Tillbaka till huvudinnehållet

E-vitamin i kosmetika

E-vitamin eller tokoferol kan vara lätt att missa bland de andra kosmetikaingredienserna men det är en av de viktigaste antioxidanterna som saktar ner hudens åldrande och skyddar cellerna mot skador från fria radikaler. Naturligt E-vitamin utvinns av olja från nötter, vetegroddar och frukt, och det tillverkas även syntetiskt för kosmetisk användning. Båda typer förhindrar att oljor blir härskna och fungerar därför konserverande i kosmetikaprodukter.

 

Egenskaper för E-vitamin

E-vitamin är en stark antioxidant, som tränger in i hudens enskilda lager där det regenererar skadade strukturer och hydratiserar huden inifrån. Det kallas ibland för kärleksvitaminet och även du kommer säkert att älska dess mirakulösa egenskaper.

Effekter av E-vitamin på huden

  • Skyddar cellmembranen mot skador från fria radikaler och bidrar därmed till att sakta ner hudens åldrande.
  • Lindrar tecken på åldrande, slätar ut rynkor och gör huden flexibel och fast.
  • Minskar synliga pigmentfläckar och klarar till och med att reparera skador orsakade av skadlig UVB-strålning.
  • Bidrar till att lugna irriterad hud, minskar skadade hudstrukturer och påskyndar regenereringen av ärr.
  • Hjälper vid eksem, inflammation i huden och psoriasis. Motverkar att huden flagnar och främjar blodcirkulationen i huden.

Effekter av E-vitamin på håret

  • Hydratiserar och regenererar hårbotten och förhindrar uppkomst av mjäll.
  • Gör håret glansigt och mjukt och gör det enklare att borsta ut.
  • Förhindrar håravfall och främjar hårets tillväxt.
  • Förbättrar hårets kvalitet överlag, motverkar kluvna toppar och saktar ner uppkomsten av grått hår.

Kosmetika med E-vitamin

E-vitamin har helt enkelt en förskönande effekt. Genom att hudens blodcirkulation främjas förnyas dess vitalitet och hälsa. Kroppen klarar inte att tillverka E-vitamin själv och vi kan bara tillföra det genom att äta bra och genom kosmetiska produkter.

Hudkräm eller serum med E-vitamin kan appliceras morgon och kväll och bidrar till att förnya hudens flexibilitet och fasthet och minskar risken för uppkomst av djupa rynkor. E-vitamin förhindrar till och med produktionen av alltför mycket melanin och minskar därmed uppkomsten av mörka ringar under ögonen.

Kroppskrämer med E-vitamin är mycket effektiva mot bristningar eftersom vitaminet absorberas av flera hudlager där det regenererar sprickor i elastiska fibrer som annars ger bristningar. E-vitamin bidrar även till att reglera funktionen hos körtlar som producerar talg och gör huden helt mjuk och hydratiserad.

Prova en olja med E-vitamin om du har problem med torr hy. Du kommer att se resultat redan efter ett par veckor och huden kommer att vara skyddad under lång tid.

Upplev kraften i E-vitamin på din egen hy. Du kommer snabbt att se resultat av vitaminets förskönande verkan och din hy kommer att bli fast och framförallt frisk. På notino.se finner du ett brett utbud av vårdprodukter och hårprodukter som innehåller E-vitamin. Prova de välgörande effekterna redan idag!

hela texten dölja texten