Tillbaka till huvudinnehållet

Kroppsvårdsrutin

Du kan allt om hudvårdsrutiner men är inte så duktig när det kommer till kroppsvård? Då är det dags att ändra på det! Ta en minut för att tänka på den rätta kroppsvården och regler när det gäller bekämpning av celluliter, oönskade hår och torr hud. Lär dig de grundläggande stegen inom body care-rutin och upptäck hur du kan ta bättre hand om din kropp. Resultatet blir en fräsch, återfuktad och frisk hud från topp till tå.

 

Dusch

 

Att duscha är en del av allas dagsrutin, men vet du hur man duschar på bästa sätt? För att inte skada den skyddande hudbarriären, duscha högst en gång per dag. Ljummet vatten är bäst. Använd inte hett vatten och duscha högst fem minuter.

Välj duschprodukter efter din hudtyp Torr hud kommer att uppskatta återfuktande duscholjor, känslig hud lugnande duschkrämer och emulsioner. För intim hygien använd gel för intima partier.

hela texten dölja texten

Kroppspeeling

 

Ta bort ful och flagnad hud och snabba på hudens återuppbyggnad. Kroppsvården blir inte fulländad utan borttagning av döda hudceller.

Exfoliera kroppen 1-2 gånger i veckan. Applicera kroppspeeling på en fuktig hud och massera in i huden med cirkulära rörelser. Tryck inte! Skölj sedan noggrant av peelingen.

 

hela texten dölja texten

Depilering och epilering

 

Vet du vad det är för skillnad mellan depilering och epilering? Depilering tar bort bara den ytliga delen av håret. Den gör inte ont och är mindre långvarig. För depilering kan du använda rakapparat eller depileringskrämer.

Epilering tar bort hår med rötterna och återlämnar huden len under längre tid. Du kan gärna använda en klassisk epilator, vax eller sockerpasta. Eller investera i en IPL-epilator och ta bort hår smärtfritt och för flera veckor.

hela texten dölja texten

Hudvård

Har du hört om treminutersregeln? Så mycket tid har du att smörja din kropp med lotion efter dusch. På så sätt absorberar huden de närande ämnena mycket bättre och förblir återfuktad. Återfuktningen är mycket viktig så att huden förblir skyddad mot yttre påverkan.

Anpassa vården efter din hudtyp. En torr hud kommer att uppskatta lite fetare kroppssmör och oljor. För känslig hud passar kroppsmjölk och en fetare hud blir glad av icke-komedogent innehåll.

hela texten dölja texten

Mot bristningar och celluliter

Gör du ingen peeling, massage eller använder lotion och sedan blir du chockerad av celluliter och bristningar på rumpan och låren? Kom ihåg att prevention sparar din hud från apelsinhud och små ärr.

Om du redan har celluliter och bristningar, börja använda specialiserad kroppsvård så snart som möjligt. Krämer mot celluliter som innehåller koffein eller chili underlättar blodflödet och hjälper till att smälta fettceller. Oljor mot bristningar regenererar huden och minskar risken för synliga små ärr.

hela texten dölja texten

Skydd mot svett

Vill du förhindra otrevliga lukter eller minska själva svettningen? Deodorant tar hand om den fina doften medan antiperspirant motverkar svettning och håller armhålorna torra. Det går fint att kombinera båda två eller testa 2-i-1-produkter.

Applicera antiperspiranten eller deodoranten på en ren hud, helst efter duschen. Om du vill dofta gott under hela dagen, ta med dig den och applicera enligt behov.

hela texten dölja texten

Skydd mot solen

Tror du att det är nödvändigt att skydda huden från solen bara på semestern under sommaren? Nix! Skydda dig mot negativa påverkan av UV-strålning alltid när du vistas ute – även när det är mulet. Så kommer du motverka ett för tidigt åldrande av huden eller uppkomsten av pigmentfläckar.

Välj solskydd enligt din fototyp och solens intensitet. Applicera åtminstone en halvtimme innan du lämnar huset.

 

hela texten dölja texten