Sminkborstar & penslar

Mest sålda

Så väljer du bra sminkborstar

Det är viktigt med smink som håller hög kvalitet. Men om du inte har sminkborstar som fördelar sminket på rätt sätt kan det ändå bli fel. Om du investerar i bästa sminket bör du också se till att ha de bästa sminkborstarna som finns just nu. Med goda sminkredskap blir det ett rent nöje att lägga grunden på morgonen och sedan bättra på då det behövs!

Idag finns det många olika modeller av sminkborstar och det kan verka lite förvirrande då du ska välja. Ett sätt är att helt enkelt satsa på sminkborstar set som inkluderar flera olika storlekar och modeller. Set är smarta och de ger variation. Men det är inte så att varje borste som finns i setet blir en favorit. Men det här är en bra grund.

Utöver ett bra sminkborstar set är det inte dumt att skaffa specifika modeller som du kommer att ha för lite olika sminkmoment.

Du kan satsa på:

  • Beautyblender – Det här är svampen utan kanter som är så smart att använda för olika sorters smink. Den kommer alltid väl till hands och det är inte dumt att ha flera exemplar.
  • Foundationborste – En foundationborste kan vara att föredra över en foundation svamp. Här får du prova dig fram och hitta det som passar bäst för dig. Men att ha ett redskap just för foundation är inte dumt. Det här är ju grunden som du lägger varje morgon.
  • Ögonskuggsborste – Det här är också en sminkborste som du väljer noga. Om du har rätt ögonskuggsborste blir det lättare att få till ögonskuggan precis så som du vill ha den.
  • Puderborste – Det här är mer än att lägga den sista touchen på sminkningen. Missa inte att en riktigt bra puderborste ger en skön känsla. Du ger dig själv lite kittelmassage varje gång du använder den och det kan faktiskt vara bra för hela kroppen!
  • Läppborste – Du kan också applicera smink på läpparna med en bra läppborste. Kanske finns den i ett kit med sminkborstar. Om inte är det smart att välja ut en modell som du känner dig bekväm med för den perfekta läppsminkningen.

Svampar, penslar och borstar…

Området sminkborstar inkluderar ju mycket mer än traditionella borstar med mjuka hår som du liksom dammar på smink med. Idag kan du välja sminksvamp såväl som makeup borstar som är till för samma smink men som känns helt annorlunda.

Det finns sminkpenslar som ger en precision som behövs när du ska lägga på linjer eller bara vill komma åt en mycket liten yta. Penslar är smidiga att jobba med. De kan fungera lika bra för läppar som för området runt ögonen. De kan också användas i korrigerande syfte när du jobbar med att få en jämn och fin bas att sminka på.

Men oavsett om du väljer borstar för smink eller penslar och svampar ska du komma ihåg att kvalitet är viktigt. Det finns god anledning till att folk väljer att enbart köpa kända märken. Det kan kännas tryggt att satsa på Real Techniques borstar då du vet vad du får. Men våga testa, idag finns det fler märken som är riktigt bra på att skapa sminksvampar, penslar och borstar som gör jobbet.

Sminka dig på väg

Det är underbart när tiden på morgonen räcker till en lugn och genomtänkt sminkning. Men för många blir det ändå nödvändigt med lite sminkning i farten. Inte bara för att du inte hann med allt på morgonen i badrummet.

Det kan kännas fint att ta med några sminkprodukter för att fylla och bättra på under dagen. När du vill lägga på lite nytt puder eller mer läppglans är det skönt att ha rätt sminkborstar med. Kanske satsar du på mindre versioner som inte tar plats. Eller så har du ett särskilt set som du alltid tar med dig i väskan.

När du ska ut och resa är det också smart att ha resesminkborstar. Du kan lämna en uppsättning hemma och ta med dig resekitet plus några favoriter. Med en särskild necessär för resan är det enkelt att fortsätta rutinen även då du befinner dig långt från ditt hem. Om du vet att du snart ska ut och resa kan det vara dags att beställa ett särskilt sminkborsteset som ger dig stödet du behöver på resande fot.

Ta hand om dina sminkborstar

När du väljer sminkborstar som håller hög kvalitet kan du ha glädje av dem länge. Lär dig saker som hur man tvättar sminkborstar. Det är inte bara viktigt för att de ska hålla längre. Genom att göra rent sminkborstar får du också en hygienisk sminkning som är bättre för din hälsa.

För att tvätta sminkborstar på rätt sätt måste du förstå vad de klarar av och vad som kan förstöra materialet som finns i borsten. Läs instruktioner för sminkborsten då du får den. Håll sedan en rutin där du tar dig tid till att rengöra sminkborstar en till två gånger per månad.

Utöver sminkborste rengöring kan du fundera lite på hur du förvarar sminksvampar, penslar och borstar. Om du har en bra sminkborste hållare får du bort borstarna från handfatet och andra platser där de kan plocka upp bakterier som du inte vill ha i ansiktet.

Bra förvaring av sminkborstar håller ordning på verktygen och är också ett sätt att se till att sminkverktygen förblir rena och inte slits ut i förtid. Det gör till exempel att du inte ställer en sminkpensel upp och ner i ett glas där den böjs till så att det inte längre går att sminka med precision med den.Välja rätt sminkpenslar och borstar för dig

För att hitta rätt bland sminksvampar, penslar och borstar bör du vara medveten om hur du sminkar dig och var. Du får rätt stöd när du har borstar för smink som är framtagna just med tanke på den sminkning som ska genomföras.

Du kan alltid se på recensioner av specifika märken och produkter. Att få veta vad andra tycker är inte dumt. Men till syvende och sist är det din egen upplevelse av sminkborsten eller sminksvampen som räknas. Så våga testa dig fram och var öppen för nya märken och produkter som kan vara precis vad du behöver just nu!