Tygblöjor

Mest sålda

Med tygblöjor kommer din bebis att känna sig bekväm

De är skonsamma mot barnets hud, mot miljön och din plånbok. Tygblöjor är en klassiker som återigen har blivit populär. Hur väljer man tygblöjor och hur vet jag om de är rätt för mig?

Anledningar till att välja en tygblöja

  • Barnets bekvämlighet: Du behöver inte oroa dig för sammansättningen i blöjan som ofta kan innehålla många långa och komplicerade benämningar som du inte känner till. Du vet heller inte hur barnets hy kommer att reagera på blöjan. Tygblöjor är helt enkelt bara tyg och med största sannolikhet kommer de inte att irritera bebisens hy.
  • Skonsamt mot miljön: Till skillnad från engångsblöjor skapar inte dessa blöjor lika stora mängder avfall och därmed belastar de inte miljön. En tygblöja kan tvättas efter användning och den håller länge.
  • Spara pengar: Det har gjorts många beräkningar som visar att det är betydligt billigare att använda tygblöjor än att hela tiden köpa engångsblöjor – dessa beräkningar inkluderar också kostnaden för att tvätta blöjorna. Dessutom kan du använda tygblöjorna på nytt för nästa bebis.
  • Mindre besvär: Med att ständigt leta efter extrapris på blöjor, att köpa dem, transportera och förvara dem. Du behöver heller inte gå ut med soporna lika ofta och det luktar mindre i jämförelse med att ha använda engångsblöjor hemma.

Så här fungerar tygblöjor

Tygblöjor kan delas upp i två huvudgrupper med olika egenskaper.

  • Den första varianten är ”allt i ett” (förkortningen AIO används vilket betyder All In One) och denna skiljer sig inte mycket från engångsblöjor. Alla blöjskikt utgör en helhet som tvättas tillsammans på en gång.
  • Den andra varianten är en kombination av ytterblöjor + innerblöjor. Båda delar finns med många olika material, knäppningar och former. Varje del köps separat och blöjbytet görs alltid i två steg.

Tygblöjor (innerblöjor) enligt material

Den absorberande delen för ytterblöjan kan du få i olika material där varje har sina naturliga fördelar och nackdelar. Tyget i det givna materialet kan vara i form av frotté, fleece, velour eller crepe.

  • Bomullsblöjor – är det säkraste materialet (de tillverkas även ofta med olika tillsatser). De har en mycket god absorptionsförmåga, de är starka, och i jämförelse med andra typer är de billiga och de kan tvättas ofta utan problem. Nackdelen ligger i råvaran bomull – odlingen av bomull är förknippad med stora mängder insekticider och vattenförbrukningen är hög. Detta kan lösas genom att välja blöjor av biobomull. Vårt tips: Det blir genast roligare att byta blöjor om du använder bomullsblöjor med tryck.
  • Blöjor av bambu – bambufibrerna som används för tillverkningen bearbetas för att bli mjukare och mer glänsande. Absorptionsförmågan hos dessa blöjor är ännu bättre än bomullsblöjor. Bambu växer dessutom snabbt och kräver varken kemisk behandling eller mycket vatten för att växa.

Tygblöjor enligt form

Nu ska vi titta på vilka absorberande lager du kan välja.

  • Kvadratiska blöjor: Det vanligaste valet för små bebisar. Dessa kostar inte mycket och absorptionsförmågan är tillräcklig för små bebisar. Dessutom torkar de mycket snabbt. Kvadratiska blöjor läggs helt enkelt in i ytterblöjan för att hålla barnet torrt.

Vårt tips: Du kan också använda kvadratiska blöjor som haklapp, för att torka barnets mun, för att ge skugga i barnvagnen eller linda in din bebis i dem.

  • Blöjinlägg: Dessa används för högre absorption när de kvadratiska blöjorna inte längre räcker och de är oftast kompatibla med andra typer av tygblöjor. Blöjinlägg kan du få i många olika former och storlekar – kortare för små bebisar, längre för större. vad gäller materialet så är bambu en klassiker för blöjinlägg.

Ditt barn kommer garanterat att tycka om tygblöjor. Du kommer inte att bli besviken med blöjor av bomull eller bambu, oavsett anledningen till att du väljer tygblöjor. Om du dessutom skaffar tygblöjor med tryck blir blöjbytet mycket trevligare. Letar du efter en ekologisk lösning för resan när du inte har möjlighet att tvätta blöjor? I sådana fall är ekoblöjor den perfekta kompromissen. Välj allt du behöver för ditt barn på notino.se!