Bröstvård

Mest sålda

Oljor, salvor och krämer för brösten och bröstvårtorna

Se till att brösten mår bra även under graviditeten och amningsperioden! Brösten ändrar storlek och behöver bra stöd i form av amningsbehåar så att mjölkkörtlarna har plats att utvecklas ordentligt. Utöver lämpliga underkläder bör du även unna dig intensiva och närande produkter som bidrar till att göra huden mer flexibel och förebygger slapp hud, som verkar förebyggande mot bristningar och inte minst som vårdar smärtande bröstvårtor under amningsperioden.

Vårda brösten rätt under graviditeten

Under graviditeten blir bröstvårtorna känsligare och när brösten plötsligt ändrar storlek kan det leda till spruckna hudfibrer, torr hud och bristningar på brösten. Börja använda en närande bröstolja eller en fastgörande kräm mot bristningar under graviditeten. Massera in med cirkulerande rörelser för att hålla huden återfuktad och flexibel.

Vårt tips: Redan under graviditeten kan råmjölk (kolostrum) läcka från brösten. För att undvika att fläckar på kläderna rekommenderar vi att du använder BH-inlägg.

Vårda brösten efter förlossningen

  • Efter förlossningen börjar brösten producera mjölk och när mjölken rinner till kan det leda till förhårdnader och brännande känslor. Massera förhårdnader regelbundet med en bröstolja för att lindra smärta och hjälpa körtlarna att fungera ordentligt. Tvätta alltid brösten innan du ammar.
  • Genom att preventivt använda en skyddande salva för bröstvårtorna eller ett lugnande balsam för bröstvårtorna efter varje amning och att tvätta brösten undviker du smärtsamma sprickor, hjälper huden att regenerera sig och lugna irritationer. Prova till exempel en bröstkräm som innehåller lanolin; den är lämplig även under amningsperioden eftersom den är oparfymerad och har ingen som helst smak. Torka alltid av krämen innan nästa amningstillfälle.
  • Efter förlossningen får en fastgörande bröstkräm huden att må bättre och bidrar till att göra den fastare. Huden blir elastisk och regenererar sig bättre. Krämen bidrar även till att höja blodcirkulationen så att nytt syre når bröstvävnaden och musklerna, vilket hjälper huden att se ung ut. En fastgörande bröstkräm innehåller ofta kakao- och sheasmör som ger näring, E-vitamin som återfuktar huden och kollagen som gör den fastare.

Vårt tips: De första dagarna efter förlossningen rekommenderar vi att du använder hydrogelinlägg för bröstvårtorna som bidrar till att regenerera huden och som även kan kylas som en kallkompress.

Skäm bort dina bröst under graviditeten och efter förlossningen så belönar de dig genom att hålla sig vackra och sunda! Gravidprodukter och -kosmetika av hög kvalitet samt produkter för ammande mammor hittar du hos notino.se.