Krämer mot celluliter med koffein och fastgörande preparat för huden över hela kroppen är också mycket populära.

Det välgörande ämnet koffein har också funnit sin plats inom hårvårdsprodukter. Serum och schampon med koffein motverkar håravfall och stimulerar hårets tillväxt.

Finn ditt koffeinschampo på notino.se och gläd dig över tjockt och friskt hår. Inför det uppiggande koffeinet i din regelbundna hudvård och vakna med ett leende på läpparna varje dag. Unna dig en koffeinkick nu!

hela texten dölja texten