Hårolja

Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Visa nästa
Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
 •   13
 •   1
 •   2
 •   2
Mest sålda
123...11
123...11

Hur använder man hårolja?

Vårda ditt hår och skydda det med hårolja som är enkel och härlig att använda. Håroljan är en fantastisk skönhetsprodukt som kan göra skillnaden mellan torrt och livlöst hår och en känsla av friskhet och skönhet på och omkring ditt huvud!

Men det är viktigt att du väljer rätt typ av hårolja och att du lär dig hur du ska använda den. Det är först när du använder håroljan på rätt sätt som du kan få de fina resultaten. Dessutom kan det vara klokt att välja en variant med en riktigt god doft för att skapa en lustfylld känsla vid varje behandling.

Det finns lite olika metoder för behandling med håroljan. När du ska använda hårolja för torrt hår kan du helt enkelt applicera den i hårbotten och ut mot topparna dagligen. Det här behöver inte ge en oljig look. Du får behandlingen hela dagen lång samtidigt som oljan hjälper dig med den styling som du vill ha.

Det går också att göra intensivbehandlingar. Du kan till exempel:

 • Tvätta håret som vanligt
 • Massera in ordentligt med hårolja
 • Använda en handduk eller badmössa att sova i
 • Låta håroljan sitta i hela natten
 • Skölja ur på morgonen

Det här är en behandling som kan ge lyster samtidigt som problem med kliande hårbotten på grund av torr hud kan åtgärdas. Håroljan har många fina funktioner och du kan anpassa användningen till dina egna specifika behov.

Hitta den bästa håroljan för dig

När du ser på olja för håret kommer du att lära dig att det finns olika varianter med olika syften. Olja till håret kan vara till för att motverka håravfall såväl som för att behandla torrt hår. Du bör givetvis tänka igenom varför du vill använda olja i håret.

När du väl har benat ut precis vad meningen med oljan i håret är kan du hitta bra hårolja som ger stödet som du är ute efter. Skriv en lista med det som är viktigast för dig. Kanske vill du kombinera behandling av torrt hår med styling. Om du vill få en enklare applikation kanske du bör välja hårolja spray.

Ta också en titt på recensioner. Se vad andra som har använt oljan för håret i samma syfte har att säga om den. När du läser recensioner eller ser videos där personer berättar om produkten kan du få många tips på hur du kan använda den på rätt sätt.

Fördelar med hårolja

Du kan få flera fördelar med hårolja beroende på vilken du använder och hur. Men det finns generella plus som nästan alla typer av håroljor ger dig. De kan ge:

 • Vård på djupet både av hår och hårbotten
 • Hår som blir vackrare, fastare och mer flexibelt
 • Ett gott stöd för skadade hårstrån
 • Skydd mot väder och vind
 • Näring på djupet

Många upplever att det är roligare att styla håret med håroljan för att den känns naturligare och därmed också ger en look som ser naturlig ut. Detta gäller både för kvinnor och för män. Om du har valt en variant som bara har naturliga ingredienser kan det också kännas bra och viktigt.

Hårolja för män

Idag är det många män som väljer att använda hårolja. Det finns olja som används för att stimulera hårväxt. Den kan användas då hårlinjen börjar krypa uppåt. Både män och kvinnor kan dra nytta av den här typen av olja som kan ge näring på djupet.

På samma sätt kan håroljor som motverkar håravfall vara av intresse för män som vill göra något åt den begynnande flinten. Att oljan samtidigt ger vacker glans och hjälper till med att forma frisyren är ju ett stort plus.

Det finns håroljor som är särskilt intressanta för män som vill kombinera styling med viktiga ingredienser för bättre hårtillväxt och mindre håravfall. Det finns också produkter som både män och kvinnor kan dra nytta av. Det viktigaste är att se på ingredienserna och hur oljan är tänkt att användas för att hitta rätt sort.

Olika varianter och olika ingredienser

Håroljan är en populär produkt som har använts historiskt av olika kulturer för skönhetsvård. Men frågan är om det någonsin har funnits så många varianter som idag. De gamla egyptierna använde sig säkerligen av hårolja utan silikon och det kan du också göra. Silikonfri hårolja kan ha helt naturliga kraftfulla ingredienser som gör stor skillnad i hur du upplever ditt hår.

Det finns hårolja för blont hår som med säkerhet inte kommer att ändra färgen på ditt hår. Det kan vara särskilt viktigt om du har blonderat dig eller lagt in slingor som skulle kunna påverkas av vissa kemikalier. Många gånger kan det vara väl värt att satsa på en naturlig olja för håret som inte på något vis kommer att ge reaktioner som skulle kunna ändra din hårfärg.

Hårolja med argan är helt enkelt arganolja som kan användas precis som den är eller blandas med andra ingredienser för att ge en kraftfull behandling. Arganoljan är väl beprövad och är inte bara bra för håret. Det här är en ingrediens som du ofta finner i håroljor som också är tänkta för ansikte, händer och naglar. Du får en massa härlig kroppsvård i en enkel flaska!

När det finns så många olika varianter kan det kännas svårt att välja. Du vet inte om vanlig Wella hårolja är lika effektiv som Wella SP Luxeoil. Eller om det kanske är Kerastase hårolja som fungerar allra bäst.

Du kan börja med L'Oréal hårolja för att sedan inse att det var ett mindre okänt märke som passade dig allra bäst. Det viktigaste är att du vågar testa. Friskt satsat hälften vunnet heter det ju och med bra hårolja är det svårt att hamna fel.

Det här är en produkt som passar de allra flesta. Kända märken kan vara trygga val men det är viktigt att förstå att det kan finnas mindre kända märken som är minst lika bra, kanske bättre. För att hitta rätt ska du som nämnt vara tydlig med vad du vill få ut av oljan. Sedan väljer du efter ingredienser och hur oljan är tänkt att verka.