Tillbaka till huvudinnehållet

Rutin för hudvård

Rengöring, applicering av serum och efteråt kräm. Börja och avsluta varje dag med en kort ritual för en vacker och frisk hy. Det är lättare än du tror att få en vacker hy. Precis som du borstar tänderna varje morgon och kväll kan du införa rengöring och återfuktning av hyn i din dagliga rutin. Välj den hudkosmetika som passar dig och lär dig de 4 grundläggande stegen för hudvård.

Steg 1- Rengöring och avsminkning

Grundlig avsminkning och rengöring är grunden i den dagliga hudvården. Utan rengöring skulle din hy inte kunna absorbera näringsämnen och du skulle snart få igentäppta porer.

Välj sminkborttagare efter din hudtyp. För fet och blandad hud passar rengöringsgel som kan tvättas bort med vatten. För torr och känslig hud – rengöringsmjölk eller olja applicerad med en bomullstuss som används för att torka bort all smuts. Tvätta slutligen av ansiktet med en hudtonic och börja med steg två.

Allt för rengöring och sminkborttagning 

hela texten dölja texten

Steg 2- Peeling och mask

Använd peeling och ansiktsmask i din dagliga vårdrutin åtminstone en gång i veckan. Använd först peeling för att avlägsna döda hudceller, öka hudens blodcirkulation och för att påskynda cellernas förnyelse. Applicera på ett fuktigt ansikte och massera in varsamt med cirkulerande rörelser och skölj av. 

Använd efteråt masken med ett förhöjt innehåll av aktiva ämnen som ger din hy maximal vård. Välj typ av ansiktsmask efter hudens behov. Behöver du något för högre återfuktning eller den rengörande svarta masken för problematisk hy?

Hitta de bästa peelingprodukterna eller maskerna

hela texten dölja texten

Steg 3- Hudserum

Serumet har en lättare och finare konsistens är klassiska hudkrämer och tränger därför in djupare i huden. Krämen förbereder hyn för appliceringen och förstärker dess positiva effekter.
 
Klappa försiktigt in serumet med fingertopparna på rengjord hud och låt det absorberas. Nu kan du fortsätta med det slutliga steget i vårdrutinen.
 

Hitta rätt hudserum

hela texten dölja texten

Steg 4- Hudkräm

Mattande kräm för fet hy, lugnande för känslig hy och mot rynkor för mogen hy. Hudkrämen återfuktar, tillför näringsämnen men verkar också mot ofullkomligheter som akne eller pigmentfläckar. Det räcker att välja typ efter ålder, problemtyp och hudtyp.
 
Applicera krämen på ansiktet, halsen och ringningen morgon och kväll. Nattkrämen på kvällen som regenererar och tillför näring under natten och dagkrämen på morgonen som skyddar mot yttre påverkan och förbereder för applicering av make-up. Lägg också till den speciella ögonkrämen och läppbalsamet till din dagliga rutin och njut av en lystrande och frisk hy!
 

Hitta rätt hudkräm

celý text skrýt text

hela texten dölja texten