Eyeliner

Filter
Mest sålda

Köp eyeliner på notino.se

Det finns så många olika typer av eyeliner, hur ska du välja rätt? Det stora utbudet är faktiskt till din fördel. Det är inte svårt att hitta en kajal eller eyelinerprodukt som kommer att fungera på ett smidigt sätt. Du kan välja bland färger och former som gör det mycket lättare att applicera.

Den bästa eyeliner du kan få fatt i är den som matchar dina behov bäst. Det kan innebära att den passar särskilt bra för dig som är nybörjare på smink eller att den är särskilt utformad för dig som jobbar som makeupartist.

Olika typer av eyeliners

Det finns en eyeliner för varje tillfälle! Och du kan faktiskt använda dig av olika typer beroende på den typ av sminkning du vill göra. Här är några av de vanligaste formerna av kajal som du kan sminka dig med.

Gel eyeliner

Det kan verka lite svårt med gel eyeliner men med lite övning kan du bli riktigt bra på att använda den. Om du ska få till kattögon är det här ett maximalt verktyg. Gel eyeliner kommer normalt sett i en liten kruka och kommer också med en borste att applicera med. Det fungerar bäst att applicera eyeliner med en vinklad eyeliner borste.

Det fina med gel eyeliner är att den är lätt att jobba med tack vare den krämiga konsistensen. Dessutom kan du variera dina sminkborstar för olika resultat. Men det gäller att hålla ordning på borsten som du ska använda och stäng locket så att gelen inte torkar i förtid!   

Kajalpenna

Det här är en klassiker och något som du säkert kommer att behöva oavsett om du satsar vidare på flytande eyeliner. Vattenfast kajal är en trotjänare när det blir vår och pollenallergin sätter in, eller då du vill fälla en tår.

Med en kajalpenna behöver du ingen borste. Det är bara att vässa och applicera. Var noga med hygienen både vad gäller vässning och penna. Du bör inte dela din kajal med andra. Området runt ögonen är särskilt känsligt för bakterier som kan spridas på detta sätt.

Den bästa kajalpennan är lätt att använda och har rätt färg för dig. Testa dig fram och läs tips online för att hitta rätt!

Liquid eyeliner

En liquid eyeliner kan också kallas för en flytande eyeliner och den är utmärkt när du vill få svepande rena linjer. Det här är verktyget du behöver då det ska bli exakt. Det finns lite olika typer av flytande eyeliners. Den stora fördelen med många är att de har väldigt tunna borstar och det betyder att du kan göra minimala linjer. Perfekt för att få lite färg alldeles vid den övre franslinjen.

Liquid eyeliners kommer också i flera olika färger. Det finns glitter eyeliner som gör det hela lite mer festligt. Och så har du färger som kan vara lite ovanligare och matcha din sminkning på ett spännande sätt. Om du vill ha kajal som klarar av vatten kan du satsa på vattenfast eyeliner som inte kommer att rinna bara för att det blåser kallt mot dina ögon.

Hitta din bästa eyeliner

Vilken kajal eller eyeliner penna som kommer att passa bäst för dig beror givetvis på dina behov. Men det är viktigt att komma ihåg att du kan behöva en kajalpenna för att få en suddigare look såväl som en flytande eyeliner för skarpare linjer. Det ena utesluter inte det andra och det är roligt att experimentera och hitta nya grepp.

Det är inte så ovanligt att du får tips från vänner och bekanta om en specifik eyeliner. Kanske har du hört att NYX eyeliner är den bästa eller att det bara är Maybelline eyeliner som gäller. När du väl testar dig fram kan det bli så att din favorit blir en L'Oréal eyeliner!

Smaken är ju som bekant som baken och det viktigaste är att du fokuserar på det som du har behov av. Kanske är det en vit kajal eller så är det en brun eyeliner som är vattenfast som står på önskelistan. Våga testa märken som du kanske inte känner igen sedan tidigare. Det kan leda till mycket bättre sminkning.

Några smarta eyeliner tips

Här är några kloka eyeliner tips som du kan dra nytta av när du ska sminka dig.

  • När det är svårt att få det rätt - Du har bråttom och det blir inte bra. Stressen bidrar inte till en stadigare hand. Vad ska du göra? Plocka fram en mjuk brun kajal. Om det inte blir rätt är det mycket lättare att ta bort än då du försöker på en gång med en vattenfast eyeliner. Följ den mjuka bruna linjen med din flytande eyeliner för ett perfekt resultat!
  • Få till vingen med en post it - Har du undrat över hur du kan få den rätta böjen på vingen längst ut? Det kan du göra med en post it lapp. Fäst en post it lapp mellan ögats yttre hörn och ditt ögonbryn. Nu får du en mall som du kan hålla dig till. Då blir din vinge jämn och snygg.
  • Maskaran som eyeliner - Om du lägger på lite extra maskara och sedan använder dig av en fransböj för fransarna kan du få eyeliner utan att använda eyeliner borste eller kajalpenna. Det är bara att hålla i fransböjen lite längre för att det extra lagret maskara ska ta sig ner till ögonlocket och där bilda en fin linje.
  • Matcha din eyeliner med din ögonskugga - Det kan låta som kaka på kaka men är faktiskt en look som alltfler börjar lita på. Istället för att skära av med svart kan du välja en eyeliner med färg som matchar din ögonskugga. Då får du en förstärkt känsla i sminkningen som ger en cool känsla. Det här är värt att testa!
  • Spegelteknik - När du sminkar dig framför din badrumsspegel kan det vara svårt att se ordentligt för att få dit kajal eller gel eyeliner. Prova att lägga en mindre spegel på handfatet. Kika sedan ner i denna spegel. Du bör få en vinkel som gör det mycket lättare att se och komma åt.