Balsam

Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Visa nästa
Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
  •   24
  •   4
  •   1
Mest sålda

Varför ska du använda balsam?

Det kan vara en självklarhet för dig att schamponering följs av ett riktigt bra balsam. Men visste du att du också kan fylla på och vårda ditt hår med balsamprodukter som kan användas fristående? Balsam heter conditioner på engelska och hair conditioner som skulle kunna översättas till tillstånd är en produkt som är till för att ändra ditt hårs skick till det bättre.

Med hårbalsam kan du få mjukt och följsamt hår som också ser vackrare ut. Det är viktigt att du väljer rätt balsam för ditt hår. Det är nämligen så att det finns en rad olika typer av balsamprodukter. Och det som är bäst för dig är inte nödvändigtvis bra för någon annan. Välj alltså med tanke på dina specifika behov.

Behöver du balsam? Det är inte en dum fråga. Det finns personer som kanske inte har samma behov av att balsamera håret som andra har. Att använda balsam som en rutin utan att fundera på varför och vilken sorts balsam är att missa möjligheter.

Idag har de flesta behov av både schampo och balsam, men det är inte säkert att du just nu använder dig av rätt typ av balsamprodukt. Du kanske är jättenöjd med känslan av ditt Kerastase balsam men har ingen aning om att du med ett L'Oréal balsam skulle få en helt annan effekt.

Om du bara kommer fram till varför du ska använda balsam kan du också hitta rätt. Om det är statiskt hår som besvärar dig kan en viss sort vara bättre än en annan. Om du har väldigt torrt hår kan du behöva något riktigt intensivt.

Är du osäker kan du rådgöra med en frisör som är väl insatt i olika hårtyper och vad som kan fungera. Ändra din rutin och använd rätt balsamsort för att uppleva fördelen med denna produkt. Då kommer du att förstå på riktigt varför du ska använda balsam!

Schampo och balsam i ett eller var för sig

Det finns ju smarta hårprodukter som kombinerar flera behandlingar. Du kan använda schampo och balsam i ett. Det betyder att du tvättar rent håret och samtidigt gör det mjukt och följsamt. Det blir enkelt ett reda ut.

Det här kanske känns som det bästa valet när du tycker att duschen ska gå snabbt. Du vill inte lägga några minuter extra på att vänta på balsam som verkar i ditt hår. Men du får tillbaka i enlighet med din investering. Att använda schampo och balsam i ett är absolut inte samma sak som att behandla med balsam separat.

Betänk också att det faktiskt inte krävs så mycket tid för att balsamet ska göra verkan. Om du bara planerar din dusch eller ditt bad på ett sätt som gör att du inte står och fryser medan du väntar några minuter på att balsamet ska behandla håret blir det bara mysigt.

Men det ena behöver inte utesluta det andra. Det är klart att du kan använda schampo och balsam i ett och sedan använda ett annat balsam separat. Du kan även använda olika typer av balsamprodukter för olika tillfällen. Kanske använder du balsam och schampo tillsammans efter träningen och sedan balsamspray innan du sticker ut i vinterkylan.

Tänk smart och börja använda hårprodukter på ett sätt som passar dig och din livsstil bäst. Med lite planering får du ut maximalt av dem. Ditt hår mår bättre och ser vackrare ut!

Så behandlar du på rätt sätt

Balsamprodukter är till för att vårda ditt hår. Men också för att få det mer följsamt och motverka flygighet. För att få ut mesta möjliga av din balsamprodukt är det väldigt viktigt att du förstår hur man använder balsam.

Några exempel på balsamprodukter och deras användning är:

  • Leave in balsam – Eller leave in conditioner som det också heter. Det här är en produkt som du inte sköljer ur håret. Den kommer att vårda ditt hår samtidigt som den ger det lyster och ger en god doft. Det finns leave in balsam som du använder på torrt hår och varianter som du ska applicera direkt efter hårtvätt.
  • Balsamspray – Det här är precis som det låter en spray som du kan använda i likhet med hårspray. Balsamspray är ofta synonymt med leave in conditioner. Det är en produkt som du kan använda långt efter att du är duschad och klar. Det är bara att applicera i håret och sedan forma den frisyr som du vill ha.
  • Hårolja – Håroljan kan faktiskt också ses som en form av balsam. Det är till för att ge hår och hårbotten näring på djupet. Håroljan är smart att använda då du lider av väldigt torr hår och kanske vill göra något åt stort håravfall.
  • Inpackning – Inpackningen är en intensiv form av balsam. Den appliceras och lämnas i håret under en längre stund för att sedan sköljas ur.

Balsamprodukter som är säkra för dig

Idag finns det en rad olika typer av balsamprodukter. Du kan till exempel välja silikonfritt balsam. Även om du inte måste ha balsam utan silikon på grund av känslighet kan det kännas skönt att välja en produkt med färre kemikalier.

Det är mycket populärt med balsam utan sulfater, silikoner och mineraloljor. Men kom ihåg att naturligt inte nödvändigtvis är samma sak som milt. Du bör vara uppmärksam om hur du reagerar på ett nytt balsam. Om du märker att det kliar efter användning kan det finnas ämnen i balsamet som irriterar din hårbotten. Det kan de göra trots att de är helt naturliga!

Olika varianter av balsam för ditt hår

Balsam är först och främst till för att vårda ditt hår. Så är det oavsett om du väljer Aussie balsam eller Olaplex balsam. Men det finns också varianter som kan göra lite mer. Du kan till exempel välja ett silverbalsam som färgar håret grått och så kan du tänka på doften. Då ditt balsam är den sista produkten du sätter in i håret kommer det också vara balsamet som avgör hur det doftar.

När du ser på olika varianter av balsam för ditt hår ska du betänka hur det kommer att vårda, om du kan använda det utan att skölja ur och om det doftar gott. Testa dig fram och våga testa märken som du kanske inte har hört talas om förr. Det kan leda till hårvård som du blir otroligt nöjd med.