Hårfärg och frisörtillbehör

Mest sålda
123...11
123...11

Upptäck våra hårfärger och redskap för hårstyling

Det har aldrig varit så lätt som nu att behålla en vacker färg på håret. Du kan själv välja om du vill fortsätta med den färg du en gång kom till jorden med eller om du är sugen på något nytt. Med hårfärg av hög kvalitet blir resultatet fint. Både då du färgar hemma och då du får hårfärgning i salong. Dra nytta av möjligheten att färga med semi permanent hårfärg såväl som med permanent. Du kan testa med tillfällig färg för att se vilken nyans som passar dig bäst.

Hårfärg som ser naturlig ut

För de allra flesta är det viktigt med hårfärg som ser naturlig ut. Om du har brunt hår och väljer fel typ av blond hårfärg kan det se konstigt ut. Men det betyder inte att du inte kan färga med blond hårfärg när du är mörkhårig eller tvärtom.

Det är fullt möjligt att med blond hårfärg byta till brun hårfärg eller att ändra nyansen till en ljusare blond ton. Det som kommer att påverka resultatet är kvaliteten på hårfärgen såväl som hur du applicerar den. Ibland är det ett måste med professionell hjälp med färgningen. Men var inte rädd för att prova själv med hårfärg hemma.

Det du kan göra är att börja med semi permanent hårfärg. Du hittar tillfällig hårfärg här hos oss. Du kan till exempel använda ett mousse som förstärker färgtonen du vill ha eller använda en hårfärgsmask för att förbättra hårfärgen. Vi har också smarta produkter som schampo mot grå hårfärg då den först dyker upp.

Vilken hårfärg passar mig?

Om du vill byta färg på håret måste du beakta vad som kommer att passa dig. Det är klart att det kan vara roligt att vara lite äventyrlig. Många tycker att det är spännande att experimentera. Kanske funderar du på att ändra till röd hårfärg för att få lite sving i din stil. Det kan du göra med henna hårfärg såväl som med professionella hårfärger som ger exakt ton.

Tänk på att det kan vara svårt att förutse precis hur det kommer att se ut med naturlig henna hårfärg. Om du tänker ge dig på den här typen av färgning kan det vara klokt att testa på hår som inte syns så väl till att börja med. Om du har lite tålamod kan det betala sig i längden.

Det som kan avgöra vilken hårfärg du passar i är förstås hur du vill se ut.

Kanske vill du:

  • Anamma seriestilen och använda dig av helt galna färger. Rosa hårfärg på den som är blond kan absolut få dig att se ut som en karaktär från en serietidning. Lila hårfärg kan ge samma effekt. Perfekt för maskeraden.
  • Visa vilken musik du tycker om till exempel med en specifik frisyr och ovanligare nyanser av lila hårfärg eller kanske blå hårfärg.
  • Byta en aning från den blonda färg du har nu med slingor och ljusare partier som lyfter din frisyr.
  • Få effekt med inslag av en färg som skiljer sig markant från din naturliga hårfärg som till exempel slingor av blå hårfärg i ett blont hår eller slingor av blond hårfärg i ett brunt hår.

Vi rekommenderar verkligen att du testar försiktigt. Att välja permanent hårfärg innan du känner dig säker på vad du är ute efter kan vara ett misstag.

Ett tips är att inte gå så långt från din naturliga hårfärg när du börjar. Detta såvida du inte vill göra något som är markant förstås som till exempel lila hårfärg. För ett naturligt resultat är det klokt att hålla sig nära ursprungstonen.

Hur får man bort hårfärg från huden?

Det här är en fråga som du måste ställa dig redan innan du börjar färga håret. Det kan vara svårt att inte få färg i ansiktet när du färgar håret hemma. Vi rekommenderar att du smörjer in huden nära hårfästet med vaselin eller annan fet kräm innan du börjar färga.

Det är viktigt att du färgar i lugn takt och på en plats där du ser ordentligt. Med god belysning i badrummet och flera speglar kan du undvika att få färg där du inte vill ha den. Om du färgar hemma kan det också vara smart att ta lite hjälp av någon den första gången.

Ett husmorsknep för att få bort hårfärg från huden är att använda tandkräm. Du klickar ut lite tandkräm där huden har färgats och sedan gnuggar du bort den. Då bör färgen försvinna. Upprepa om en gång inte räcker!

När ska du börja färga håret?

Idag är det vanligt att börja med hårfärg i tidig ålder. Det beror på att det är lätt och säkert att använda moderna hårfärgsprodukter. Även unga personer kan lätt använda en semi permanent hårfärg för att få fina resultat.

Du kan börja färga håret av olika skäl. De vanligaste är:

  • Du har börjat få gråa hår – Det här sker för de flesta när vi närmar oss 40. Några grå hår dyker upp och du får ett större behov av att färga och hålla en jämn och snygg färg. Det är mycket vanligt att vilja fly grå hårfärg!
  • Du vill ändra din stil – Det här är ett behov vi kan ha från mycket ung ålder. Det kan röra sig om att du vill få lite effekt med slingor eller att du vill testa en helt annan färg än den du har.
  • Du ska på kalas – När vi klär ut oss kan vi också vilja ändra färgen på håret för att det ska bli riktigt kul. Här kan det vara särskilt intressant med rosa hårfärg och andra toner som verkligen skiljer sig från din normala hårfärg.
  • Du sätter in hårförlängningar – Det är också vanligt att färga håret i samband med hårförlängningar. Det kan ge ett resultat som ser mer naturligt ut.

Kommer hårfärgen att slita på mitt hår?

Här har vi en mycket viktig fråga som du måste ställa dig. Vi erbjuder hårfärg som är skonsam mot ditt hår. Många av våra hårfärgsprodukter är vårdande. Det betyder att färgningen inte kommer att slita på ditt hår utan tvärtom skydda det.

Nu finns det förstås olika typer av hårfärg och det är välkänt att regelbunden blekning för blont hår kan ha en slitande effekt. Titta noga på den produkt som du vill använda för att färga håret och välj produkter som uttryckligen är skonsamma och snälla mot ditt hår.